AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Stent fiyatlari ne kadar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.310
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Stent fiyatları ne kadar?​

Türkiye’de ilaçlı stentin fiyatı 3 bin 600 YTL ile 6 bin 750 YTL arasında değişirken çıplak stentin fiyatı 400 YTL’den satılıyor. İlaçlı stentin tıkanma riskinin yüzde 3 olduğunu belirten uzmanlar, çıplak stentin tıkanma riskinin ise 6 ay içinde yüzde 30 olduğunu ifade ediyorlar.

Devlet hastanelerinde anjiyo ücretli mi?​

Sigortalı olan hastalar, devlet hastanelerinde oldukları anjiyo operasyonu için herhangi bir ücret ödemezler. Hastanın bütün masrafları, SGK tarafından karşılanmaktadır.

Özel Hastane Stent ücreti alabilir mi?​

Özel Hastane Stent ücreti alabilir mi?
Acil kardiyovasküler cerrahiler özel hastanede de yapılsa ilave ücret alınmayacak hallerdendir. Buna rağmen ilave ücret almaları uygunsuzdur. Bu sebeple ücreti ödediğinize dair fatura, belge vs alın ve hastanenin hasta hakları birimi ile görüşün paranızı iade etmezlerse SGK’ya şikayet edeceğinizi belirtin.

Stenti devlet ödüyor mu?​

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği’nde değişiklik yapıldı. Tebliğe göre, ilaçlı stent bedelleri belirlenen şartların oluşması durumunda SGK tarafından karşılanacak. 50 yaşın altındaki hastalarda kullanılan seramik protezlerin bedelini de SGK ödeyecek.

Stent ucretli mı?​

SGK tarafından İlaçlı stentlerin ödendiği gerçek dışıdır. SGK ilaçlı stentlere markası cinsi ne olursa olsun fiyatı 1000 TL bedel ödeyecek. İlk bakışta olumlu olarak görünse de aslında hasta için daha olumsuz bir durum ortaya çıkmıştır. 1000 TL’ye ilaçlı stent bulmanız mümkün değildir.

Devlet Hastanesinde stent ücretli mi?​

Devlet Hastanesinde stent ücretli mi?
Devlet hastanelerinde anjiyo yapılıyor mu?​
DEVLET HASTANESİ’NDE KORONER ANJİOGRAFİ ÜNİTESİ HİZMETİ Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erhan Berk, yeni kurulan anjiyo ünitesi ile birlikte artık bundan sonra günün her saatinde kalp krizi geçiren hastalara müdahale edilerek hızlı bir şekilde anjiyo yapılabileceğini söyledi.
Bypass ameliyatı ücretli mi?​
2- 5510 sayılı kanun gereğince “kardiyovasküler cerrahi işlemleri” tamamen bedavadır ve yüzde 200 vs. gibi ilave ücret isteyemezsiniz.

Kalp ameliyatı ne kadar tutar?​

Kalp ameliyatı ne kadar tutar?
Hastanın genel sağlık durumunun korunması için gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra ameliyattan bir gün önce hastaneye yatış işlemi gerçekleşmektedir. Vücutta gerekli dezenfeksiyon sağlandıktan sonra hasta ameliyathaneye alınmaktadır. Kalp ameliyatı yaklaşık 3 ila 4 saat arası sürmektedir.

Stent ucretli mi?​

Özel hastanede aşı olmak ücretli mi?​

Evde sağlık hizmeti sistemine kayıtlı olan kişilerin aşılamaları, bu hizmeti veren ve aşı uygulamaya yetkili olan sağlık personeli tarafından yapılmaktadır. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen aşılar, aşılama hizmeti sunulan sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak uygulanmaktadır.

Devlet Hastanesi stent ücretli mi?​

Devlet Hastanesi stent ücretli mi?
 
Stent fiyatları oldukça önemli bir konu olduğundan size detaylı bilgi vermek isterim.

İlaçlı stentlerin fiyat aralığı 3 bin 600 YTL ile 6 bin 750 YTL arasında değişmektedir. Çıplak stentler ise 400 YTL gibi daha düşük bir fiyatla satışa sunulmaktadır. İlaçlı stentlerin tıkanma riski yüzde 3 iken, çıplak stentlerin tıkanma riski ise 6 ay içinde yüzde 30 olarak belirtilmektedir.

Devlet hastanelerinde anjiyo operasyonu yaptırmak isteyen sigortalı hastaların herhangi bir ücret ödemesine gerek yoktur. SGK, hastanın bütün masraflarını karşılamaktadır.

Özel hastanelerde stent uygulamaları için ekstra ücret talep edilmesi uygun olmamakla beraber, acil kardiyovasküler cerrahilerde ilave ücret alınmamaktadır. Ancak böyle bir durumla karşılaşmanız halinde, ödemiş olduğunuz ücrete dair belgeleri saklayıp hastanenin hasta hakları birimi ile görüşebilirsiniz. Paranız iade edilmezse ise SGK'ya şikayette bulunabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) belirli şartlar doğrultusunda ilaçlı stent bedellerini karşılamaktadır. 50 yaş altındaki hastalarda kullanılan seramik protezlerin bedelini de SGK ödemektedir.

Özel hastanelerde stent uygulamaları için ekstra ücret talep edilmesi uygun olmamakla beraber, SGK ilaçlı stentler için 1000 TL gibi sabit bir bedel ödemektedir. Bu durum aslında hastalar için olumsuz bir durum olabilir çünkü 1000 TL'ye ilaçlı stent bulmak zor olabilir.

Kalp ameliyatları genel olarak hastanın sağlık durumuna göre farklılık gösterebilir. Ameliyat öncesinde gerekli hazırlıklar yapılır ve ameliyat süresi ortalama olarak 3 ila 4 saat arasında değişebilir.

Devlet hastanelerinde anjiyo ve bypass gibi kardiyovasküler cerrahi işlemler tamamen ücretsizdir ve ekstra ücret talep edilemez.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Başka sorularınız varsa memnuniyetle cevaplamaya devam ederim.
 
Geri
Üst