AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Stok kontrolunun onemi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Stok kontrolünün önemi nedir?​

– Malzeme ve parça yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan üretim aksamaları önlenir. – Aşırı stoklar önlenir. – İşletmeye gelen malzemeler üzerindeki kontrol eksikliğinden ve iyi depolanamamasından dolayı kaynaklanan stok kaybı önlenir. – Çabuk bozulan ürünlerin takibi kolaylaşır, kayıplar önlenir.

Depolama ihtiyacının gerekçeleri nelerdir?​

Depolarda Stok bulundurma ve diğer depo stoklama yöntemlerinin ana hedefi farklılaşan ihtiyaçların, talep dalgalanmalarının, mal alım-satımlarının ve üretimin düzgün çalışabilmesini sağlamaktır. – Üretimin aralıksız ve düzgün çalışması, depolar sayesinde olur.
Çevrim stoğu ne demek?
2.1. Çevrim Stoku: Belirli bir çevrim ile yenilenen ve belirli bir tüketim hızı olan stoktur. Çevrim stoku, öncül prosesin parti büyüklüklerine ve dolayısıyla bilgi ve malzemenin yenilenme sıklığına bağlı olarak artar veya azalır.
Stok kontrolü ne demek?
Stok kontrolü, ürünlerinizin stoklarını (toplam miktarını) periyodik aralıklar ile veya sürekli olarak incelemenize verilen addır. Stok kontrolü sayesinde markalar, ürünleri içerisinde stok fazlalığı veya stok eksikliği olan ürünlerini tespit edebilmektedir.

Stok Kontrol yönetimi Nedir?​

Stok kontrol yönetimi, bir işletmenin üretim ya da satışlarını devam ettirmek için elinde ne kadar ürün bulunduracağını belirlemesi ve bunları ileriye dönük planlaması anlamına geliyor. Ürün sipariş etmeli miyim, üretime devam etmeli miyim, müşterilerin talebi artacak mı gibi sorular stok yönetimi kapsamında kalıyor.

Depolama neden önemli?​

Gıda ürünleri gibi bazı iş iş alanları yalnız üretim kapasitesinin değiştirilmesi yoluyla giderilemeyecek olan önemli mevsimsel veya sezonsal dalgalanmalara tabi olabilir. Bu nedenle sezonda üretilen ürünleri stoklanması veya sezon talebini karşılamak üzere sezon öncesi üretim yaparak stoklama yapılmak zorundadır.
Depolama neden yapılır?
Depolama esas olarak kontrol, teslim alma, yerleştirme, sayım, toplama, kontrol ve gönderme faaliyetlerini kapsar. Depo, katma değer üretilen bir merkezdir. Sevk zamanlarının kısaltılması ve müşteri sipariş sürelerinin azaltılmasında yüksek katkı sağlar.
Ekonomik sipariş miktarı neyi ölçer?
Ekonomik Sipariş Miktarı (EOQ), bir şirketin toplam envanter maliyetlerini (stok tutma maliyeti, sipariş maliyeti, yok satma maliyeti vb) en aza indirmek için verilmesi gereken optimal sipariş miktarıdır.

Stok takibi nasıl yapılır?​

Öncelikle gerekli ürünleri tespit etmeli ve eksik listesi düzenlemelisiniz. Tedarikçiden talep edilen ürünler stok takibi yapan kişinin de bilgisi dahilinde olmalıdır. Sipariş teslim tarihi önceden bilinmelidir. Tedarikçiden ürün teslim alınırken kontrol edilmeli, hasar tespiti ve sayımı yapılmalıdır.

Stok kontrol yöntemleri nedir?​

Geri