AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

STEM egitimi neden gerekli ve onemlidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

STEM eğitimi neden gerekli ve önemlidir?​

STEM, çocuklara analitik düşünme yeteneği kazanmalarına yardımcı olmaktadır. Analiz Yapabilme: Bir olguyu analiz edebilme, bu analizden bir sonuç elde etmenin ilk şartıdır. STEM eğitimi, çocuklara analiz yapma becerisi kazandırır. Bu beceri sayesinde karşılaştığı problemle ilgili analiz yaparak çözüm arayabilecektir.

STEM nasıl ortaya çıktı?​

STEM, disiplinlerin, birbirinden bağımsız ve izole bir şekilde değil gerçek hayatta yer aldığı biçimde öğretime aktarılmasına odaklanan bir bakış açısı geliştirmek üzere ortaya çıkmıştır. Eğitime bakış açısı geliştirirken ülkelerin ihtiyacı olan iş gücü ve bu iş gücünün gerektirdiği beceriler göz ardı edilemez.
STEM eğitim modeli nedir?
STEM eğitim modeli, fen (science), teknoloji (technology), mühendislik (engineering) ve matematik (mathematics) gibi dört önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan ve oldukça büyük bir altyapıya sahip olan bir öğretim modeli olarak tanımlanabilmektedir.

STEM nerede ortaya çıkmıştır?​

Dolayısıyla STEM fikrinin ilk ortaya çıktığı ülke de ABD olmuştur. STEM düşüncesinin; STEM’i oluşturan kavramlara bağımsız disiplinler olarak bakan ve değerlendiren ile bu disiplinlere bütünleşik olarak bakan iki farklı temel düşünce olarak belirginleştiği söylenebilir.

Türkiyede STEM nedir?​

STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematichs) eğitimi fen ve matematik gibi temel bilimlerin, mühendislik ve teknolojinin sağladığı uygulama olanaklarıyla entegre edilerek öğretilmesini içeren ve okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm seviyeleri kapsayan bir eğitim yaklaşımıdır.
STEM ders planı nasıl hazırlanır?
Mükemmel Bir Stem Ders Planı İçin 10 Adım
- 1- Dersi Öğreteceğiniz Konuya Göre Hazırlayın.
- 2- Günlük Problemler Hakkında Stem Uygulamaları Yapın.
- 3- Ele Alacağınız Stem Uygulamasını Açıkça Tanımlayın.
- 4- İşlevselliği Test Edin.
- 5- Teknik Tasarım Kullanın.
- 6- Öğrencileri Dahil Edin.
STEAM, öğrencileri Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik konularında bağlayan disiplinler arası bir eğitim yaklaşımıdır. Öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerini, üretme becerilerini ve yenilikçi kapasitelerini geliştirmeyi amaçlamaktadır (MEB, 2016).
STEM eğitimi, fen (science), teknoloji (technology), mühendislik (engineering) ve matematik (mathematics) gibi dört önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan bir öğretim modeli olarak tanımlanıyor.
 
Geri
Üst