STEM Egitici egitimi Sertifikasi ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

STEM Eğitici eğitimi Sertifikası ne işe yarar?​

Sadece fen bilimlerinde başarı odaklı bir eğitimi çağrıştıran isminin aksine, STEM eğitim sistemi, öğrencileri tarımdan endüstriye, çevre yönetiminden sağlık hizmetleri ve ulaşım sektörüne pek çok alanda başarı için hazırlıyor. Üstelik model, bilim, matematik ve teknoloji alanlarıyla da sınırlı kalmıyor.

STEM deyince akla ne gelir?​

STEM nedir diye sorulduğunda aslında temel olarak; Science, Technology, Engineering and Mathematics kelimelerinin baş harflerinin birleşmesinden oluşan kısaltma akla gelir ve temel olarak bilim, teknoloji, matematik ve eğitimi ön plana alan bir stratejidir.
STEM eğitimi nereden alınır?
Stem öğretmen eğitimi programına katılarak e devlette sorgulanabilen devlet üniversitesi onaylı stem öğretmeni sertifikası alabilirsiniz. Alınacak stem eğitmen eğitimi sertifika ile MEB’e bağlı kurumlarda ve özel kurumlarda stem eğitimini uygulama konusunda yetkinlik kazanarak stem öğretmeni olarak çalışabilirsiniz.
STEM eğitmeni ne iş yapar?
Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerini bir araya getirerek öğrencilerin farklı düşünebilme kabiliyetini arttıran stem öğretmeni, onların hem günlük yaşamda hem de meslek hayatlarında daha başarılı olmaları için pratik yöntemler öğretir ve bu bakış açısını aşılar.

STEM konuları nelerdir?​

Science, Technology, Engineering, Mathematics olan STEM açılımı, aralarında Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik gibi alanların olduğu tüm alt disiplinlerdeki konuları içerir.

STEM neyin kısaltması?​

STEM, Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma.
STEM Yaklaşimi nedir?
STEM eğitimini; fen, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerinin birbirleri ile entegrasyonlarının sağlanarak hazırlanan ve okul öncesi dönem ile yükseköğretim arasındaki bireyleri 21. yüzyıl becerileri ile donatan süreci kapsayan bir eğitim yaklaşımı olarak tanımlanmıştır.

Geri