AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

SRC 2 sinavini gecmek icin kac puan?

Editör

Yeni Üye

SRC 2 sınavını geçmek için kaç puan?​

SRC-1-2-3-4 sınavlarında toplam 50 test sorusu sorulmaktadır.Bu sorulardan en az 30 tanesine doğru cevap vererek en az 60 puan alan sürücüler sınavda başarılı olmuş sayılırlar.

SRC 2 ücreti ne kadar?​

SRC belgesi ücreti illere ve bölgelere göre farklılık gösterir. Bununla birlikte ortalama SRC belgesi ücretleri şu şekildedir: SRC 1 Belgesi: Toplam 40 saat ve ortalama 1120 TL. SRC 2 Belgesi: Toplam 36 saat ve ortalama 1008 TL.

SRC uygulama sınavı nasıl yapılır?​

SRC uygulama sınavı nasıl yapılır?
Teorik Sınavda Başarılı Olan Src Kursiyerleri İçin Hazırlanan SRC uygulama sınavı Yönetmeliğe göre src belgesi uygulama sınavı akıllı tahta üzerinden toplamda 3 adet soru yöneltilecek. Bu üç sorudan iki tanesine doğru yanıt vermeniz durumunda sınavda başarılı olmuş sayılacaksınız.

Src 2 sınavı kaç puanla geçilir 2022?​

Src 2 sınavı kaç puanla geçilir 2022?
100 tam puan üzerinden değerlendirilen sınavda, 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır. Teorik sınav sonucu açıklandıktan sonra başarılı olan SRC Belgesi kursiyerleri aynı gün uygulamalı sınava alınırlar. Toplamda 4 sınav hakkı bulunmaktadır.

SRC 2 sınavında kaç soru var 2022?​

40 sorunun 28 tanesine doğru yanıtı veren kursiyerler uygulama sınavına girme hakkı elde ederler.Toplam sınav süresi 60 dakika dır. Uygulama(Görsel) sınavında 3 soru sorulur ,her soru için 60 saniye cevaplama süreniz bulunmaktadır.

SRC 2 belgesi ne kadar sürede alınır?​

Otobüs kullanacak sürücülerin 26 yaşından gün almış, minibüs kullanacakların ise 19 yaşından gün almış olması gerekmektedir. Psikoteknik raporu bulunan herkes SRC 2 raporunu alabilmektedir. SRC 2 belgesi almak isteyen kişilere 36 saatlik bir eğitim verilmektedir.

SRC uygulama sınavı kaç doğru?​

SRC uygulama sınavı kaç doğru?
Uygulamalı Sınav Öğretim programlarına uygun 3 veya 5 uygulamalı soru ile yapılır. Uygulamalı sınav bittiğinde cevap anahtarına göre değerlendirme yapılır. Uygulamalı sınavda soruların yarısından fazlasına doğru cevap veren kursiyer başarılı sayılır.

Uygulama sınavı nasıl yapılır?​

Uygulama sınavı nasıl yapılır?
Uygulama sınavında sorunun kendisi ve soru materyali (hasta özellikleri ve bilgileri) bilgisayar ekranından adaya yöneltilir. Jüri üyesi soruları bilgisayar ortamında adaylara yöneltir, sınav sırasında jüri üyesi adayın soruyu yanıtlamasına müdahale etmez.

SRC2 sınavı ne zaman 2022?​

SRC2 Belgesi ve SRC2 Eğitimi Eğitim Takvimi
Eğitim Adı | Son Başvuru Tarihi | Eğitim Bitiş Tarihi
SRC2 Belgesi ve SRC2 Eğitimi | 10 Haziran 2022 | 19 Haziran 2022
SRC2 Belgesi ve SRC2 Eğitimi | 13 Haziran 2022 | 26 Haziran 2022
SRC2 Belgesi ve SRC2 Eğitimi | 8 Temmuz 2022 | 17 Temmuz 2022
SRC2 Belgesi ve SRC2 Eğitimi | 12 Ağustos 2022 | 21 Ağustos 2022

SRC sınavı kaç soru 2022?​

Öğretim programlarına uygun en az 40, en çok 50 sorudan oluşan çoktan seçmeli test soruları ile yapılır. Teorik sınavın değerlendirilmesi salon başkanı ve gözetmen tarafından cevap anahtarına göre yapılır. 100 tam puan üzerinden değerlendirilen sınavda, 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.

SRC-2 sınavını geçmek için en az 30 test sorusuna doğru cevap vererek en az 60 puan almak gerekmektedir. Bu kriterleri sağlayan sürücüler sınavda başarılı kabul edilirler.

SRC-2 belgesi için genellikle ortalama olarak 36 saatlik bir eğitim almanız gerekmektedir ve bu eğitim için ortalama ücret 1008 TL civarındadır.

2022 yılında SRC-2 sınavını geçmek için en az 70 üzeri puan almak gerekmektedir. Ayrıca başarılı olan kursiyerler teorik sınav sonucunun ardından aynı gün uygulamalı sınava alınırlar ve toplamda 4 sınav hakkı bulunmaktadır.

SRC-2 sınavında toplamda 40 soru yer almaktadır ve bunlardan 28 tanesine doğru cevap veren kursiyerler uygulama sınavına girmeye hak kazanırlar. Uygulama sınavı süresi 60 dakikadır ve 3 soru bulunmaktadır.

SRC-2 belgesi almak isteyenlerin belirli yaş şartlarına ve psikoteknik raporuna sahip olmaları gerekmektedir. SRC-2 belgesi için 36 saatlik bir eğitim süreci öngörülmektedir.

Uygulama sınavında başarılı olmak için soruların yarısından fazlasına doğru cevap vermek gerekmektedir. Sınavda 3 veya 5 uygulamalı soru yer alabilir ve bu soruların değerlendirmesi cevap anahtarıyla yapılır.

SRC-2 sınavı için 2022 yılında çeşitli eğitim tarihleri belirlenmiştir. Başvuru ve eğitim bitiş tarihleri farklı dönemlerde olabilir. Öğretim programına uygun olarak en az 40, en çok 50 çoktan seçmeli test sorusuyla yapılan sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılmaktadır.

Geri