- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Stent takılan hasta ağır işte çalışabilir mi?
Çoğu insan girişimsel işlem sonrası 1 – 2 hafta içinde işe geri dönebilir ve normal yaşantısına devam edebilir. Eğer bir kalp krizi geçirilmişse bu süre daha uzun olabilir. Hasta ağır bir işte çalışıyorsa hekimine bu durumu bildirmelidir.Böbreğe stent takıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?
Böbreğe stent takıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?Stent takıldıktan sonra nelere dikkat etmeli?
- İşlem sonrası böbrek yetmezliği oluşmaması için bol bol su tüketin.
- Stent kasık bölgesinden takıldıysa en az 6 saat hareket etmeyin.
- İşlem kasık bölgesinden yapıldıysa bacağınızı mümkün olduğunca düz tutup bükme hareketi yapmamaya özen gösterin.
Stent takılan hasta ne zaman çalışma hayatına döner?
Stent ve benzeri girişimsel işlem yapılan hastalar ise yaklaşık 24 saat içerisinde taburcu edilir ve akut koroner sendrom hariç tüm hastalar bir hafta içinde işine dönebilir ya da yolculuğa çıkabilir.Stentli hasta koşabilir mi?
Stentli hasta koşabilir mi?Medicana Sivas Hastanesi doktorlarından Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ömer Şahin, hareketle, sporla ve koşmakla damara yerleştirilmiş olan stentin yerinden oynamadığını söyledi.
Böbreğe takılan stent ağrı yapar mı?
İdrar yapma sırasında mesane kasıldığı sırada idrar stentin içinden veya yanından böbreğe doğru kaçar ve hastalar ağrı hissedebilir. Bu durum geçicidir. Bunun dışında en sık karşılaşılan şikayetler kasıklarda, böğürde ağrı ve idrarda kanamadır. Kanama özellikle ağır egzersiz sonrasında, az sıvı tüketildiği zaman artar.Böbrek Stendi nasıl takılır?
Böbrek Stendi nasıl takılır?İdrar kanalından girilen kameralı aletlerle stent tutulup çekilir. Idrar kanalı çok kısa olduğu için kadınlarda bu işlem için anestezi şart degildir , erkeklerde ve çocuklarda bu işlemin anestezi altında yapılması uygundur. Erkeklerde lokal anestezi ile kıvrılabilen (flexible) aletlerle çekilmesi de bir alternatiftir.
Stent takıldıktan sonra ne yapılmalı?
Stent takma işlemi sonrası hasta koroner yoğun bakım ünitesine alınabilir. Hastanede kalma süresi genelde 1-2 gündür. İşlem yapıldıktan sonraki ilk 6 -12 saat boyunca işlem yapılan bacağın düz tutulması çok önemlidir.Stent takılan kişi yüzde kaç rapor alır?
Stent takılan kişi yüzde kaç rapor alır?NOT) Kalp transplantasyonu olan kişilerin Özür Oranı % 70 olup, transplante kalbin fonksiyonları ayrıca değerlendirilip oradan gelen özür oranları Balthazard formülü kullanılarak birleştirilecek ve hastanın Özür Oranı belirlenecektir.