AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

STEM yaklasimi ile fen egitimi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

STEM yaklaşımı ile fen eğitimi nedir?​

STEM eğitimini; fen, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerinin birbirleri ile entegrasyonlarının sağlanarak hazırlanan ve okul öncesi dönem ile yükseköğretim arasındaki bireyleri 21. yüzyıl becerileri ile donatan süreci kapsayan bir eğitim yaklaşımı olarak tanımlanmıştır.

FeTeMM eğitimi nedir?​

FeTeMM eğitimi, öğrenci ve öğretmenlerin ilgi ve hayat deneyimleri sonucu şekillenmektedir ve merkezde bulunan disipline ait özel bilgi ve becerilerin en az bir diğer STEM disiplini ile bütünleştirilerek öğretilmesi olarak tanımlanmaktadır.
STEM nasıl ortaya çıktı?
STEM, disiplinlerin, birbirinden bağımsız ve izole bir şekilde değil gerçek hayatta yer aldığı biçimde öğretime aktarılmasına odaklanan bir bakış açısı geliştirmek üzere ortaya çıkmıştır. Eğitime bakış açısı geliştirirken ülkelerin ihtiyacı olan iş gücü ve bu iş gücünün gerektirdiği beceriler göz ardı edilemez.

STEAM ne demek fen?​

Bu bakış açısıyla ilk defa ABD’de ortaya çıkan STEAM; İngilizce Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik), Art (Sanat) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşmakta; STEM+ olarak da tanımlanmaktadır.

STEM STEAM eğitimi nedir?​

STEAM UYGULAMALARI STEM eğitimi zihinsel süreç gelişimini, girişimciliği ve ürün geliştirme becerilerini destekleyen bir eğitimdir. Zaten bilimsel becerilerin temeli de üretme, girişim ve buluş yapabilmekten geçmektedir.
STEM ilk ne zaman çıktı?
Bu kavram, farklı gruplar tarafından METS ve SMET şekillerindeki kısaltmalarla da kullanıldığı dönemlerde Amerika’da Ulusal Bilim Vakfı (NSF- National Science Foundation) tarafından 1990’lı yıllarda STEM şeklinde kullanılarak, literatürde bu şekilde yer almıştır.
STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitimi okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm sınıf seviyelerini kapsayan bir yaklaşımdır. Öğrencilerin problemlere disiplinler arası bakış açısıyla bakmasını, yeni nesil eğitim yaklaşımıyla bilgi ve beceri kazanmasını hedefler.

Geri