AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Stok kartinin duzenlenmesi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Stok kartının düzenlenmesi nedir?​

Stok kartları firmanın alış veya satış yaptığı stoklara tanımlandığı, mevcut kartlar üzerinde değişikliklerin yapıldığı ve stoklar için yapılan genel tanımların özelleştirildiği menüdür. Müdahale edilmediği takdirde stok tipi tanımlarında tanımlanan stok kodu maskesine göre sistem otomaik olarak kod verecektir.

Stok kartından elde edilecek bilgiler nelerdir?​

Stok Kartı Nedir?
- Stok Kodu.
- Stok Adı
- Barkod Numarası
- Stok Birimi.
- Stok Kategorisi.
- Alış Fiyatı
- Satış Fiyatı
- Kdv Oranı
Maliyet muhasebesi stok kartı nedir?​
STOK KARTLARI. İşletmede hareket gören stokların tanımlandığı bölümdür.Takibi yapılan stoklar için gerekli tanımlamalar bu bölümde yapılmaktadır. Stok Kodu alanında tanıtılan stoğun program içerisinden takip edilebilmesi için belirleyici bir kod numarası yazılır.Stok kodu maksimum 15 karakterdir.

Malın satılması durumunda stok kartına işlenen kısım nedir?​

Malın satılması durumunda stok kartına işlenen kısım nedir?
sorusuna [H] girilmişse, K.D.V. oranları aynı hesap hülasasının farklı satırlarına yazılacak mal gruplarının her biri için ayrı bir K.D.V. grubu tanımlanmalı ve K.D.V. Grupları Entegrasyonu’nda gerekli bağlantılar kurulmalıdır.

Yardımcı üretim gider yerleri nelerdir?​

Yardımcı üretim gider yerleri nelerdir?
3-Yardımcı Hizmet Yerleri : Diğer gider yerlerine hizmet vermek üzere kurulmuş “bakım ve onarım servisi”, “nakliye servisi (malzeme ve yarı mamul”, “personel taşıma servisi”, “laboratuar”, “yemekhane” ve “malzeme ambar” gibi birimlerdir.

Bir üretim işletmesinin stokları Nelerden Oluşur?​

Stok, bir firmanın üretim yapabilmek için elinde bulundurduğu hammadde, yarı mamul, mamul ya da varlıklar tabii ürünlerdir.

Direkt ilk madde ve malzeme giderleri neleri kapsar?​

Direkt İlk Madde ve Malzeme Giderleri. Bu grupta yer alan hesaplar, üretilen mamulün bünyesine ana madde olarak katılan ve hangi mamulden ne kadar tüketildiği, ekonomik bakımdan ayrı olarak izlenebilen ilk madde ve malzemelerle ilgili gider, yansıtma ve fark hesaplarını kapsar.
Stok kartında bulunan kritik stok nedir?​
Kritik Stok alanında stok miktarının depoda bulunması gereken en düşük seviye tanımlanır. Optimum Stok alanında stok miktarının depoda bulunması gereken ideal seviyesi tanımlanır. Kritik Stok ve Optimum Stok miktarı alanlarında yapılan tanımlamalar doğrultusunda, stok tedarik raporları alınabilmektedir.
 
Stok kartının düzenlenmesi, işletmenin alış veya satış yaptığı stokların tanımlandığı, var olan kartlarda yapılan değişikliklerin ve stoklarla ilgili genel tanımların yapıldığı bir menüdür. Bu işlem sırasında stok kodu, stok adı, barkod numarası, stok birimi, stok kategorisi, alış fiyatı, satış fiyatı, KDV oranı gibi bilgiler girilir. Ayrıca stok kodu maksimum 15 karakterle sınırlandırılmıştır.

Maliyet muhasebesi stok kartı ise işletmede bulunan stokların tanımlandığı bölümdür. Burada stokların takibi için gerekli tanımlamalar yapılır ve stokların program içerisinden takip edilebilmesi için belirleyici bir kod numarası olan stok kodu kullanılır.

Malın satılması durumunda stok kartına işlenen kısım, KDV oranlarıyla ilgili olarak hesap hülasasının farklı satırlarına yazılacak mal grupları için ayrı bir KDV grubu tanımlanması gerektiğini belirtir. Böylece KDV Grupları Entegrasyonu'nda gerekli bağlantılar kurulabilir.

Yardımcı üretim gider yerleri ise "bakım ve onarım servisi", "nakliye servisi (malzeme ve yarı mamul)", "personel taşıma servisi", "laboratuar", "yemekhane" ve "malzeme ambarı" gibi birimlerdir. Bu yerler yardımcı hizmetler sağlayarak işletmenin üretim sürecine destek olurlar.

Bir üretim işletmesinin stokları hammadde, yarı mamul, mamul ya da diğer varlıklardan oluşur. Bu stoklar işletmenin üretim yapabilmesi için gereken kaynakları temsil eder.

Direkt ilk madde ve malzeme giderleri, üretilen mamullerin ana maddelerinden ve ilk kullanılan malzemelerinden oluşan giderleri içerir. Bu giderler, tüketilen ilk malzemelerin ekonomik bakımdan ayrı olarak izlenmesini sağlar.

Kritik stok alanında, depoda bulunması gereken en düşük stok seviyesi belirlenirken, optimum stok alanında ise stok miktarının ideal seviyesi tanımlanır. Bu tanımlamalar doğrultusunda stok tedarik raporları alınabilir ve stokların yönetimi daha etkin bir şekilde gerçekleştirilebilir.
 
Geri
Üst