AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Stem Nedir ? Eğitimde Sağladığı Avantajlar

haberci

Yeni Üye
Teknolojik gelişmelere paralel olarak eğitim sisteminde de değişmeler olmuş ve stem gibi yeni kavramlar dolayısıyla da yeni eğitim sistemleri ortaya çıkmıştır 21 yüzyılın ardından yaşanan gelişmeler nedeniyle eğitim sisteminde çağın gereklerine uygun insan kaynağı yetiştirme ihtiyacı stem kavramının gelişmesine neden olmuştur Stem nedir sorusunun cevabını geniş olarak açıklamadan önce kelime anlamını tartıştıktan sonra eğitimde sağladığı avantajlara değinmek oldukça gereklidir
Stem Nedir ?
1950’li yıllarda eğitim bilimciler tarafından ortaya koyulan STEM, Science yani Fen, Technology yani Teknoloji, Engineering yani Mühendislik ve Mathmatics yani Matematik terimlerinin baş harflerinden oluşan bir terimdir Bu eğitim sistemiyle teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi yani gerçek yaşama entegre edilmesi hedeflenmektedir Bu sayede yeni bir ürün ortaya koyulması, dolayısıyla disiplinler arası yeni ürünlerin ortaya koyulması amaçlanmaktadır Stem eğitim sisteminin bir diğer amacı da öğrencilerin teknoloji ve bilim alanında temel bilgi düzeylerinin arttırılmasının ardından hayata karşı daha dayanıklı olmalarını sağlamak amacıyla problem çözme yeteneklerini arttırmaktır
Stem Sisteminin Eğitime Katkıları
Stem nedir cevapladıktan sonra akıllara eğitime ne gibi katkılar sağladığı soruları gelmektedir İlk olarak bu sistem sayesinde öğrenciler gerekli bilgileri çok daha eğlenceli öğrenmektedir Bu sayede aslında teorik bilgilerin nasıl projelere yani uygulamaya dönüştüğünü de görmektedir Eğitim süreçlerinde yeni ürünler ortaya koyan öğrenciler daha özgüvenli olmakta, doğaya katkı sağlamakta ve ülkelerin kalkınmalarına hizmet etmektedir Çözüm odaklı düşünme yeteneği kazanan öğrenciler sadece becerilerini geliştirmekle kalmamakta aynı zamanda güven içerisinde esnek bir şekilde kişisel gelişimlerini tamamlamaktadır

Geri