Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Staj hangi aylarda yapilir?

Editör

Yeni Üye

Staj hangi aylarda yapılır?​

Stajlar, Bahar Yarıyılının sonu ile bir sonraki öğretim yılı Güz Yarıyılının başlangıcı arasındaki süre içinde yapılır. Yaz okulu içinde yapılacak stajlar için staj başvuruları yaz okulu ders programı belirlendikten sonraki hafta içerisinde yapılır.

Üniversite zorunlu staj ne zaman yapılır?​

Üniversite zorunlu staj ne zaman yapılır?
Stajlar dört yıllık lisans öğretiminin 4. Yarıyıl bitimini takip eden yaz tatilinden itibaren yapılabilir. İlk dört yarıyılı tamamlamayan öğrenciler staj yapamazlar.

Güz döneminde staj yapılır mı?​

Güz döneminde staj yapılır mı?
Stajı ders dönemi içinde yapabilir miyim? Eğitim-öğretim dönemi içinde bitirme durumunda olan son sınıf öğrencileri sadece proje, tasarım veya çözümleme dersi olmak şartıyla dilekçe ile bölüm başkanlığına başvuru yapmaları ve uygun bulunmaları koşuluyla dönem içinde de staj yapabilir.

Resmi tatillerde staj var mı?​

Resmi tatil günleri bayram, yılbaşı vb. günler staja dahil olmaz. Haftada 6 gün çalışan işyerlerinde Cumartesi günüde staja dahil edilebilir. 9. Staj 2. sınıf öğrenciler için zorunlu olup 30 iş günü olarak yapılacaktır.

2022 staj başvurusu nasıl yapılır?​

2022 staj başvurusu nasıl yapılır?
Taşra teşkilatında staj yapmak üzere adaylar tarafından doldurulması zorunlu form ve istenen evraklar.
- Staj talep yazısı veya Öğrenci Belgesi.
- 2.Transkript (Not ortalamasını gösterir belge)
- 3.Okuldan Lise Öğrencileri için sözleşme.
- Nüfus Cüzdan Fotokopisi stajyerlerin.

Kariyer kapısından staj başvurusu nasıl yapılır 2022?​

Kariyer kapısından staj başvurusu nasıl yapılır 2022?
Staj ilanlarına başvurmak ve duyuruları takip edebilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin.
- Giriş Yap. T.C. kimlik numaran ve e-Devlet şifrenle sisteme giriş yap.
- e-Devlet Aşamasını Tamamla. e-Devlet üzerinden alınan bilgilerini onayla.
- Başvuru Formunu Doldur.
- Fırsatları Yakala.

Yaz stajı ücretli mi?​

Zorunlu stajlarda 3308 sayılı Kanunun kapsamına dahil olmayan ve mesleki olarak eğitim görmeyen öğrenciye ücret verilme zorunluluğu bulunmamaktadır. Gönüllü stajda ise normal bir çalışan olarak görülen stajyerlere en az asgari ücret tutarında ödeme yapılması gerekmektedir.

Üniversite Yaz Stajı para veriliyor mu?​

Üniversite Yaz Stajı para veriliyor mu?
İşletmelerde staj yapan üniversiteli, meslek lisesi öğrencisinin staj ücreti de asgari ücretle birlikte arttı. Bu yıl staj yapan gençler mesleğe ilk adımda 1.275 lira harçlık alacak. Yirminin altında çalışanı olan işletmede bu tutarın 850 lirasını devlet karşılayacak.

Stajlar genellikle Bahar Yarıyılının sonu ile bir sonraki öğretim yılı Güz Yarıyılının başlangıcı arasında yapılır. Yaz okulu döneminde yapılacak stajlar için staj başvuruları yaz okulu ders programı belirlendikten sonraki hafta içerisinde yapılabilir. Üniversite zorunlu stajlar genellikle dört yıllık lisans öğretiminin 4. Yarıyıl bitimini takip eden yaz tatilinden itibaren yapılabilir. İlk dört yarıyılı tamamlamayan öğrenciler staj yapamazlar.

Güz döneminde staj yapılabilir mi sorusuna ise eğitim-öğretim dönemi içinde bitirme durumunda olan son sınıf öğrencileri sadece proje, tasarım veya çözümleme dersi olmak şartıyla dilekçe ile bölüm başkanlığına başvuru yaparak dönem içinde staj yapabilirler.

Resmi tatil günleri (bayram, yılbaşı vb. günler) staja dahil olmaz. Haftada 6 gün çalışan işyerlerinde Cumartesi günü de staja dahil edilebilir. Stajlar genellikle zorunlu olup belirli bir süre içerisinde tamamlanması gereken bir programdır.

Staj başvurusu yapacak adaylar için genelde staj talep yazısı veya öğrenci belgesi, transkript belgesi, okuldan sözleşme (lisans öğrencileri için), nüfus cüzdan fotokopisi gibi belgeler istenebilir.

Kariyer kapısı üzerinden staj başvurusu yapmak isteyen adaylar için öncelikle sisteme TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresiyle giriş yapmaları, e-Devlet üzerinden alınan bilgileri onaylamaları ve başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

Stajlar genellikle ücretli olmayabilir, özellikle zorunlu stajlarda 3308 sayılı Kanunun kapsamına dahil olmayan ve mesleki olarak eğitim görmeyen öğrencilere ücret verilme zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak gönüllü stajlarda normal bir çalışan gibi kabul edilen stajyerlere en az asgari ücret tutarında ödeme yapılması gerekebilir.

Üniversite yaz stajı yapan öğrencilere bazı durumlarda ücret verilmekte olup, bu yıl staj yapan gençlerin mesleğe ilk adımda belirli bir harçlık alabileceği belirtilmektedir. Bu tutar genellikle asgari ücret düzeyinde olabilir.

Geri