- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Step motor için kullanılan sürme devreleri kaça ayrılır?
Step motorlar yapılarına göre beşe ayrılırlar.Step motoru nasıl çalışır?
Sargıları belirli bir sırayla adım adım harekete geçirip, içinden bir akım geçmesine izin verdiğimizde, statoru mıknatıslayacak ve sırasıyla motora itmeye neden olacak olan elektromanyetik itmeler yapacaktır. Oluşan bu her elektromanyetik itmeye step dedir ve step motorların çalışma prensibini oluşturur.Microstep Driver nedir?
Mikrostep step motorları kontrol etmek için kullanılan metottur. Genellikle yüksek çözünürlük ve yumuşak hareket elde etmek için kullanılır. Mikro adımlama kontrolü, özellikle düşük hızlarda motorun dönüşünü kolaylaştırmaya yardımcı olmak için her tam adımı daha küçük adımlara böler.
Step motorların kaç ucu vardır?
Adım adım hareket eden bu motorların yapıları ise rotor, rulman ve statordan meydana gelmektedir. Step motorlarda bulunan rulmanlar, rotora bağlı olan şaftın hareket etmesini sağlar. Yine statorun birden fazla kutbu vardır ve kutup sayısı her motorda farklılık göstermektedir. Ancak genellikle bu sayı sekizdir.
Frenli step motor nedir?
Frenli motor, mekaniksel ve elektriksel olarak asenkron sincap kafesli motorlar ile benzer bir yapıdadır. Onu ayıran özelliği ise çelik plakalardan oluşan manyetik frenleri vardır ve bu frenler motor arka miline monte edilirler. Böylelikle mekanik bir şekilde frenleme yapma yetenekleri vardır.Step motor tutunma Torku nedir?
1.8° Derece adım açısına (200 adım/devir) sahip bu bipolar step motor 12 V’ta 330mA akım çeker ve tutunma torku 2.3 kg-cm’dir.Step motor tutma torku nedir?
Tork (Moment) – Atalet Oranı ( TIR ): Bir step motor için yararlılığın ifadesidir. Yüksek TIR, daha iyi step cevabı şöyle olmalıdır: Tutma Torku (momenti): Oransal güç uygulandığı zaman ve sıfır hızda (durma hali) motor mili, tutma torku etkisindedir.
Fırçasız motor ne demek?
Fırçasız DC Motorlar: Brushless ( fırçasız) motorlarda fırça ve kollektör bulunmaz bu yüzden bu motorlara fırçasız motor denir. Fırça ve komütatörün yerini yarı iletken anahtar aldığı zaman fırçasız (brushless) DC motorlar meydana gelir. Bu motorların rotor kısmında güçlü doğal mıknatıs kullanılmaktadır.
Alınan her sinyal işlenerek motorun bir adım atmasını sağlar. Step motorları istenilen yönde ve hızda çalıştırılmak istendiği zaman sargılarına belli bir sırada darbeler uygulanmalıdır. Step motor (stepper motor), uygulanan darbeye göre adım atar. Bu adımların sayısı motora ilave edilecek bir devre ile sağlanabilir.