AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Stinger fuzesi hangi ulkenin?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Stinger füzesi hangi ülkenin?​

Peki, Rusya’nın hava saldırılarına karşı Ukrayna’da gönderilen Stinger füzeleri (MANPAD) nedir, ne işe yarar? Stinger füzeleri, uçakları düşürmek için kullanılabiliyor.

Stinger füzesi ne ise yarar?​

ateşlendikten sonra güdüm sistemi sayesinde hedefi takip etmesi nedeniyle military jargonunda ateşle unut şeklinde nitelenmektedir.stinger hedefi infrared ve ultraviyole sinyalleri vasıtasıyla bulur ve imha eder.tow ve milan gibi diğer füzeler tel ile güdümlüdür ve hedefi nişancının verdiği komutlarla bulur yani …

PorSav nedir?​

PorSav nedir?
PorSav (Portatif Savunma), Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) himayelerinde ve ASELSAN ile Roketsan iş birliğiyle, HİSAR ve Stinger projelerinden elde edilen tecrübelerle geliştirilen Çok Alçak İrtifa Hava Savunma Füzesi’dir.

Stinger füzesi Türkiye’de var mı?​

Stinger füzesi Türkiye’de var mı?
ASELSAN tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk milli hava savunma sistemi olan Kaideye Monteli Stinger (KMS) teslimatları tamamlandı. Son beş KMS, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) törenle teslim edildi.

Stinger füzesi nerede üretiliyor?​

Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’ndaki milli üretim kaideye monteli stinger füze sistemi Atılgan ve Zıpkın’ı görüntülendi.

Stinger füzesi güdümlü mü?​

Stinger, ısı güdümlü bir füzedir. Teknik adı FIM-92A Stingerdır. 1987 yılında üretimine başlanmıştır. Üreticileri, Prime – Hughes Missile System Company ile General Dynamics /Raytheon Corporation.

Stinger uçak vurabilir mi?​

Stinger uçak vurabilir mi?
Atılgan, Avanger ve Zıpkın örneklerinde olduğu gibi kaideye monte batarya sistemleri oluşturulabilir. Ayrıca Uçak ve helikopter ve her çeşit kara aracına monte edilebilir. Şu an itibariyle ABD dışında 29 ülkenin hizmetindedir. 1981 yılında üretimine başlanmıştır.

Sungur menzili ne kadar?​

Sungur menzili ne kadar?
Teknik Özellikler
PERFORMANS |
Maksimum Menzil | 8 km
Minimum Menzil | 500 m
İrtifa | 4 km’ye kadar [Deniz Seviyesinden]
Hedef Seti | Sabit Kanatlı Uçak Döner Kanatlı Uçak İnsansız Hava Araçları [İHA]

Türkiye’de Stinger füzeleri var mı?​

Türkiyede Stinger füzesi var mı?​

Evet, Türkiye'de Stinger füzeleri bulunmaktadır. ASELSAN tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli hava savunma sistemi olan Kaideye Monteli Stinger (KMS) projesi kapsamında Stinger füzeleri üretilmiş ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilmiştir. Bu sayede Türkiye, kendi hava savunma ihtiyaçlarını yerli üretim olan Stinger füzeleri ile karşılayabilmektedir. Bu da ülkenin savunma sanayiindeki yerli ve milli üretim yeteneklerinin bir göstergesidir.

Geri