AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

SRC 1 2 3 4 5 nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

SRC 1 2 3 4 5 nedir?​

SRC belgesi, Yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerinin alması zorunlu olan bir belgedir. Başka bir anlatımla karayolu taşımacılığı kapsamında faaliyet gösteren ve gösterecek olan tüm sürücülerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.
SRC 1 ve 3 2 ve 4 ü kapsar mı?
SRC1 ve SRC 2 belgeleri için geçerli olan durum, SRC3 ve SRC4 belgeleri içinde geçerlidir. Yani SRC3 belgesine sahip olan bir sürücü aynı zamanda SRC4 belgesini almasına gerek yoktur. SRC3 belgesine sahip olan bir şoför, hem yurt içinde hem de yurt dışında eşya ve kargo taşımacılığı yapabilir.

Src 1 ve 3 belgesi nasıl alınır?​

SRC belgesini almak isteyen sürücüler öncelikle yetkili bir eğitim kurumuna veya e-Devlet üzerinden başvurularını yapmalılar. Daha sonra bu eğitim kurumlarında yurtiçi taşımacılık için 28 saat uluslararası taşımacılık için ise sürücüler 32 saat eğitim almalılar.
SRC 1 ve 3 ne işe yarıyor?
Bu belge türü ticari amaçlar kargo, yük ve eşya taşıyanlar tarafından alınır. Src1 belgesinde olduğu gibi Src3 belgesi de uluslararası taşımacılık yapmaya yetkilidir. Bu belgeye sahip olan kişiler ayrıca yurt içerisinde de bu faaliyeti gerçekleştirebilirler.
SRC2 belgesi: Yurtiçi yolcu taşımacılığı, SRC3 belgesi: Uluslararası eşya/yük taşımacılığı, SRC4 belgesi: Yurtiçi eşya/yük taşımacılığı, SRC5 belgesi: Tehlikeli madde ve atıkların taşımacılığı, faaliyetlerinde aranır.
SRC belgesi yeni tip ehliyete işlenir mi?
Sınavsız SRC Belgesini Kimler Alabilir? Eski ehliyetlerde B sınıfı, yeni ehliyetlerde M, B1, B ve F sınıf tarihleri 25.02.2003 tarihinden önce olan ehliyet sahipleri muafiyetli olarak SRC2 ve SRC4 belgesine başvurabilirler.

SRC 1 3 neleri kapsar?​

SRC belgesi çeşitleri şunlardır;
SRC 2 ve 4 aynı anda alınabilir mi?
12. SRC2 ve SRC4 aynı anda alınabilinir mi? 2 belge için iki ayrı eğitim ve sınava girerek alınır.

SRC almak için kursa gitmek şart mı?​

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan sınava ve herhangi bir kursa girmeye gerek kalmadan SRC belgesi alabilmeniz mümkün.
SRC almak kaç ay sürer?
SRC belgesi kaç günde alınır SRC belgesi eğitimleri hafta sonu yapılır dört gün sürer eğitim süresi böylelikle 2 hafta dolduğunda tamam olur.
Src 2 Belgesi : Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. Src 3 Belgesi : Uluslararası yük ve eşya taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. Src 4 Belgesi : Yurtiçi yük ve eşya taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.
SRC 2 ve 4 belgesi hangi araçları kullanır?
SRC2 belgesi şehirler arası yolcu taşımacılığı yapanlar için, SRC4 belgesi ise şehirler arası yük taşımacılığı yapanlar içindir.

B sınıfı ehliyeti olan SRC belgesi alabilir mi?​

Ulaştırma Bakanlığı sınavları 3’er aylık dönemlerde yapılmaktadır ve bir sınavdan sadece bir tane SRC belgesi alınabilir. 25 Şubat 2003 tarihinden önce B sınıfı ehliyet almış olanlar SRC2 ve SRC4, C-D sınıfı ehliyet almış olanlar SRC2, SRC3,SRC4 ve SRC5 belgelerine sınavsız başvuru yapabilirler.
SRC kaç yılından önce sınavsız?
Sınavsız Eğitimsiz SRC Belgesi İçin 2016 Yılında Yapılan Değişiklik Sayesinde 25/02/2003 Öncesi Ehliyeti Olanlar Src Belgesi alabiliyor.

SRC 3 Hangi ehliyet alır?​

Uluslararası eşya kargo taşımacılığı yapacak sürücülerin zorunlu olarak alması gereken belgeye SRC 3 belgesi denir. SRC 3 belgesini alan kişi SRC 4 belgesini de almış sayılmaktadır. SRC 3 Belgesini almak için en az ilkokul mezunu olmak gerekli olup B-E-C-D ehliyetlerden birine sahip olmak yeterlidir.

Geri