- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Starliçe kaç günde bir sulanır?
Starliçe çiçeği nemli ortamı çok sever; fakat bu çok sulanmaktan hoşlandığı anlamına gelmez. Toprağı kurumaya başladığı zaman su verilmesi gerekir. Elinizle toprağını kontrol ettikten sonra sulama işlemini yapmalısınız. Yaz aylarında haftada bir kez, kış aylarında ise on günde bir sulanması yeterli gelecektir.Starliçe yaprakları neden Kivrilir?
Starliçe bitkisinin yapraklarının kıvrılması yeteri kadar nem ve sıcaklık alamadığına işaret eder.
Starliçe rüzgar sever mi?
Tüm tropik bitkiler arasında en bilinen tür olan Starliçe, başarılı bir şekilde yetiştirilen, kolay bakımlı bitkilerden biridir ve oldukça hızlı büyür ve gelişim gösterir. Rüzgarlı koşullara maruz kaldıkları zaman Starliçelerin yaprakları parçalanır. Çiçek açmak için 3-5 yıla ihtiyaç duyarlar.Starliçe hangi toprağı sever?
Starliçe çiçeği bitkisi asitli toprakları çok sever. Eğer dış mekanda bakım sağlayacaksanız saksı toprağına yanmış hayvan gübresi karıştırabilirsiniz. Ilıman iklimleri çok sever. Fakat soğuğa karşıda dayanıklıdır.
Starliçe çiçeği nasıl açar?
Tohumdan üretildiğinde çiçek açması için minimum 4 yıl gibi uzun bir süre geçmesi gereken starliçe çiçeği çiçek açması konusunda çok zor bitkidir. Ev ortamında çiçek açması çok ama çok zordur, sera ortamında uygun şart ve koşullarda bahar aylarında çiçek açabilir.Bitkilerin yaprak uçları neden sararır?
Toprakta yeteri kadar vitamin ve mineral olmaması çiçeklerin yapraklarında sararmaya neden olur. Topraktan yeteri kadar beslenemeyen kökler gövdeye de besin ulaştıramaz. Bu durumda besin takviyeleri veya toprak değişimi yapılması gerekir. Her çiçeğin hava, ışık ve su ihtiyacı diğerlerine göre farklıdır.
Para ağacının bakımı nasıl yapılır?
Para ağacı (Pachira) Bakımı- Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki diğer ışıklardan da yararlanabilir.
- Kış ya da yaz ayı fark etmeksizin oda sıcaklığına sahip bir yerde bakılmalıdır.
- Güneş ışığını gören kısım ışığa doğru bir eğilmede bulunur.
Starliçe kaç çeşit?
Ülkemizde “Cennet Kuşu Çiçeği” veya “Turna Gagası” olarak bilinen Starliçe, Strelitziaceae ailesine dahildir. Bu bitkinin bilimsel adı Strelitzia regina dır. Ancak ailede “Turna Gagası” dışında ülkemizde fazla tanınmayan 4 tür bitki daha bulunmaktadır.