Stajyer ogrenci mi ogretmen mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Stajyer öğrenci mi öğretmen mi?​

Stajyer öğretmen, öğretmenlik alanındaki eğitimlerini tamamlama aşaması sonrasında, eğitim kurumlarında, ders ücreti karşılığında görev yapan kişidir. Öğretmenlik bölümlerine göre staj durumu değişir. Stajyer öğretmen bu süre içerisinde temel eğitim, uygulamalı eğitim ve hazırlayıcı eğitim alır.

Stajyer öğretmen ücret alır mı?​

Stajyer Öğretmen maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 6.460 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Stajyer Öğretmen ortalamasına göre Stajyer Öğretmen maaşı yaklaşık 4.810 TL seviyelerindedir. Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir.
Staj parasını kim verir?
20’den az işçi çalıştıran işletmelerde stajyere ödenecek asgari tutarın 3’te 2’si devlet tarafından karşılanacaktır.

Stajyer tazminat alır mı?​

İşçi değil de stajyer olarak bildirilen sürelerde çalışanın, yıllık izin, ihbar ve kıdem tazminatı gibi iş kanunlarından doğan hakkı olmayacak, ayrıca stajyerler için SGK’ya emeklilik primi de ödenmeyeceğinden yıllarca stajyer olarak çalışan işçi ileride emekli de olamayacaktır.

Lise stajyeri olan öğretmen ne kadar ücret alır?​

Staj yapan öğrencilere 2021 yılı sonuna kadar en az 631 TL ücret ödendi. 2021 asgari ücreti bekar bir işçi için AGİ dahil 3.093,162 Llira olarak belirlendi. AGİ miktarı ise bekar için 268,162 lira oldu.
Stajyer öğretmen kaç saat derse girer?
Her hafta 6 ders saati olmak üzere, öğrenciler bir yarıyılı boyunca toplam 14 hafta ilgili uygulama okulunda staj yapmaktadır. 6 ders saati aynı günde tamamlanabileceği gibi haftanın farklı günlerinde de tamamlanabilir.
Stajyer öğretmenlikte, stajyer öğretmen herhangi bir ücret almamaktadır. Fakat staj dönemi boyunca “iş kazası ve meslek hastalığı” sigorta kolları primi yatırılmak zorundadır.
Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığının talimatı var, “ücret almadan, staj yapmayı kabul ederim.” şeklinde sözleşmeler geçersizdir. Böyle sözleşme imzalayıp para alamayacağını düşünen öğrenci ve mezunlar, avukat vekaleti ile dava açarak bu haklarını geri alabilecekler.
En fazla kaç stajyer çalıştırabilir?
Stajyer çalıştırmak zorunlu mu? 10 ve daha fazla personel çalıştıran işletmeler, çalıştırdıkları personel sayısının en az %5, en fazla %10’u kadar stajyer öğrenci çalıştırmak zorundadırlar.

Gönüllü stajyer ücret alır mı?​

Zorunlu stajlarda 3308 sayılı Kanunun kapsamına dahil olmayan ve mesleki olarak eğitim görmeyen öğrenciye ücret verilme zorunluluğu bulunmamaktadır. Gönüllü stajda ise normal bir çalışan olarak görülen stajyerlere en az asgari ücret tutarında ödeme yapılması gerekmektedir.

Lise stajyer ücreti ne kadar?​

Bu yıl staj yapan gençler mesleğe ilk adımda 1.275 lira harçlık alacak. Yirminin altında çalışanı olan işletmede bu tutarın 850 lirasını devlet karşılayacak. Kalfalık yeterliliğini kazanan mesleki eğitim merkezi 12’nci sınıf öğrencilerine de 2.126 lira ödenecek. Staj ücretine devlet katkısı 5 yıl daha sürecek.
Öğretmenlik stajı haftada kaç saat?

Öğretmenlik stajı kaçıncı sınıfta olur?​

Bunlara ek olarak, her öğretmen adayı 3. sınıfta, her dönemde, en az bir saatlik bir ders planı hazırlar ve bunu bütün sınıfa uygular. 3. sınıf sonunda yaklaşık olarak, 72 gün veya 576 saat staj yapmış olunur. Dördüncü sınıf stajında ise öğretmen adayları haftada 3 tam gün kendilerine atanan okullarda bulunmaktadır.

Geri