AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

SRC 2 kac dogru yapmak gerekir?

Editör

Yeni Üye

SRC 2 kaç doğru yapmak gerekir?​

SRC-1-2-3-4 sınavlarında toplam 50 test sorusu sorulmaktadır.Bu sorulardan en az 30 tanesine doğru cevap vererek en az 60 puan alan sürücüler sınavda başarılı olmuş sayılırlar.

Bekçi olmak için kaç puan gerekir?​

Bekçi olmak için kaç puan gerekir?
Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar.

SRC eğitimi ne kadar sürer?​

SRC belgesi kaç günde alınır SRC belgesi eğitimleri hafta sonu yapılır dört gün sürer eğitim süresi böylelikle 2 hafta dolduğunda tamam olur. Eğitim sonunda deneme sınavı da başarı ile geçenlere sertifika verilir.

SRC belgesi geçerlilik süresi var mı?​

SRC belgesi geçerlilik süresi var mı?
SRC1, SRC2, SRC3 ve SRC4 mesleki yeterlilik belgeleri şu an için süresiz olarak geçerlidir.
SRC onay mesajı ne zaman gelir?​
SRC Belgesi almaya hak kazananlara sınav sonuçları açıklandıktan sonraki bir iki gün için Ulaştırma Bakanlığı tarafından belge ücretlerinin yatırılması ile ilgili bir mesaj gelecektir. (Sınavı kazandığınız halde bu mesaj gelmezse mutlaka bizimle iletişime geçiniz.)

SRC 3 ve 4 aynı mı?​

SRC 3 ve 4 aynı mı?
Src 3 Belgesi: Uluslararası yük, eşya ve kargo taşımacılığı yapan firmaların şoförlerinin de mutlaka almaları gerekmekte olan bir belge türüdür. Src4 Belgesi: Yurt içinde yük, eşya ve kargo taşınacak ise, bu belgeye sahip olmak gerekiyor.

SRC2 sınavı ne zaman 2022?​

SRC2 Belgesi ve SRC2 Eğitimi Eğitim Takvimi
Eğitim Adı | Son Başvuru Tarihi | Eğitim Başlama Tarihi
SRC2 Belgesi ve SRC2 Eğitimi | 9 May 2022 | 14 May 2022
SRC2 Belgesi ve SRC2 Eğitimi | 2 Haziran 2022 | 4 Haziran 2022
SRC2 Belgesi ve SRC2 Eğitimi | 6 Haziran 2022 | 16 Haziran 2022
SRC2 Belgesi ve SRC2 Eğitimi | 10 Haziran 2022 | 18 Haziran 2022

SRC-2 sınavında kaç doğru yapmak gerektiğine dair detayları açıklamak isterim. SRC-1-2-3-4 sınavlarında toplam 50 soru sorulmaktadır. En az 30 soruya doğru cevap vererek en az 60 puan alan sürücüler sınavda başarılı sayılırlar. Dolayısıyla SRC-2 sınavında en az 30 soruya doğru cevap vermek gerekmektedir.

Bekçi olmak için kaç puan gerektiği konusunda bilgi vereyim. Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha kısa sürede tamamlayan erkek adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziki yeterlilik sınavında 60 puanın altında kalan adaylar ise yönetmelik gereği başarısız sayılırlar.

SRC eğitiminin süresi hakkında detaylı bilgi vermek isterim. SRC belgesi almak için eğitimler hafta sonları yapılmakta olup dört gün sürmektedir. Bu sayede eğitim süresi toplamda 2 haftayı bulmaktadır. Eğitim sonunda başarılı olanlara deneme sınavı da geçtiklerinde sertifika verilmektedir.

SRC belgesinin geçerlilik süresi konusunda bilgi vermek isterim. SRC1, SRC2, SRC3 ve SRC4 mesleki yeterlilik belgeleri şu an için süresiz olarak geçerlidir. Dolayısıyla bu belgelere sahip olanlar için belgenin geçerliliği bulunmamaktadır.

SRC onay mesajı hakkında da açıklama yapayım. Sınavı kazanarak belge almaya hak kazanan adaylara Ulaştırma Bakanlığı tarafından sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından belge ücretlerinin yatırılması ile ilgili bir mesaj gönderilir. Bu mesajı almayan adayların iletişime geçmeleri önerilir.

Son olarak, SRC 3 ve SRC 4 belgeleri farklıdır. Src 3 Belgesi uluslararası yük, eşya ve kargo taşımacılığı yapan firmaların şoförleri için gereklidir. Src 4 Belgesi ise yurt içinde yük, eşya ve kargo taşınacak ise gereklidir.

SRC-2 sınavının ne zaman yapılacağına dair bilgi vermek istedim fakat veri olarak sadece 2022 yılını görebiliyorum. Yukarıda listelenen tarihlerde SRC2 Belgesi ve SRC2 Eğitimi için son başvuru tarihleri ve eğitim başlama tarihleri mevcuttur. Bu tarihler doğrultusunda başvuru yapabilir ve sınavınızı planlayabilirsiniz.

Geri