AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Standardizasyon faaliyetlerinin amaclari nelerdir Ureticiye Faydalari Nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.254
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Standardizasyon faaliyetlerinin amaçları nelerdir Üreticiye Faydaları Nelerdir?​

ÜRETİCİYE FAYDALARI

Standardizasyon faaliyetlerinin amaçları nelerdir?​

Ürün, hizmet, proses ve tesisler için güvenlik ve kalite gereklerini oluşturmak, süreçleri (imalat, yönetim vb.) iyileştirmek, teknoloji kullanımını yaygınlaştırmak, ticari engelleri kaldırmak, yeni pazarlara açılımı sağlamak, çevreyi korumak, can ve mal emniyetini sağlamak gibi amaçlar için hazırlanırlar.
Standardizasyona neden ihtiyaç duyulur?
Standardizasyon ile kayıp ve artıklar en az seviyeye iner. Standart, ürünlerin üretilmesi ham maddenin verimli kullanılmasına imkan verir. Standart ürünlerin üretilmesi, depolamayı ve taşımayı kolaylaştırır, stokların azalmasını sağlar. Standart ölçülerdeki mamullerin depolanması ve taşınması daha kolay olur.

Standardizasyon faydaları nedir?​

Standardizasyon, tüketiciye güven verir. Mal standartlarının mevcut olduğu ve standartlara göre alışverişlerin yapıldığı pazarlarda alışverişler karşılıklı güvene dayanır. Standardizasyonun birim maliyetleri azaltması ürün fiyatlarını da düşürecektir. Dolayısıyla tüketicilere ucuz mal imkanı sağlanmış olacaktır.

Standartlaştırma neden önemlidir?​

– Standartlaştırma, ekonomide arz ve talebin dengelenmesinde yardımcı olur. Ekonomide üreticinin neyi ne zaman, nasıl ve ne kadar üreteceği çok önemlidir. – Standartlaştırma, yanlış anlamaları ve anlaşmazlıkları ortadan kaldırır. – Standartlaştırma, ihracatta ve ithalatta üstünlük sağlar.
Standardizasyon nedir ve neden önemlidir Standartlar nasıl hazırlanır?
Standardizasyon: Mevcut ve potansiyel problemler dikkate alınarak, belirli bir konuda ortak ve tekrar eden kullanımlar için en uygun seviyede düzenin elde edilmesi amacıyla gerekli hükümlerin oluşturulması faaliyetidir.
 
Geri
Üst