AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

SRC belgesini kim verir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

SRC belgesini kim verir?​

SRC, yük, eşya ve kargo taşımacılığı yapan araç şoförlerinin alması gereken ticari belgedir. SRC kelimesi, sürücü kelimesinden yola çıkılarak oluşturulmuştur. Src belgesini eğitimlerini T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından mesleki yeterlilik yetki belgesi sahibi src kursları verebilir.

SRC belgesi yeni tip ehliyete işlenir mi?​

Sınavsız SRC Belgesini Kimler Alabilir? Eski ehliyetlerde B sınıfı, yeni ehliyetlerde M, B1, B ve F sınıf tarihleri 25.02.2003 tarihinden önce olan ehliyet sahipleri muafiyetli olarak SRC2 ve SRC4 belgesine başvurabilirler.
SRC eğitimini kimler verebilir?
Eğiticilerin Nitelikleri (src derslerini kimler verebilir?)
Sınavsız SRC belgesi kimler alabilir?

SRC 3 nerelerde kullanılır?​

Söz konusu eğitim sonunda girilen sınavda SRC3 belgesi almaya hak kazanan sürücüler tır, kamyon, panelvan, pikap, kamyonet vb. yük taşıyan araçları kullanabilmektedirler. SRC3 Uluslararası eşya kargo taşımacılığı yapan sürücülerin alması gereken Mesleki yeterlilik belgesidir.

SRC 3 4 ne kadar?​

Sınavlı SRC 3 belgesi için ücret : 41 saat eğitim ( saat başı 26 TL ) = 2.000 Türk Lirası. Sınavlı SRC 4 belgesi için ücret : 36 saat eğitim ( saat başı 26 TL ) = 1.500 Türk Lirası. Bunlara ek olarak ise SRC belgesi Sınav harç ücreti 2022 yılı itibari ile 130 Türk lirasıdır.
SRC 4 belgesi ile hangi araçlar kullanılır?
Src 4 belgesi yurt içinde karayolu ile eşya ya da kargo taşımacılığı yapan sürücülerin 4925 sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliği hükümlerine göre alması gereken bir belge türüdür. Src 4 belgesi ile kamyonet, kamyon ve çekici türü araçlar kullanılabilir.

Geri