Stajyer maasi 2022 de ne kadar olacak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Stajyer maaşı 2022 de ne kadar olacak?​

2021 asgari ücreti bekar bir işçi için AGİ dahil 3.093,162 Llira olarak belirlendi. AGİ miktarı ise bekar için 268,162 lira oldu. Bu durumda 2022 asgari ücretinden AGİ miktarı çıkarıldığında elde edilen rakamın yüzde 30’u olan 1275 lira 2022 yılı için minimum stajyer maaşı oluyor.
Stajyer öğrenci devlet desteği nasıl alınır?
BAŞVURU NASIL YAPILIR? İşyeri Uygulama Eğitimine giden öğrenciye ait Ücretin hesabına yatırıldığına dair banka dekontu (kanıtlayıcı belge) ve “Öğrenci ve İşveren Bilgi Formu” nun her ayın 4’üne kadar[email protected]adresine gönderilmesi gerekmektedir. Başvurunun işyeri tarafından yapılması gerekmektedir.
Devlet ne kadar staj parası veriyor?
– Stajyer ücreti net asgari ücretin yüzde 30’undan az olamaz. – Yatırılan ücret net asgari ücretin yüzde 30’dan fazla olsa dahi verilecek olan devlet teşviki değişmemektedir. – İşletme de 20’den az personel çalışıyorsa net asgari ücretin yüzde 30’unun 2/3’ü devlet teşviki olarak yatırılacaktır.

2021 2022 staj ücreti ne kadar?​

İşte 2022 yılında stajyerlere verilen maaş… İşletmelerde staj yapan üniversiteli, meslek lisesi öğrencisinin staj ücreti de asgari ücretle birlikte arttı. Bu yıl staj yapan gençler mesleğe ilk adımda 1.275 lira harçlık alacak. Yirminin altında çalışanı olan işletmede bu tutarın 850 lirasını devlet karşılayacak.
Lise staj parası yatacak mı?
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni mesleki eğitim modeliyle ilgili düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme ile mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin her ay aldıkları asgari ücretin 3’te 1’i kadar ücretin tamamı, artık devlet tarafından ödenecek.
Meslek lisesi staj ücreti ne kadar?
İşletmelerde staj yapan üniversiteli, meslek lisesi öğrencisinin staj ücreti de asgari ücretle birlikte arttı. Bu yıl staj yapan gençler mesleğe ilk adımda 1.275 lira harçlık alacak. Yirminin altında çalışanı olan işletmede bu tutarın 850 lirasını devlet karşılayacak.

Geri