AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

STCW belgesi ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

STCW belgesi ne işe yarar?​

Tüm gemiadamları’nın denizde çalışabilmeleri için 5 temel STCW sertifikasına (Deniz Güvenlik Eğitimleri Ve Belgeleri )sahip olmaları gerekmektedir.Tüm gemi adamları bu konularda yeterli olduklarını kanıtlamak için, her beş yılda bir idarenin öngördüğü değerlendirme sınavından geçerek belgelerini yenilemek zorundadırlar …

STCW Sözleşmesinin amacı nedir?​

STCW-1978 Sözleşmesi’nin amacı da giriş bölümünde, gemi adamlarının eğitim, belgelendirme ve vardiyaları için uluslararası standartların kabulüne koşut olarak denizde can ve mal güvenliğinin sağlanması ve deniz çevresinin korunmasının iyileştirilmesi olarak belirlenmiştir.

STCW ne zaman kuruldu?​

STCW ne zaman kuruldu?
ilk olarak 1978 yılında ortaya atılmış, 1995 yılında da düzenleme yapılmıştır. ilk olarak tüm gemiadamlarının edinmek zorunda oldukları 5 temel sertifika vardır. 5-cankurtarma araçlarını kullanma yeterliği belgesidir.

STCW sertifikaları nasıl alınır?​

STCW sertifikaları nasıl alınır?
Kişi 18 yaşından büyük ise Nüfus Müdürlüğüne giderek “Gemi Adamı Olur” yazısı ve “İkametgâh Belgesi “alır. Bu belgeler tamamlanıp Liman Başkanlığına Başvuru sonrasında kendisine verilen C kodu ile bankaya ödeme yapar ve dekontları Liman Başkanlığına teslim eder. kendisine posta yolu ile ulaştırılır.

5 temel STCW nasıl yenilenir?​

Bu sınavlara katılmak için liman başkanlığına (veya on-line) müracaat ederek, yenileme sınavına girmek ve bu suretle belgeleri yenilemek mümkündür.

STCW sınavında kaç soru var?​

3-STCW Yenileme Sınavında 5 Dersten 10 tane olmak üzere toplam 50 soru vardır.

STCW yenileme başvurusu nasıl yapılır?​

STCW yenileme başvurusu nasıl yapılır?
Gemiadamı Cüzdanı Değiştirme ve Yenileme için
- İlgili Dilekçe.
- Harç dekontu (stcw adedi+cüzdan bedeli+işlem ücreti)
- Nüfus cüzdanı + (Fotokopi)
- Gemiadamı Cüzdanı aslı
- Fotoğraf (3 adet)
- Nüfus Müdürlüğü parmak izi kaydı

STCW yenileme nedir?​

STCW yenileme nedir?
Sertifika yenileme amacıyla yapılan üçüncü yöntem ise belgeleri eğitim alarak yenilemedir. Süresi dolan belgeye yönelik olarak eğitim kurumlarından o belge için eğitim alınması ve bunun sonucunda sınava girerek eğitim sertifikaların yenilenmesi işlemidir.

STCW belgesi, yani "International Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers" belgesi denizcilik sektöründe çalışan gemiadamlarının yeterliliklerini kanıtlamak ve denizde can ve mal emniyetini sağlamak amacıyla önemli bir belgedir. Bu belgeye sahip olmak için tüm gemiadamlarının belirli eğitimleri ve sınavları başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. STCW belgesi, gemiadamlarının denizde çalışma yetkisini ve yetkinliğini kanıtlayan bir belgedir ve belirli aralıklarla yenilenmesi zorunludur.

STCW Sözleşmesinin amacı, gemi adamlarının eğitim standardını belirlemek, belgelendirme süreçlerini düzenlemek ve uluslararası standartlara uygun olarak denizde can ve mal emniyetini sağlamak, deniz çevresini korumak amacıyla uluslararası bir standart getirmektir.

STCW, ilk olarak 1978 yılında kabul edilmiştir ve daha sonra 1995 yılında düzenlemeler yapılmıştır. Gemiadamlarının edinmesi gereken 5 temel sertifikadan biri de cankurtarma araçlarını kullanma yeterliliği belgesidir.

STCW sertifikalarını almak için kişilerin 18 yaşından büyük olmaları ve ilgili prosedürleri takip etmeleri gerekmektedir. Bu prosedürler arasında Nüfus Müdürlüğüne başvuru yapmak, belirli belgeleri tamamlamak, Liman Başkanlığına başvuruda bulunmak ve gerekli sınavlara katılmak bulunmaktadır.

STCW sertifikalarının yenilenmesi için ise liman başkanlığına ya da online başvuru yapılarak yenileme sınavına girmek ve belgeleri yenilemek mümkündür. Yenileme sınavında 5 dersten toplamda 50 soru bulunmaktadır.

STCW belgelerinin yenilenmesi için gereken başvuruda ilgili dilekçe, harç dekontu, nüfus cüzdanı, gemiadamı cüzdanı, fotoğraf ve nüfus müdürlüğü parmak izi kaydı gibi belgelerin sunulması gerekmektedir.

STCW belgelerinin yenilenmesi, belgelerin süresinin yenilenmesi ve yetkinliklerin güncellenmesi amacıyla yapılan bir işlemdir. Belgelerin süresi dolan gemiadamlarının belgelerini yenileyerek denizde güvenli bir şekilde çalışmaları sağlanmaktadır.

Geri