AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Stomp Extra nerede kullanilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Stomp Extra nerede kullanılır?​

Stomp Extra, iyi hazırlanmış, keseklerden, yabancı ot ve daha önce ekilen bitkilerin artıklarından temizlenmiş toprağa, soğan ekiminden sonra çıkış öncesi uygulanır. Yelpaze tipi meme takılmış yer aletiyle yeterli su kullanılarak (15-20 lt/da) uygulanmalıdır.

Stomp Aqua nerede kullanılır?​

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ: Çıkış öncesi uygulama: Soğan, Patates, Pamuk, Ayçiçeği, Mısır, Fasulye, Havuç, Buğday: Stomp® Aqua, iyi hazırlanmış keseklerden, yabancıotlardan ve daha önce ekilmiş bitkilerin artıklarından temizlenmiş olan toprağa, ekimden / dikimden hemen sonra yabancıotlar çıkış yapmadan (çıkış …
Ot zehiri ne zaman atılır?​
İlaçlı mücadele uygulaması yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü 4-6 yapraklı oldukları devrede ve hava sıcaklığının 8-25 derece olduğu zamanlarda yapılmalıdır. Yeniden çıkışlar olursa 1,5-2 ay sonra uygulama tekrarlanmalıdır.

Stomp Extra ne zaman atılır?​

Stomp Extra ne zaman atılır?
İlaçlama; Ekim sonrası bitki çıkışlarından önce yapılır.

Afalon ot ilacı nasıl kullanılır?​

Afalon ot ilacı nasıl kullanılır?
Hedef yabancı otların kök ve yaprakları ile alınır. Gündoğumundan önce yada sonra uygulama yapılabilir.

Stomp Aqua nasıl kullanılır?​

300 ml / da Ekimden önce toprağa karıştırılarak uygulanır. Ekim öncesinde tarla pülverizatörü ile uygulanır. Uygulamadan sonra heme veya en geç 4 gün içinde disk veya tırmık ile toprağa 5-8 cm derinliğinde karıştırılmalıdır. Bu süre içerisinde 10 mm yağış düşerse toprağa karıştırmaya gerek yoktur.

Penalin nasıl kullanılır?​

Efdal Penalin 330 EC
- Aletin deposunu yarıya kadar su doldurun. Eğer varsa aletin karıştırıcısını çalıştırın.
- Doğru miktardaki EFDAL PENALIN 330 EC’ yi depoya ilave edin.
- Deponun kalan kısmını su ile tamamlayın.
- İyice karışmasını sağladıktan sonra ilaçlamaya başlayın.
Ot kurutma ilacı yağmurdan etkilenir mi?​
Diğer sistemik etkili herbisitlerde ilaçlamadan bir saat sonra yağmur yağarsa ilaç etkisiz olabilir. Toprağa atılıp 5-7 cm derinliğe karıştırılması gereken ilaçlar da uygulamadan hemen sonra toprağa karıştırılmalıdır. Tarla keseksiz olmalı ve toprakta yeterli nem olmalıdır.

Afalon dispersion nedir?​

Afalon dispersion nedir?
Afalon® Dispersion, sebze ve endüstriyel bitkilerde yabancı ot kontrolünde kullanılan, uygulama kolaylığı olan geniş spektrumlu bir herbisittir.

Linocel nedir?​

Linocel nedir?
Özellikler: Kök ve yapraklar tarafından alınan, seçici sistemik bir herbisittir. Dar ve geniş yapraklı yabancı otları çıkış öncesi ve çıkış sonrası kontrol eder.

Ot ilacı nasıl sıkılır?​

Ekim öncesi uygulanan yabancı ot ilacı toprak üzerinden tırmık geçilerek 5-7 cm derinliğe karıştırılır. Çıkış öncesi ilaçlama mısır ekiminden sonraki ilk 5 gün içerisinde yapılmalıdır.
 
Stomp Extra, soğan ekiminden sonra çıkış öncesi uygulanan bir ilaçtır. İyi hazırlanmış toprağa, keseklerden, yabancı otlardan ve daha önce ekilen bitkilerin artıklarından temizlenmiş toprağa uygulanır. Uygulama sırasında 15-20 lt/da kadar su kullanılmalıdır. Bu sayede etkili bir uygulama gerçekleştirilebilir.

Stomp Aqua da çıkış öncesi uygulanan bir bitki koruma ürünüdür. Soğan, patates, pamuk, ayçiçeği, mısır, fasulye, havuç, buğday gibi bitkilerde kullanılabilir. İyi hazırlanmış toprağa, keseklerden, yabancı otlardan ve daha önce ekilmiş bitkilerin artıklarından temizlenmiş toprağa uygulanır. Ekimden veya dikimden hemen sonra uygulanır ve yabancı otlar çıkış yapmadan önce uygulanmalıdır.

Afalon ot ilacı ise hedef yabancı otların kök ve yapraklarıyla alınarak kullanılır. Gündoğumundan önce veya sonra uygulama yapılabilir.

Linocel ise seçici sistemik bir herbisittir. Kök ve yapraklar tarafından alınır ve dar ve geniş yapraklı yabancı otları çıkış öncesi ve çıkış sonrası kontrol eder.

Ekim öncesi uygulanan ot ilacı, toprak üzerinden tırmık geçilerek 5-7 cm derinliğe karıştırılmalıdır. Çıkış öncesi ilaçlama genellikle mısır ekiminden sonraki ilk 5 gün içerisinde yapılmalıdır. Bu sayede yabancı otların kontrol altına alınması sağlanır.
 
Geri
Üst