Stok fotografcilik ne?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Stok fotoğrafçılık ne?​

görsel ile uğraşan iş kollarının çeşitli noktalarda kullanmak için talep ettikleri, fotoğrafçılarında bu talepleri karşılamak amacı ile daha önceden çekmiş oldukları fotoğrafların tamamına stok fotograf deniyor.

Çekilen fotoğraflar nasıl satılır?​

Fotoğraf Satmak İçin En İyi Uygulamalar
- 1. 500 px. 500px uygulaması hem ücretsiz hem de ücretli bir abonelik sunar. 13 milyondan fazla üyesi olan bu stok fotoğraf pazarlama uygulamasından ücretsiz yararlanabilirsiniz.
- Agora Images.
- 3. Bylined.
- Dreamstime.
- 5. EyeEm.
- 6. Foap.
- 7. Scoopshot.
- 8. Shutterstock.
Stok fotoğrafçılığı nasıl?
Stok fotoğraf işini tercihe edenler, daha önceden çekmiş olup sabit disklerinde beklettikleri yüzlerce kullanılmamış fotoğraflarından bir şeyler kazanmayı umud ederek bu işe giriyorlar. Bu fotoğrafları bazen kendileri doğrudan satabildiği gibi başkaları aracılığı ileride satabilmektedirler.

Shutterstock ucretli mi?​

Bir çok kullanıcı aylık sabit ücret ve görsel sayısı içeren paketleri kullanmaktadır. Bu paketlerden herhangi birine sahip olan kullanıcı görselinizi indirdiğinde 0.25 ABD Doları kazanırsınız. Bu ücret ilerleyen dönemde seviyeniz arttıkça 0.33, 0.36 ve son olarak 0.38 ABD Doları olacaktır.

Shutterstock fotoğraf nasıl satılır?​

Shutterstock’tan nasıl para kazanılır?
- Adım #1: Buradan Shutterstock içerik üreticisi hesabı açın.
- Adım #2: Adres bilgilerinizi girin.
- Adım #3: Portföyünüzü ve hesabınızı özelleştirin.
- Adım #4: Platforma içerik yükleyin.
- Adım #5: İçeriğin incelenmesini ve onaylanmasını bekleyin.
- Adım #6: Para kazanmaya başlayın.
Stok çekim nedir?
Stok görüntüler, belirli bir proje göz önünde bulundurulmadan oluşturulan genel fotoğraflar, resimler ve simgelerdir. Daha sonra pazarlama malzemelerinde, web sitelerinde, ambalajlarda, kitap kapaklarında ve daha fazlasında kullanılmak üzere kişi veya kuruluşlara genellikle bir ücret karşılığında lisans verilir.

Geri