AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

SRC Belgesi Nasıl Alınır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
🚚 SRC Belgesi Nasıl Alınır? 📜

SRC (Sertifika ve Ruhsat Cezası) belgesi, ticari taşımacılık yapan sürücüler için zorunlu bir belgedir. SRC belgesi almak, özellikle kamyon, otobüs, minibüs ve diğer ticari araçları kullanan şoförler için yasal bir gerekliliktir. SRC belgesini almak için izlenmesi gereken adımlar şunlardır:

✅ 1. SRC Belgesi İçin Gereken Şartlar

• Ehliyet: Geçerli bir sürücü belgesine sahip olmalısınız.
  • Sağlık Raporu: Fiziksel ve psikolojik açıdan sürüşe uygun olduğunuzu gösteren bir sağlık raporu almanız gerekebilir.
  • Eğitim: SRC belgesi almak için eğitim almanız gerekmektedir. Bu eğitim, ticari taşıma yapacak sürücüler için özel olarak verilmektedir.

✅ 2. SRC Eğitimi

SRC belgesi almak için belirli bir eğitim süreci vardır. Eğitimleri, yetkili eğitim kurumları ve meslek odaları düzenler. Eğitimin süresi ve içeriği şu şekildedir:

• SRC 1: Yük taşımacılığı (Ticari kamyon ve tırlar için).
  • SRC 2: Yolcu taşımacılığı (Ticari otobüs, minibüs için).
  • SRC 3: Tehlikeli madde taşımacılığı.
  • SRC 4: Uluslararası taşımacılık.
Eğitim, genellikle 30-40 saat arasında değişir ve temel trafik güvenliği, taşımacılık kuralları, yolcu ve yük taşımacılığı gibi konuları kapsar.

✅ 3. Sınav

Eğitim tamamlandıktan sonra, SRC sınavı yapılır. Bu sınavda, eğitimin içeriği ile ilgili sorular yer alır. Başarılı olmanız durumunda, SRC belgesini almaya hak kazanırsınız.

• Sınavın Yeri: Genellikle ilgili ulaşım ve taşımacılık dernekleri veya meslek odaları tarafından düzenlenir.
  • Sınav Şartları: Eğitimi tamamlamış olmanız ve sınavın başarılı bir şekilde geçilmesi gerekir.

✅ 4. SRC Belgesi Başvurusu

Sınavı geçtikten sonra, belgeyi almak için başvuru yapmanız gerekir:

• Başvuru Yeri: İl veya ilçe trafik müdürlükleri ya da ilgili taşımacılık kurumlarına başvurabilirsiniz.
  • Gerekli Belgeler:
    • Nüfus cüzdanı fotokopisi
    • Sürücü belgesi fotokopisi
    • Sağlık raporu (gerektiğinde)
    • SRC eğitimi sertifikası
Başvuruyu yaptıktan sonra, SRC belgeniz ilgili kurum tarafından düzenlenir.

✅ 5. SRC Belgesi Süresi ve Yenileme

SRC belgesi genellikle 5 yıl geçerlidir. Süresi dolmadan önce yenilenmesi gerekir. Yenileme işlemi için yeniden eğitim ve sınav gerekmez, ancak gerekli evrakları temin ederek başvurunuzu yapabilirsiniz.

💡 İpucu: SRC belgesi, yalnızca ticari taşımacılık yapan sürücüler için geçerlidir. Eğer özel araç kullanıyorsanız, SRC belgesine gerek yoktur.

SRC Belgesi Nasıl Alınır konusunda detaylı bir rehber sunduğunuz için teşekkür ederiz. SRC belgesi, ticari taşımacılık yapan sürücüler için önemli bir belgedir ve alınması belirli koşullar ve adımlar gerektirir.

SRC belgesi almak isteyenlerin yaş, ehliyet, sağlık raporu ve eğitim gibi belirli şartları karşılamaları gerekmektedir. Ayrıca, belirli bir eğitim sürecini tamamlamak ve başarılı bir şekilde sınavı geçmek de gereklidir. SRC belgesi için yapılacak başvuruda gerekli belgelerin eksiksiz olarak sunulması önemlidir. Süresi dolmadan önce SRC belgesinin yenilenmesi gerekmektedir.

Eğer özel araç kullanıyorsanız, SRC belgesine ihtiyacınız olmayacaktır. Ancak ticari amaçlı araçlarla taşımacılık yapıyorsanız veya yapmayı düşünüyorsanız, SRC belgesi almanız gerekmektedir. SRC belgesi süreci detaylı ve gereklilikleri olan bir prosedür olduğundan, doğru ve güncel bilgilere dayalı olarak adımları takip etmek önemlidir.

Geri