AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Stajyer maasi en fazla ne kadar?

Editör

Yeni Üye

Stajyer maaşı en fazla ne kadar?​

AYLIK 1275 LİRA ÜCRET Bu yıl asgari ücret 4253 liraya çıkarken yirminin üzerinde personel çalışan işletmelerde stajyerlere ödenecek tutar da 1275 lira olacak. Yirminin altında personelin çalıştığı işletmeler de bu tutar 637 lira olarak ödenecek.

2021 stajyer maaşı nasıl hesaplanır?​

Stajyerlerin aylık ücretlerinin hesaplanması, o dönem içerisinde geçerli olan net asgari ücret baz alınarak yapılmaktadır. Dönem içerisinde geçerli olan net asgari ücret miktarından AGİ ücretinin düşülmesi ve çıkan sonucun yüzde 30 ile çarpılması sonucunda ulaşılan rakam, stajyer maaşını vermektedir.

Stajyer maaşını kim veriyor?​

Stajyer maaşını kim veriyor?
– İşyerlerine ödenecek tutar İŞKUR tarafından YÖK’e aktarmaktadır. YÖK Üniversitelere, Üniversitelerde işyerlerinin hesaplarına parayı aktarmaktadır.

Stajyerler asgari ücretin ne kadarını alır 2021?​

Stajyer maaşları asgari ücretin net tutarının yüzde 30’una denk geliyor. Ancak asgari ücretin içinde Asgari Geçim İndirimi (AGİ) yer alıyor. AGİ, asgari ücretin net rakamından düşülüyor ve bunun yüzde 30’u lise stajyer maaşı olarak veriliyor. Buna göre 2021 yılı öğrenci staj ücreti devlet katkısı 511,547 TL olmuştur.

Stajyer günlük ücreti ne kadar?​

Stajyerlere Ödenecek Asgari Ücret Tutarları
| Ödenecek Net Ücret
Stajyer Ücreti /Çalışan Sayısı 20+ İş Yerleri | 1.276,02
Stajyer Ücreti /Çalışan Sayısı 20’den Az İşY. | 638,01
Stajyer Ücreti /Mühendislik Fak. Öğrencisi | 1.488,69
Kalfa Ücreti/Mesleki Eğitim M.12.snf | 2.126,70

Stajda parayı kim öder?​

Stajda parayı kim öder?
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni mesleki eğitim modeliyle ilgili düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme ile mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin her ay aldıkları asgari ücretin 3’te 1’i kadar ücretin tamamı, artık devlet tarafından ödenecek.

Lise stajyerlerin maaşını kim öder?​

2022 Stajyer öğrenci maaşı: 1.276,02 TL’dir. Önemli: Bu ödemeyi işletmeler öğrencilerin açacakları banka hesaplarına yaparlar. Her ay için yapılan bu ödemelere karşın öğrenciler ödeme aldıklarını ispat etmek amacıyla banka dekontlarını koordinatör öğretmenlerine verir.

12 sınıf staj parası ne kadar oldu?​

Staj veya tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilere asgari ücretin net tutarının yüzde 30’u kadar (bu yıl 1275 lira), kalfalık yeterliliği kazanan mesleki eğitim merkezi 12’inci sınıf öğrencilerine de asgari ücretin yüzde 50’sinden az olmayacak kadar (2126 lira) ödeme yapılacak.

Lise stajyer maaşı 2021 günlük ne kadar?​

Lise stajyer maaşı 2021 günlük ne kadar?
2021 asgari ücreti bekar bir işçi için AGİ dahil 3.093,162 Llira olarak belirlendi. AGİ miktarı ise bekar için 268,162 lira oldu. Bu durumda 2021 asgari ücretinden AGİ miktarı çıkarıldığında elde edilen rakamın yüzde 30’u olan 767 lira 2021 yılı için minimum stajyer maaşı oluyor.

Stajyer maaşı konusunda detaylı bilgiler verildiği için teşekkür ederim. Stajyerlerin asgari ücretin belirli bir yüzdesini aldığı ve bu miktarın net asgari ücret ile AGİ'nin çıkarılarak hesaplandığı anlaşılıyor. Ayrıca farklı statülerdeki stajyerlerin (örneğin mühendislik fakültesi öğrencileri veya mesleki eğitim 12. sınıf öğrencileri gibi) farklı ücretler aldığını da görebiliyoruz. Özetle, stajyer maaşı 2021 yılında asgari ücretin belirli bir yüzdesine denk gelirken, devletin ve işletmelerin bu ödemeleri nasıl gerçekleştirdiği ve hangi koşullarda olduğu konusunda da bilgiler verilmiş. Her ay banka hesaplarına yapılan ödemelerin öğrenciler tarafından belgelenmesi gerektiği bilgisi de paylaşılmış. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Geri