Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

SRC belgesi nasil alinir fiyati ne kadar?

Editör

Yeni Üye

SRC belgesi nasıl alınır fiyatı ne kadar?​

Sınavlı SRC 1 belgesi için ücret : 40 saat eğitim ( saat başı 26 TL ) = 1.400 Türk Lirası. Sınavlı SRC 2 belgesi için ücret : 36 saat eğitim ( saat başı 26 TL ) = 1.250 Türk Lirası. Sınavlı SRC 3 belgesi için ücret : 41 saat eğitim ( saat başı 26 TL ) = 1.400 Türk Lirası.

SRC 1 2 3 4 5 nedir?​

SRC belgesi, Yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerinin alması zorunlu olan bir belgedir. Başka bir anlatımla karayolu taşımacılığı kapsamında faaliyet gösteren ve gösterecek olan tüm sürücülerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.

B sınıfı ehliyeti olan hangi SRC belgesini alabilir?​

B sınıfı ehliyeti olan hangi SRC belgesini alabilir?
Sınavsız ve eğitimsiz SRC belgesi almak isteyen sürücülerin 25.02.2003 tarihinden önce ehliyete sahip olmaları gerekiyor. Bu tarihten önce B sınıfı ehliyete sahip olanlar SRC 2 ve SRC 4, C-D sınıfı ehliyete sahip olanlar SRC 2, SRC 3, SRC4 belgelerini alabilir.

Sınavsız SRC Belgesi nasıl alınır?​

Sınavsız SRC Belgesini Kimler Alabilir? Eski ehliyetlerde B sınıfı, yeni ehliyetlerde M, B1, B ve F sınıf tarihleri 25.02.2003 tarihinden önce olan ehliyet sahipleri muafiyetli olarak SRC2 ve SRC4 belgesine başvurabilirler.

B sınıfı ehliyet src 1 alabilir mi?​

B sınıfı ehliyeti olanların aşağıdaki belgeleri ibraz etmeleri gerekmektedir; 1) 25.02.2003 tarihinden önce alınmış b sınıfı ehliyetin fotokopisi. Not: B ehliyeti olanlar, sadece src2 ve src4 belgesi alabilirler. Not: C veya D ehliyeti olanlar, src2,src 3, src 4 belgesinden istediğini talep edebilirler.

Kursa gitmeden SRC Belgesi nasıl alınır?​

Kursa gitmeden SRC Belgesi nasıl alınır?
Şayet 25 Şubat 2003 tarihinden önce ehliyet almış iseniz TC. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan sınava ve herhangi bir kursa girmeye gerek kalmadan SRC belgesi alabilmeniz mümkün.

SRC 1 3 neleri kapsar?​

SRC belgesi çeşitleri şunlardır;
- SRC 1 belgesi: Uluslararası taşımacılık yapan şoförlerin yeterliliklerini gösteren belgedir.
- SRC 2 belgesi: Ülke sınırları içinde taşımacılık yapan şoförlerin almaları gereken belgedir.
- SRC 3 belgesi: Ülkeler arası eşya veya kargo taşımacılığı yapan şoförlerin almaları gereken belgedir.

B Sınıfı ehliyet SRC Belgesi nasıl alınır?​

SRC belgesi başvuru şartları şöyledir; – 2003 tarihinden önce ehliyeti olanlar sınava ve eğitime girmeden almış oldukları ehliyet türüne uygun SRC belgelerini alabilirler. 2003’ten sonra sürücü belgesi olanlar SRC belgesi alabilmek için eğitim almak ve sınava girmek zorundadırlar.

SRC 2 ve 4 aynı anda alınabilir mi?​

SRC 2 ve 4 aynı anda alınabilir mi?
12. SRC2 ve SRC4 aynı anda alınabilinir mi? 2 belge için iki ayrı eğitim ve sınava girerek alınır. 13.

E-devlet üzerinden SRC Belgesi nasıl alınır?​

e-Devlet şifresine sahip olan kişi, e-Devlet şifresine sahip olan kişi e-Devlet şifresiyle kamu kurumlarından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığını seçip buradan mesleki yeterlilik belgesi işlemlerinden doğrudan SRC belgesine başvuru butonuna tıklayacak.

Sınavsız SRC belgesi nasıl alınır 2021?​

Sınavsız SRC Nasıl Alınır? Sınavsız SRC almak isteyen sürücülerin 25 Şubat 2003’ten önce ehliyet almış olmaları gerekmektedir. Bu tarihten önce B sınıfı ehliyet alanlar SRC 2 ve SRC 4, C ve D sınıfı ehliyet alanlar ise SRC 2, SRC 3 ve SRC 4 belgelerini alabilirler.

SRC 3 Belgesi SRC 4 yerine geçer mi?​

SRC 3 Belgesi SRC 4 yerine geçer mi?
Src3 Türü Mesleki Yeterlilik sahibi olan sürücü Yurtdışına yük taşıyabildiği gibi Yurtiçinde’ de yük taşıması yapabilir. Sonuç olarak Src3 Belgesi Src4 Belgesini kapsar.

SRC 1 3 ne kadar?​

SRC 1 Belgesi: Toplam 40 saat ve ortalama 1120 TL. SRC 2 Belgesi: Toplam 36 saat ve ortalama 1008 TL. SRC 3 Belgesi: Toplam 41 saat ve ortalama 1148 TL. SRC 4 Belgesi: Toplam 36 saat ve ortalama 1008 TL.

SRC 2 ve 4 ne işe yarar?​

Src 2 Belgesi : Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. Src 3 Belgesi : Uluslararası yük ve eşya taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. Src 4 Belgesi : Yurtiçi yük ve eşya taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.

SRC belgesi nasıl alınır, fiyatları ne kadar ve hangi belgeler arasında ne farklar bulunmaktadır konusunda detaylı bilgiler paylaşılmış. SRC belgesi, yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerinin alması zorunlu olan bir belgedir ve mesleki yeterlilik belgesidir. SRC belgesi çeşitleri şunlardır:

- SRC 1 belgesi: Uluslararası taşımacılık yapan şoförlerin yeterliliklerini gösteren belgedir. 40 saatlik eğitim süresi ve 1.400 TL ücreti vardır.
- SRC 2 belgesi: Ülke sınırları içinde taşımacılık yapan şoförlerin almaları gereken belgedir. 36 saatlik eğitim süresi ve 1.250 TL ücreti vardır.
- SRC 3 belgesi: Ülkeler arası eşya veya kargo taşımacılığı yapan şoförlerin almaları gereken belgedir. 41 saatlik eğitim süresi ve 1.400 TL ücreti vardır.
- SRC 4 belgesi: Yurtiçi yük ve eşya taşımacılığı yapanların alması gereken belgedir. 36 saatlik eğitim süresi ve 1.250 TL ücreti vardır.

B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler; SRC 2 ve SRC 4 belgelerini alabilirken, C veya D sınıfı ehliyete sahip olanlar SRC 2, SRC 3, SRC 4 belgelerini alabilirler. Eski ehliyetlerde B sınıfı, yeni ehliyetlerde M, B1, B ve F sınıf tarihleri 25.02.2003 tarihinden önce olan ehliyet sahipleri muafiyetli olarak SRC 2 ve SRC 4 belgesine başvurabilirler. Ancak 2003'ten sonra sürücü belgesi alanlar için SRC belgesi alabilmek için eğitim almak ve sınava girmek gerekmektedir.

SRC belgesi başvurusu için e-Devlet üzerinden başvuru yapmak mümkündür. Sınavsız SRC belgesi almak isteyen sürücülerin 25 Şubat 2003 tarihinden önce ehliyet almış olmaları gerekmektedir. SRC 2 ve SRC 4 aynı anda alınabilir ancak her belge için ayrı eğitim ve sınav gerekmektedir. Sonuç olarak, SRC belgeleri farklı taşımacılık alanlarında faaliyet gösteren sürücüler için gereklidir ve farklı eğitim süreleri ve ücretleri bulunmaktadır.

Geri