AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

SQL Server Server Roles nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

SQL Server Server Roles nedir?​

1) SQL Server Rolleri – Server Roles. Login Properties penceresinde Server Roles alanında kullanıcının veri tabanı sunucusunun çalışması ile ilgili işlemlerin yürütülmesine yönelik rollerin atandığı alandır.
SQL Server kullanıcıları nerede tutulur?
Master Veritabanı SQL Server ile alakalı server-level bilgileri tutar. Örneğin loginler, backup device lar, linked server lar ve Endpoint gibi bilgiler Master DB de tutulmaktadır. Ayrıca sistem de bulunan user database bilgileri ve bu database lerin file bilgileri de Master DB de tutulmaktadır.

SQL Server Replication ne demek?​

Replication Nedir? Sunucu-istemci mimarisinden bahsedebileceğimiz yapılarda, sunucu(lar) ve abone(ler) arasında rutin ya da sürekli bir şekilde veritabanı içindeki nesneleri eşitleme imkanı sağlayan bir yöntemdir.
Non Clustered Index ile Clustered Index arasındaki fark nedir?
Clustered index’in aksine veriler sıralı şekilde tutulmaz. Yine b-tree yapısındadır, verinin kendisi değil nerede olduğu (adresi) leaf seviyesinde tutulur.

SQL Server database dosyaları nereye kaydediyor?​

Sql Server’da oluşturulan veritabanı dosyalarının olduğu dizinlerin listesini “sys.master_files“ view ‘i yardımı ile listeleyebilirsiniz. Ayrıca veritabanlarının kapasite oranlarını,durumunu bu view yardımı ile öğrenebilirsiniz.
Veritabanında bilgiler nerede saklanır?
Peki veritabanı diyoruz, nerede saklanır bu veriler, nerde tutulur? Bunlar tabii ki serverde saklanırlar. Ve ilgili veritabanı server yönetim platformlarında barındırılırlar. Tüm yönetim, tüm bilgilerin çekilmesi, bilgilerin kaydı hepsi burada gerçekleştirilir.

Sunucu replikasyon nedir?​

Replication, sunucu–istemci mimarisine sahip olan tüm yapılarda, aboneler ve sunucular arasında hızlı ve düzenli bir şekilde veritabanı nesnelerini eşitleme imkânı sunan bir yönteme verilen addır.
SQL Server Agent Service nedir?
SQL sunucusu aracısı olarak da bilinen SQL aracısı, bir Microsoft SQL sunucusu ilişkisel veritabanı yönetim sistemi (RDBMS) arka plan aracıdır. SQL aracısı, veritabanı yöneticisinin (DBA) otomatik yürütme işlerini ve yedeklemeler gibi diğer yönetim veya katma değerli veritabanı görevlerini zamanlamasını sağlar.

SQL Server Express 2019 nedir?​

SQL Express, SQL Server’ ın 2005 sürümünden beri yayımlanan ve Microsoft tarafından yayınlanmaya devam eden ücretsiz ve özellik sınırlı bir SQL Server sürümüdür. Günümüzde Microsoft, SQL Server 2019’un Express sürümünü yayınladı. Bu sürümü, hafif veri odaklı mobil, masaüstü veya web uygulamaları için kullanabiliriz.

Geri