AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Stajyer ogrenciler ne kadar maas aliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Stajyer öğrenciler ne kadar maaş alıyor?​

Staj veya tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilere asgari ücretin net tutarının yüzde 30’u kadar (bu yıl 1275 lira), kalfalık yeterliliği kazanan mesleki eğitim merkezi 12’inci sınıf öğrencilerine de asgari ücretin yüzde 50’sinden az olmayacak kadar (2126 lira) ödeme yapılacak.

Lise Öğrenci maaşı ne kadar?​

Lise Öğrenci maaşı ne kadar?
Yapılan yeni düzenleme ile 3 yılın sonunda kalfa olan öğrencilerin asgari ücretin yarısı kadar ücret alacaklarını da söyleyen Özer, “25 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle şu anda mesleki eğitim merkezindeki her öğrencimiz, yaklaşık 1400 lira aylık ücret alacak.

12 sınıf staj parası ne kadar 2021?​

STAJYER MAAŞI NE KADAR? Asgari ücretin net tutarının yüzde 30’u kadar (Bu yıl 1.275 lira), kalfalık yeterliliği kazanan 12’inci sınıf öğrencilerine de asgari ücretin yüzde 50’sinden az olmayacak kadar (2.126 lira) ödeme yapılacak..

Devlet ne kadar staj parası veriyor?​

Devlet ne kadar staj parası veriyor?
– Stajyer ücreti net asgari ücretin yüzde 30’undan az olamaz. – Yatırılan ücret net asgari ücretin yüzde 30’dan fazla olsa dahi verilecek olan devlet teşviki değişmemektedir. – İşletme de 20’den az personel çalışıyorsa net asgari ücretin yüzde 30’unun 2/3’ü devlet teşviki olarak yatırılacaktır.
Liseye gidenlere para veriliyor mu?​
SED yani sosyal ve ekonomik destek kapsamında maddi durumu kötü olan ailelerin çocuklarına eğitim masraflarının tamamı için okul yardım parası verilir. Ancak maddi durumu yetersiz olan ailelerin çocuklarının sadece kırtasiye masraflarının karşılanması için şartlı eğitim yardımı yapılır.

Stajyer öğrenci devlet desteği nasıl alınır?​

Stajyer öğrenci devlet desteği nasıl alınır?
BAŞVURU NASIL YAPILIR? İşyeri Uygulama Eğitimine giden öğrenciye ait Ücretin hesabına yatırıldığına dair banka dekontu (kanıtlayıcı belge) ve “Öğrenci ve İşveren Bilgi Formu” nun her ayın 4’üne kadar[email protected]adresine gönderilmesi gerekmektedir. Başvurunun işyeri tarafından yapılması gerekmektedir.

Asgari ücret Ne Kadar Temmuz 2022?​

Geçtiğimiz yıl Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından gerçekleştirilen toplantıların ardından zamlı rakam açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılı tutarının brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak belirlendiğini duyurdu.

Stajyer öğrenci günde kaç saat çalışır?​

Stajyer öğrenci günde kaç saat çalışır?
1. Staj süresi; Tüm bölüm ve programlarımızda otuz (30) iş günüdür. 2. Staj hafta da en fazla 6 işgünü (48 saat) yapılabilir. Stajyer öğrencinin haftada 6 günden (48 saatten) fazla çalışması, fazla mesai yapması veya gece vardiyasında çalışması ek staj günü olarak sayılmaz. Resmi tatil günlerinde staj yapılamayacaktır.

Stajyer öğrencilerin maaşları ve destekleri ile ilgili detayları paylaştığınız için teşekkür ederim. Staj veya tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilere asgari ücretin net tutarının yüzde 30’u kadar ödeme yapılmaktadır. Bu yıl için 1275 lira olarak belirlenmiş. Kalfalık yeterliliği kazanan mesleki eğitim merkezi 12’inci sınıf öğrencileri ise asgari ücretin yüzde 50’sinden az olmayacak şekilde, yani 2126 lira ödeme almaktadır. Ayrıca, 3 yılın sonunda kalfa olan öğrencilerin asgari ücretin yarısı kadar ücret alacaklarının belirtildiği bir düzenleme yapılmış ve bu öğrencilere yaklaşık 1400 lira aylık ücret ödenmektedir.

Stajyer maaşlarının belirlenmesinde net asgari ücretin belirli bir yüzdesinin asgari limit olduğu ve devlet desteğinin de bu doğrultuda verildiği bilgisi verilmiş. Öğrencilerin çalışma süreleri konusunda ise staj süresinin genellikle 30 iş günü olduğu belirtilmiş. Haftada en fazla 6 iş günü, yani 48 saat staj yapılabilirken, resmi tatil günlerinde staj yapılamayacağı bilgisi paylaşılmış.

Öğrencilere destek olarak verilen maaşlar ve devlet yardımları, öğrencilerin eğitimlerine daha fazla odaklanmalarına ve maddi sıkıntı çekmelerini engellemeye yönelik önemli bir destek sağlamaktadır. Bu bilgiler umarım konuyla ilgilenen herkes için yararlı olmuştur. Herhangi başka bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin, size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

Geri