AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Stentli hasta futbol oynar mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.025
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Stentli hasta futbol oynar mı?​

Ayrıca stent konulan damarın 3 ay sonra bir anjiyo ile kontrolü gerekir. Yüksek adrenalin deşarjı gerektiren heyecanlardan ilk 3 ay uzak durmalı. Bir yıl içersinde damarın tekrar daralmaması, normal bir damar gibi davrandığı anlamına geliyor. Damarda tekrar daralma varsa by-pass önerilebilir.

Stent acıtır mı?​

Erkeklerin dış idrar borusu uzun ve kıvrımlı olduğu için lokal anestezi altında yapmak ağrılı olabilir. Bu yüzden tüm hastalarda kısa süreli ve hafif bir anestezi altında bu işlem daha sağlıklı yapılabilir. İşlemden sonra anestezi alan hastalar kendilerine geldikten sonra taburcu olabilirler.
Stent hissedilir mi?​
Güllü, ‘Balon stent işlemleri, hasta açısından koroner anjiyoya benzer bir işlemdir. Lokal anestezi ile yapılır. Hasta genellikle işlem sırasında uyanık olur ve ağrı duymaz’ dedi.

Stent takıldıktan sonra ağrı olur mu?​

Stent takıldıktan sonra ağrı olur mu?
Stent Takıldıktan Sonra Ağrı Olur mu? Stent takılması kararlı ya da kararsız olan göğüs ağrısını giderebilmek, yaşam niteliğini yükseltmek ve mevcut kalp krizi riskini önlemek amacı ile uygulanmaktadır. Stent takılması sonrasında göğüs ağrısı beklenmemektedir.

Kalbine stent takılan kişi spor yapabilir mi?​

Kalbine stent takılan kişi spor yapabilir mi?
Medicana Sivas Hastanesi doktorlarından Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ömer Şahin, hareketle, sporla ve koşmakla damara yerleştirilmiş olan stentin yerinden oynamadığını söyledi.

Damara takılan stent yerinden oynar mı?​

8. Stent takıldıktan sonra yerinden oynar mı? Stent damarın içine gömüldükten sonra ömür boyu burada kalıyor ve kesinlikle yerinden oynamıyor ya da kalmıyor. Hasta ne yaparsa yapsın stendi yerinden oynatması mümkün olmuyor.

Stent riskleri nelerdir?​

Stent takılması, cerrahi bir işlem değildir. Bu sebeple risk oranı da düşüktür. Ancak nadir de olsa kullanılan lokal anestezik veya tıbbi boya maddesine bağlı alerjik reaksiyon, böbrek işlevlerinde bozukluk, kanama ya da ani damar tıkanması sonucu kalp krizi gibi riskleri de vardır.
Stent tıkanıklığı nasıl anlaşılır?​
Stent tıkanıklığının ana belirtisi göğüs ağrısı, göğüste sıkışma ve daralma hissidir. İlk iki gün süreyle tıkanıklık riski hayli yüksektir. Bu risk, bir ay boyunca önemini korur. Operasyondan sonraki 6 aydan itibaren görülme riski daha düşük olacaktır.

Damara stent takıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?​

Damara stent takıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?
Tansiyon, şeker ve kolesterolünüzü düzenli ölçtürmelisiniz. Haftada en az 5 gün hafif kahvaltı sonrası en az 30 dakika yürüyüş yapmalısınız. Stent işleminden 1 gün sonra duş alabilirsiniz. İlk bir hafta ağır kaldırmamanızı, araba kullanmamanızı ve kasık bölgenize dikkat etmenizi öneriyoruz.

Stent takıldıktan sonra ne olur?​

Stent takıldıktan sonra ne olur?
Stent takma işlemi sonrası hasta koroner yoğun bakım ünitesine alınabilir. Hastanede kalma süresi genelde 1-2 gündür. İşlem yapıldıktan sonraki ilk 6 -12 saat boyunca işlem yapılan bacağın düz tutulması çok önemlidir.

Anjiyo olan birisi spor yapabilir mi?​

Kalbi delik olan spor yapabilir mi?​

Kalpte delik nedeniyle takipte olanlar dalgıçlık veya yüksek irtifa sporları yapmamalı. Kapak hastaları veya Pulmoner hipertansiyonu olanlar için ise karın basıncını artıran egzersizler son derece tehlikelidir.
Stent hareket eder mi?​
Dr. Ömer Şahin, hareketle, sporla ve koşmakla damara yerleştirilmiş olan stentin yerinden oynamadığını söyledi. Uzm. Dr.
 
Stentli hasta futbol oynar mı sorusuna detaylı cevap vermek gerekirse, genel olarak stent takılan bir hasta futbol oynamamalıdır. Futbol gibi yüksek tempolu ve rekabetçi sporlar, kalp sağlığı için fazla stresli olabilir ve stentin zarar görmesine neden olabilir.

Stent, kalp damarlarına yerleştirilen ve daralmış bir damarı genişletmek için kullanılan tıbbi bir cihazdır. Stent takıldıktan sonra belirli bir süre boyunca dikkatli olmak gerekir. Stent takılan kişilerin spor yapması konusunda doktorlarına danışmaları önemlidir. Doktorlar genellikle hafif egzersizlerin yanı sıra düzenli yürüyüş gibi aktiviteleri önerirken, riskli ve yüksek tempolu sporlardan kaçınmaları konusunda uyarabilirler.

Stent takıldıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler arasında tansiyon, şeker ve kolesterol düzeylerinin düzenli olarak kontrol edilmesi, sağlıklı beslenme alışkanlıklarına devam edilmesi, doktor önerilerine uyulması ve düzenli egzersiz yapılması yer alır. Aynı zamanda ağır kaldırmaktan, aşırı fiziksel aktivitelerden ve aşırı stres ve heyecan yaratacak durumlardan kaçınılmalıdır.

Sonuç olarak, stent takılan bir hastanın futbol oynamadan önce mutlaka doktoruna danışması ve önerilerini almaları önemlidir. Sağlık durumunuza uygun egzersizler yaparak kalp sağlığınızı korumak ve stentinizi uzun ömürlü kılmak önemlidir.
 
Geri
Üst