AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Stajyer surucu uzun yola cikabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Stajyer sürücü uzun yola çıkabilir mi?​

Stajyer ehliyet şehir dışına çıkabilir mi? Stajyer ehliyeti olan sürücü aynen normal bir sürücü gibi şehir dışına çıkabilir.

Stajyer sürücü yanında biri olmadan şehir dışına çıkabilir mi?​

Stajyer sürücü yanında biri olmadan şehir dışına çıkabilir mi?
– Stajyer sürücü yanında biri olmadan şehir dışına çıkabilir mi? Evet çıkabilir. Daha önce yalan haberler yapılıp insanların kafaları karıştırıldı. Aday sürücünün yanında tecrübeli birinin olmasına gerek yok kurallara uymak koşuluyla dilediği gibi aracına binebilir.

Stajyer ehliyet 2 yıl sonra ne olacak?​

Stajyer ehliyet 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra Trafik tescile müracaat edip hiç bir ücret (stajyer ehliyet alınırken ödeme yapılacak ) ödemeden normal ehliyete çevrilecek bir ehliyet.

Ehliyet ceza puanı nasıl dolar?​

Ehliyet ceza puanı nasıl dolar?
Ceza puanları 1 yıl üzerinden hesaplanır. Yani bugün aldığınız ceza puanı, üzerinden 1 yıl geçtikten sonra sıfırlanır. Eğer ceza puanınız ilk kez bir yıl içinde 100 puanı doldurursa da ehliyetinize 2 ay boyunca el konur.
Aday sürücü hangi ceza kaç puan?​
Stajyer ehliyet ya da aday sürücü, sürücü belgesi almaya hak kazanan adayların 2 yıl süre ile 75 ceza puanına sahip olduğu yeni uygulamanın adıdır. Bu 2 yıl boyunca, trafikte yaptığı her hatada 25 ceza puanı düşecektir.

Acemi şoför uzun yola çıkabilir mi?​

Acemi şoför uzun yola çıkabilir mi?
acemi kalmayacak sürücüdür. çıktığı uzun yol ona exp point olarak geri dönecektir. acemiyse mümkünse çıkmasındır. şehir içinde araç kullanabilmişse uzun yolda da sıkıntı çekmez.

Stajyer ehliyet ile araba kiralanır mı?​

Burada üzülerek belirtmek gerekiyor ki siz bir stajyer sürücü iseniz o zaman araç kiralayamıyorsunuz çünkü araç kiralama kanununda 2 yıllık ehliyeti olmayan kişilerin araç kiralayamayacakları gibi bir madde söz konusudur. Kısacası stajyer ehliyet durumundan muaf olmanız gerekiyor.

Stajyer ehliyet yanında biri olması gerekir mi?​

Stajyer ehliyet yanında biri olması gerekir mi?
Stajyer ehliyet uygulamasında sürücü, 2 sene boyunca 75 ceza puanına ulaşırsa, ehliyetine el koyulacak ve psikolojik durumunun tespiti için psikoteknik testine girmesi gerekmektedir. Bunun dışında hiçbir fark yoktur ve stajer ehliyeti olanlar araç kullandıklarında yanlarında biri olması gerekmez.

Geçici sürücü belgesiyle şehir dışına çıkılır mı?​

Geçici ehliyet belgesi ile şehir dışına çıkılabilir. Resmi belgedir. Üzerinden barkod ve karekod bulunur. Trafik çevirmesinde trafik polisi belgeyi doğrulamak isterse karekodu okutup doğrulayabilir.

Stajyer ehliyet süresi dolunca ne olur?​

Stajyer ehliyet süresi dolunca ne olur?
Stajyer ehliyetin süresi ise 2 yıldır. Stajyer ehliyet uygulamasında bir sürücü 2 yıl boyunca 75 ceza puanına ulaşırsa ehliyeti süresiz iptal edilirken normal ehliyetli bir sürücü için bu süre 1 yıldır. Ceza puanı ise 100′ dür ve ehliyeti 2 aylığına elinden alınır.
Yeni ehliyet alan tek başına araç kullanabilir mi?​
ADAY SÜRÜCÜLERİN TEK BAŞINA ARAÇ KULLANMASI: Kesinlikle evet. Aday sürücüler ehliyet belgelerini aldıkları tarihten itibaren tek başına araç kullanabilir. Yanında refakatçı bulundurmalarına gerek yoktur.
 
Stajyer sürücülerin uzun yola çıkıp çıkamayacağı, yanlarında birinin olup olması gerekip gerekmediği ve ehliyetin süresi dolduğunda ne olacağı gibi konular ele alınmış.

- Stajyer ehliyet sahipleri, şehir dışına çıkabilirler ve yanlarında biri olmasına gerek bulunmamaktadır. Yalnızca trafik kurallarına uymaları önemlidir.
- Stajyer ehliyet 2 yıl süreyle geçerlidir. Bu süre sonunda, hiçbir ücret ödemeden normal bir ehliyete çevrilebilir.
- Ehliyet ceza puanları 1 yıl üzerinden hesaplanır. 100 puanı aşanlar ehliyetine 2 ay süreyle el konulabilir.
- Aday sürücüler, 2 yıl boyunca 75 ceza puanına sahiptir. Bu süreçte yaptıkları her hatada 25 ceza puanı düşecektir.
- Araç kiralama kanunları gereği stajyer ehliyet sahipleri araç kiralamakta kısıtlıdır. 2 yıllık ehliyet gerekmektedir.
- Stajyer ehliyet uygulamasında yanlarında birinin olması gerekmemektedir. Ancak 75 ceza puanına ulaşılması durumunda ehliyet iptal edilebilir ve psikoteknik testine girilmelidir.
- Geçici sürücü belgesi ile şehir dışına çıkılabilir, resmi bir belgedir ve trafik polisi tarafından doğrulanabilir.
- Yeni ehliyet sahipleri ehliyet alır almaz tek başlarına araç kullanabilirler.

Bu bilgiler ışığında, stajyer sürücülerin kurallara uyarak uzun yola çıkabileceği ve herhangi bir refakatçıya ihtiyaç duymadığı anlaşılıyor. Geçici ehliyet belgesi ile de şehir dışında seyahat edebilirler.
 
Geri
Üst