- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Stok kontrolünün temel amacı nedir?
Doğru bir stok kontrol politikası izlendiğinde verimli ve etkin şekilde işleyiş oluşacak, üretim planlama, kontrollü satın alma ve satış mümkün olacaktır. Stok kontrolünün amacı: Stok kontrolünde temel amaç malzemenin optimum miktarlarda işletmede hazır bulundurulmasıdır.Stok turleri nedir?
Muhasebede stok çeşitleri kendi içinde hammadde, mamul ve yarı mamul stoku olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Bu sayede bir sorun çıksa dahi stokta mevcut olan yarı mamuller kullanılarak üretimin sonuçlandırılması mümkün hale gelir.Stok yönetimi hangi alanlarda kullanılır?
Satın alma, üretim ve finansman bölümleri arasında yakın bir işbirliği sağlanması Çeşitli stok kalemleri arasında denge sağlanarak, bazı stok kalemlerinde aşırı şişkinliğin önlenmesi. Üretim süresinin kısaltılması ve bu yolla yarı mamul stokunun en düşük seviyeye indirilmesi.
Ürün stokta ne demek?
Stok, bir firmanın ortaya çıkabilecek ani ihtiyaçları karşılamak ve üretimin kesintiye uğramadan sürdürülmesini sağlamak amacıyla her an el altında bulundurduğu mamul mal, ham madde ve ara mallardır.EOQ modeli nedir?
Ekonomik Sipariş Miktarı (EOQ), bir şirketin toplam envanter maliyetlerini (stok tutma maliyeti, sipariş maliyeti, yok satma maliyeti vb) en aza indirmek için verilmesi gereken optimal sipariş miktarıdır. EOQ modeli, talebin sabit olduğunu ve stok seviyesinin sıfıra ulaşana kadar sabit bir oranda tükendiğini varsayar.Stok unsurları nelerdir?
Stok Türleri – Envanter Tipleri
Gözle Kontrol Yöntemi. Çift Kutu Stok Kontrol Yöntemi. Sabit Sipariş Miktarı Yöntemi. Sabit Sipariş Periyodu Yöntemi.
Stok yönetim sistemi, e-ticaret, perakende ve çok kanallı şirketler için ürün satın alma, satışları değerlendirme ve eldeki stok ve tasfiye faaliyetlerini kontrol etme imkanı verir.
Siparişin Türkçesi nedir?
Sipariş kelimesi Türkçe’de “emanet, teslimat” anlamına gelir.