AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Stajda devamsizlik hakki kac gun?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Stajda devamsızlık hakkı kaç gün?​

Raporsuz devamsızlık hakkı yoktur. Raporlu olarak ise en fazla 4 gün devamsızlık yapılabilir. Devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen staj bitiminde, stajın son gününü takiben (ara verilmeden) aynı kurumda yapılır.

Staj başvuruları en geç ne zaman?​

Staj başvuruları mart/nisan aylarında alınıp, stajlar genellikle 1 Haziran-30 Ekim tarihleri arasında yapılıyor.
Yaz stajı haftada kaç gün?​
Bir staj başvurusu en az 15 iş günü için olmak zorundadır. 4 Yarıyıl sonunda stajını yapmamış öğrenci eğitim öğretim dönemi içinde hafta içi minimum 4 iş gününde (hafta sonları hariç) stajını yapabilir, 1 günü aşan ders yükü durumunda yarıyıl içinde staj yapamaz.

Staj Başvuruları Ne Zaman Bitiyor 2022?​

Staj Başvuruları Ne Zaman Bitiyor 2022?
Başvurular kontenjan usulünce İnsan Kaynakları Daire Başkanlığınca değerlendirmeye alınacak ve sonuçlar www.tse.org.tr adresi duyurular bölümünde açıklanacaktır. Başvurular 1 Mart-15 Nisan 2022 tarihleri arasında alınacak olup son başvuru tarihi olan 15 Nisan 2022 23.59’da tamamlanacaktır. İlanen duyurulur.

Zorunlu staj belgesi ne demek?​

Zorunlu staj belgesi ne demek?
Zorunlu Staj Başvuru (Ek-1) Formu; öğrencinin hangifirmanın hangi departmanında hangi dönemde staj yapmak istediğini ve çeşitli diğer bilgileri Staj Komisyonu’na bildirdiği ve buna cevaben Staj Komisyonu’nun bunu uygun görüp görmediğini belirttiği belgedir.

Hafta sonları staja dahil mi?​

Stajlar, akademik tatillerde yapılır. Resmi tatil günlerinde yapılan çalışmalar staj süresi olarak kabul edilmez. Ancak haftada (Cumartesi dahil) en az iki serbest tam iş günü bulunan öğrenciler, öğretim ile birlikte staj yapabilir. Bu belirlemede Bitirme çalışmaları dikkate alınmayacaktır.

Staj devamsızlık nereden öğrenilir?​

Adım; “Öğrenci İşletme Günlük Devamsızlık Girişi” ekranından öğrencinin işletmede yaptığı devamsızlık günleri “tam gün” ve “geç” seçeneği seçilerek kayıt edilecektir. Bu ekranda öğrencinin okulda yaptığı özürlü/özürsüz devamsızlık bilgisi ile okul/işletmede yaptığı toplam devamsızlık bilgisi de görülebilecektir.
Stajda izin hakkı var mı?​
Zorunlu stajda stajyerlerin izin hakkı yoktur. Gönüllü stajda ise izin yapılabilir. Fakat eğer staj 4 haftadan fazla sürüyorsa. İzin günü sayısı stajyerin yaşına ve staj süresine bağlıdır.

Stajda rapor alırsak ne olur?​

Stajda rapor alırsak ne olur?
Staj süresi içinde alınan rapor gün sayısı staj sonuna eklenir, ancak bu süre toplam sürenin yarısını geçemez.

Staj devamsızlık hakkı konusunda belirli kurallar bulunmaktadır. Raporsuz devamsızlık hakkı mevcut değildir. Ancak raporlu olarak en fazla 4 gün devamsızlık yapılabilir. Bu durumda, devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen stajın bitiminde olacaktır.

Staj başvuruları genellikle mart/nisan aylarında alınır ve stajlar 1 Haziran ile 30 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilir. Staj başvuruları kontenjan usulüyle değerlendirilir ve sonuçlar genellikle kurumun resmi web sitesinde duyurulur. 2022 yılı için staj başvurularının son tarihi ise 15 Nisan 2022 saat 23.59'dur.

Yaz stajı, en az 15 iş günü sürmelidir. Stajını yapmamış öğrenciler ise eğitim-öğretim dönemi içinde hafta içi minimum 4 iş gününde (hafta sonları hariç) staj yapabilirler. Ancak bir güne aşan ders yükü durumunda staj yapılamaz.

Staj süresi boyunca hafta sonları ve resmi tatiller staja dahil edilmez. Ancak öğrenciler, haftada en az iki tam iş gününde (Cumartesi dahil) serbest olabilir ve öğretim ile birlikte staj yapabilirler. Bu durumda, staj süresi hesaplanırken bitirme çalışmaları dikkate alınmaz.

Zorunlu staj belgesi, öğrencinin staj yapmak istediği departman ve dönem hakkında bilgileri Staj Komisyonuna bildirdiği belgedir. Staj komisyonu, bu başvuruyu uygun görüp görmediğine karar verir.

Staj sırasında izin hakkı zorunlu stajda genellikle bulunmaz, ancak gönüllü stajda izin verilebilir. Eğer staj süresi 4 haftadan fazla ise, izin günü sayısı stajyerin yaşına ve stajın süresine bağlı olarak belirlenir.

Staj süresi içinde alınan raporlar staj sonuna eklenir ancak toplam sürenin yarısını geçemez. Bu durumda staj süresi uzamaz ancak stajyerin işletmedeki devamsızlık durumu raporlarla belgelenmiş olur.

Geri