Stok kontrol yontemleri nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Stok kontrol yöntemleri nedir?​

Gelin hep beraber stok kontrolü ve stok kontrol yöntemleri nelerdir göz atalım.

Kritik stok nasıl belirlenir?​

Maksimum Stok Miktarı = Rutin Sipariş Aralığı X Stokun Günlük Tüketim Miktarı Maksimum Stok Miktarı = 180 X 10 Maksimum Stok Miktarı = 1800 olarak hesaplanır. Kritik Stok Seviyesi = 60 X 10 Kritik Stok Seviyesi = 600 olarak hesaplanır. Minimum Stok Seviyesi = 7 X 10 Minimum Stok Seviyesi = 70 olarak hesaplanır.
Stok kontrolünün amaçları nelerdir?
İstenilen zamanda, istenilen miktarda, istenilen yerde. istenilen kalitede, Malzemenin sağlanabilmesi için ne zaman, ne kadar tedarik edilebileceği sorularına cevap bulma işlemidir. Stok kontrolünün amacı, istenilen malı istenen zamanda hazır bulundurmak ve bunu en ekonomik biçimde gerçekleştirmektir.
Minimum maksimum kritik stok nedir?
MAKSİMUM STOK SEVİYESİ: Önceki yıllarda tüketim miktarlarını esas alarak belirlenmiş, gereksiz ilaç stokunu önleyecek en üst sınır. MİNİMUM STOK SEVİYESİ: Her zaman bulundurulması gereken miktara denir. KRİTİK STOK SEVİYESİ: İlaç ve malzemenin temini için gerekli işlemlerin başlatılması gerektiğini gösteren miktar.

Emniyet Stoğu nasıl hesaplanır?​

Güvenlik stoğu yeni bir parti geldiğinde hala elde bulunan ortalama stok miktarıdır. Bu nedenle, Bloomingdales’in güvenlik stoğu olarak elinde bulundurduğu çanta sayısı 100′ dür. Eğer parti büyüklüğü 600 (Q=600) çanta ise, çevrim stoğu Q/2=300 çantadır.

Stok ürünleri nelerdir?​

Stok, bir firmanın üretim yapabilmek için elinde bulundurduğu hammadde, yarı mamul, mamul ya da varlıklar tabii ürünlerdir. Stok tutmak, üretim firmalarının maliyet kalemlerinden biridir. Her maliyet gibi stok da alternatif maliyet yükseltilmeden kontrol altında tutulmalıdır.

Geri