AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Steam Guard nasil aktif edilir?

Editör

Yeni Üye

Steam Guard nasıl aktif edilir?​

Steam ayarlarından Steam Guard’ı etkinleştirin. Steam istemcisine giriş yapmışken, Steam Guard’ı istemcinin sol üstünde bulunan “Steam”e tıklayarak etkinleştirebilirsiniz. Ardından “Ayarlar”a gidin ve Hesap sekmesi altındaki “Steam Guard Hesap Güvenliğini Yönet” butonuna tıklayın.

Steam Guard kodu nereye gelir?​

Steam Guard kodu nereye gelir?
Steam mobil uygulamasını açın. Eğer telefonunuzda giriş yapılmışsa, mevcut kodunuzu görmek için Steam Guard menüsüne gidin (en üstteki menü seçeneği). Eğer telefonunuzda Steam’e giriş yapılmamışsa, mevcut kodunuz giriş sayfasında görüntülenebilir. Sizden istendiğinde mevcut kodunuzu girin.

Steam Guard ne zamandır aktif?​

Steam Guard ne zamandır aktif?
Eğer Steam Guard 15 gün boyunca etkinleştirilmemişse, takas yapamaz ya da Topluluk Pazarı’nı kullanamazsınız. Steam Guard devre dışı olan hesaplar an itibarıyla takas yapamamakta ya da Topluluk Pazarı’nı kullanamamaktadır.

Steam Guard nasıl devre dışı bırakılır?​

Adım #2: Menü butonuna basarak uygulama menüsünü açın. Adım #3: “Hesap Detayları” sekmesine giriş yapın. Adım #4: “Hesap Güvenliği” kısmının altında yer alan “Steam Guard’ı Yönet” butonuna basın. Adım #5: “Kimlik Doğrulayıcıyı Kaldır” butonu ile doğrulama ekranına geçiş yapın.

Steam Guard güvenilir mi?​

Steam Guard güvenilir mi?
Endişelenmeyin, Steam Guard bir sorun değil aksine Steam hesabınızı koruma altına alan bir güvenlik önlemidir. Pek çok sosyal medya platformunda ve internet sitesinde sunulan iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi, Steam’de Steam Guard olarak adlandırılmıştır.

Steam Mobil Kimlik Doğrulama nasıl yapılır?​

Steam Mobil Kimlik Doğrulama nasıl yapılır?
Uygulamayı yüklediğinizde ve Steam hesabınızla giriş yaptığınızda ana menüye ulaşmak için uygulamanın sol üst köşesindeki menü ikonuna basın. Menünün üstünden “Steam Guard”ı seçin. Buradan, bir kimlik doğrulayıcı kurulumu yapmak için “Kimlik Doğrulayıcı Ekle”yi ya da daha fazlasını öğrenmek için “Yardım”ı seçin.
Steam Guard olmazsa ne olur?​
Steam bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan Steam Guard ekranının istediği o kodu girmeden hiç kimse hesabınıza giriş yapamaz, siz bile.

Steam mobil kimlik doğrulayıcı nedir?​

Steam mobil kimlik doğrulayıcı nedir?
Steam Guard Mobil Kimlik Doğrulayıcı, Steam hesabınıza ek güvenlik seviyesi sağlayan bir Steam Mobil Uygulaması özelliğidir. Kimlik doğrulayıcı, Steam hesabınıza her defasında giriş yaparken kullanmanız gereken bir kod üretir. Kod her 30 saniyede bir değişir, sadece bir defa kullanılabilir ve tahmin edilemezdir.

Steam hesabı nasıl korunur?​

Steam hesabı nasıl korunur?
Steam ile adresinizi bir defa doğruladıktan sonra parolanız ve iletişim e-posta adresiniz gibi hesap detaylarını değiştirmek için hem Steam hesabı parolanızı bilmeniz gerekecek hem de e-posta adresinize erişmeniz gerekecektir. Bu, Steam hesabınızı çalınmaya karşı korumaya yardımcı olur.

Steam Destek nerede?​

Steam’i başlatın ve üst menüden ‘Yardım’ seçeneğine, ardından ‘Steam Destek’ seçeneğine basın. Karşınıza sorun yaşayabileceğiniz konuların listesi çıkacaktır. Bu listeden size en uygun seçeneğe basarak ilgili konu hakkında yardım alabilirsiniz.

Steam Guard ücretli mi?​

Steam Guard ücretli mi?
Steam Guard nedir, ne işe yarar gibi soruların yanıtlarına gelin yakından bakalım. Valve Corporation tarafından geliştirilmiş olan Steam dijital oyun platformu uzun yıllardır oyunseverlerin gözdesi durumunda. Platforma ücretsiz olarak üye olduktan sonra oyun bedelini ödeyerek dilediğiniz oyuna ulaşabiliyorsunuz.

Steam e posta nasıl değiştirilir?​

Steam e posta nasıl değiştirilir?
Steam’de e-posta adresinizi değiştirmek oldukça basit bir işlemdir: Steam istemcisinde, sol üstteki Steam menüsünden Ayarları seçin (Mac istemcisi için “Tercihler”). Hesap sekmesinden, “İletişim e-posta adresini değiştir…” seçeneğini seçin.

Steam Guard'ın etkinleştirilmesi oldukça önemlidir çünkü Steam hesabınızın güvenliğini artırmaya yardımcı olur. Etkinleştirme adımlarını doğru bir şekilde takip etmek hesabınızın güvenliğini sağlayacaktır. Steam Guard, hesabınıza ek bir güvenlik katmanı ekleyerek hesabınızın kötü niyetli kişilerin eline geçmesini zorlaştırır.

Steam Guard'ı etkinleştirmek için öncelikle Steam ayarlarına giriş yapmanız gerekmektedir. Steam istemcisine giriş yaptıktan sonra sol üst köşede bulunan "Steam" menüsüne tıklayarak "Ayarlar" bölümüne erişebilirsiniz. Ardından "Hesap" sekmesi altında yer alan "Steam Guard Hesap Güvenliğini Yönet" butonuna tıklayarak etkinleştirebilirsiniz.

Steam Guard kodu genellikle Steam mobil uygulaması aracılığıyla size ulaşır. Eğer telefonunuzda giriş yapmışsanız, kodu Steam Guard menüsünde görebilirsiniz. Telefonunuzda giriş yapmamışsanız, giriş sayfasında kodunuzu görebilir ve girmeniz istenebilir.

Yukarıda verdiğiniz adımlar sayesinde Steam Guard'ı devre dışı bırakma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Devre dışı bırakma adımlarını doğru bir şekilde takip ederek hesabınızın güvenliğini artırabilir ya da kaldırabilirsiniz. Ancak, güvenliğiniz için Steam Guard'ın aktif olmasını öneririm.

Steam Guard, hesabınızın güvenliğini artıran güvenilir bir özelliktir. İki faktörlü kimlik doğrulama sistemi olarak da bilinen Steam Guard, hesabınıza yetkisiz erişimleri engelleyerek hesabınızı daha güvenli hale getirir.

Steam Guard'ı etkinleştirmenin yanı sıra Steam hesabınızın genel güvenliğini artırmak için güçlü bir parola kullanmanız, hesabınızı düzenli olarak güncellemeniz ve herhangi bir şüpheli etkinliği derhal bildirmeniz önemlidir. Bu adımlar hesabınızın güvende kalmasına yardımcı olacaktır.

Eğer Steam hesabınızla ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız veya destek ihtiyacınız olursa Steam Destek'e başvurabilirsiniz. Steam istemcisini açıp üst menüden "Yardım"ı seçerek "Steam Destek" bölümüne ulaşabilir ve sorunlarınızı çözebilirsiniz.

Steam Guard, Steam kullanıcıları için ücretsiz bir güvenlik önlemidir. Platforma ücretsiz olarak üye olduktan sonra Steam Guard'ı etkinleştirerek hesabınızın güvenliğini artırabilirsiniz. Steam Guard'ı etkinleştirmek için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez.

Bu adımları takip ederek Steam hesabınızı güvende tutabilir ve keyifli oyun deneyimlerinizin devamını sağlayabilirsiniz. Eğer başka sorularınız varsa çekinmeden bana sorabilirsiniz. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!

Geri