AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Src 1 Ve 3 Belgesi Nasıl Alınır?

SoruCevap

Yeni Üye

Src 1 Ve 3 Belgesi Nasıl Alınır? Src 1 ve 3 belgesi, ticari araç sürücülerinin alması gereken önemli belgelerdir. Bu belgeleri almak için öncelikle ehliyet sahibi olmanız gerekmektedir. Ardından, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı sürücü kurslarına kaydolmanız gerekmektedir. Src 1 ve 3 belgesi için gerekli olan eğitimi tamamladıktan sonra, sınavlara girmeniz gerekmektedir. Sınavlarda başarılı olmanız halinde, belgelerinizi alabilirsiniz. Src 1 ve 3 belgesi almanın önemli bir adımı da sağlık raporu almaktır. Bu raporu almak için sağlık kuruluşlarına başvurmanız gerekmektedir. Tüm bu adımları takip ederek, Src 1 ve 3 belgesini alabilirsiniz.
İçindekiler

Src 1 Ve 3 Belgesi Nasıl Alınır?​

Src 1 ve 3 belgesi, Türkiye’de ticari amaçla yük taşımacılığı yapan sürücülerin sahip olması gereken belgelerdir. Bu belgeleri almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Gerekli Belgeler​

Src 1 ve 3 belgesi için başvuru yaparken aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekmektedir:
Nüfus cüzdanı: Kimlik doğrulama için gereklidir.
Sürücü belgesi: Ehliyetinizin fotokopisini sunmanız gerekmektedir.
Sağlık raporu: SRC belgesi almak için sağlık raporu almanız gerekmektedir.
Adli sicil kaydı: Sabıka kaydınızı gösteren belgeyi sunmanız gerekmektedir.
Eğitim belgesi: SRC belgesi almak için eğitim aldığınızı gösteren belgeyi sunmanız gerekmektedir.

2. Eğitim Almak​

Src 1 ve 3 belgesi almak için öncelikle bir SRC kursuna kaydolmanız gerekmektedir. Bu kurslarda sürücülerin yük taşımacılığı konusunda eğitim alması sağlanır. Eğitim programı tamamlandıktan sonra sınavlara girilir ve başarılı olanlar belge almaya hak kazanır.

3. Başvuru Yapmak​

Belgelerinizi tamamladıktan sonra, SRC belgesi için başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurunuzu ilgili kuruma yapabilirsiniz. Başvuru için gerekli ücreti ödeyerek belgelerinizi teslim etmeniz gerekmektedir. Başvurunuz incelendikten sonra belgeniz onaylanır ve size teslim edilir.

4. Belgenin Süresi ve Yenileme​

Src 1 ve 3 belgeleri genellikle 5 yıl süreyle geçerlidir. Belgenizin süresi dolmadan yenileme başvurusu yapmanız gerekmektedir. Yenileme başvurusu için gerekli belgeleri hazırlayarak ilgili kuruma başvurmanız gerekmektedir. Belgenizin süresi geçtikten sonra yenileme başvurusu yapmanız durumunda ekstra ücret ödemeniz gerekebilir.
Not: Src 1 ve 3 belgesi almak için başvuruda bulunmadan önce ilgili mevzuatı ve kuralları dikkatlice incelemeniz önemlidir. Başvuru süreci ve gereklilikler zaman zaman değişebilir, bu yüzden güncel bilgilere sahip olmanız önemlidir.

Src 1 Ve 3 Belgesi Nasıl Alınır?​

Src 1 ve 3 belgesi, sürücülerin ticari taşıtlar kullanabilmesi için gereklidir.
Belge almak için, sürücülerin öncelikle sürücü kurslarına kaydolması gerekmektedir.
Eğitim sonrası, sürücülerin sınavlara girmesi ve başarılı olması gerekmektedir.
Src 1 belgesi, yüksek tonajlı araçları kullanabilmek için gereklidir.
Src 3 belgesi, yolcu taşımacılığı yapan sürücüler için zorunludur.

Belge almak için gerekli evraklar: nüfus cüzdanı, ehliyet fotokopisi, sağlık raporu.
Sınavlara katılmak için randevu almak gerekmektedir.
Src 1 ve 3 belgesi almak için minimum 2 yıl ehliyet sahibi olmak gerekmektedir.
Süresi dolan belgeler yenilenmelidir, aksi halde cezai işlem uygulanır.
Belge yenileme işlemleri sürücü kursları aracılığıyla yapılabilir.

Geri