Stogumuzda nasil yazilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Stoğumuzda nasıl yazılır?​

İşte buradaki “stoğumuz” yazımı yanlıştı ve dil bilgisizliğinin ne kadar yaygın olduğunun belgesiydi. Doğru yazım “stokumuz”du.
Stoğum mu stokum mu?
sesliyle başlayan bir ek aldığında doğru kullanımı “stoğa” ya da “stoğu” değil, “stoka” ya da “stoku” olan sözcük. sesliyle başlayan ek aldığında son harfinin yumuşaması gerekir.

Olmayadabilirim nasıl yazılır?​

“olmayabilir de” anlaminda kullanilagelen laf. ayri yazilip yazilmadigi sorunsali, yurdum gencligini ikilemlere surukler. gerçekleşmesi çift taraflı az bir yüzdeyle muhtemel bir olay için kullanılır, ümitlenme mesajını içerir… doğru kullanımı “olmayabilir de” olmalı.
Oysaki nasıl yazılır 2022?
Doğru kullanımı Oysaki şeklinde olmalıdır.

Bende mi yoksa ben de mi?​

Bende TDK’ya Göre Doğru Yazılışı Ben de TDK’ya göre ayrı yazılmaktadır. Kelimenin doğru yazımında de eki her zaman ayrı olarak yazılmaktadır. Dahi anlamını taşıyan de eki ayrı yazılır.
Bende seni seviyorum nasıl yazılır TDK?
“Oraya ben de gideceğim”, “Ben de seni seviyorum”, “Sen de verecek misin?” gibi cümlelerde “De”ler, birer bağlaçtır ve ayrı yazılmalıdır.

Blok yumuşama olur mu?​

Dil Derneği’nin Yazım Kılavuzu’nda /g/ ünsüzü ile biten yabancı sözcüklerin ünlü alması durumunda /ğ/ yumuşamasından söz ediliyor ama /k/ ile biten “blok” sözcüğü aynı bağlamda sayılmıyor.
Bloklar nasıl yazılır TDK?
Dilimize Fransızcadan geçmiş olan blok kelimesi, hem sözlük hem de terim anlamında kullanılır. Orijinal dilinde ”bloc” şeklinde yazılan bu kelimenin sözlük anlamı ağır kütledir. Basketbolda rakip oyuncunun atışını engellemeye de blok denir.

Ahmetler kelimesi nasıl yazılır?​

UYARI: Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz: Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe, Müslümanlık, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşmak, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türklerin, Türklüğün, Türkleşmekte, Türkçenin …

Geri