- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
SQL Server 2017 Developer Edition ücretsiz mi?
Ücretsiz, özelleştirilmiş bir sürüm de indirebilirsiniz.SQL Server 2016 nasıl kurulur?
SQL Server 2016 Express sürümünü Microsoft’un kendi sitesinden indirebilirsiniz. Aşağıdaki linkten kolayca indirelim. İndirdiğimiz iso dosyasını sistemimize bağlayalım ve “Setup” dosyasını çalıştıralım. Şimdi “Installation” seçeneğini tıklayalım.SQL Server 2014 nasıl kurulur?
İndirdiğiniz dosyayı çalıştırın. Aşağıdaki ekranda çeşitli kurulum seçenekleri görülüyor. “New SQL Server stand-alone installation or add features to an existing installation” seçeneği ile kurulum yapmayı seçiyoruz. Sonraki ekranda güncelleştirmeleri yap kuruluma öyle devam et seçeneğini seçip devam edebiliriz.
SQL Server Collation da Turkish_CI_AS nedir?
Genelde Türkçe veritabanlarında kullanılan Turkish_CI_AS ya da SQL_Latin1_General_CP1254_CI_AS collation name deki “CI” ifadesi “Case Insensitive (Büyük küçük harf ayrımı olmasın)” anlamına gelmektedir.
SQL Server 2017 Developer Edition nedir?
Developer Edition, production ortamlarında kullanılmayan sadece test amaçlı yazılımcılara Msdn hesabı üzerinden dağıtılan sürümdür. ÖNEMLİ: Desktop işletim sistemleri üzerinde SQL Server ile ilişkili deneme, uygulama testleri ve SQL Server yetenek testleri yapacaksanız, Developer edition kullanmalısınız.SQL Server 2014 nedir?
Microsoft SQL Server™, verilerin güvenle ve bütünlük içerisinde depolanmasını ve aynı anda birden fazla kullanıcı tarafından erişilmesini sağlayan kurumsal çaplı bir ilişkisel veri tabanı yönetim sistemidir(RDBMS).SQL Server kurulumu nasıl yapılır?
MsSQL Server nasıl kurulur? Öncelikle https://www.microsoft.com/tr-tr/sql-server/sql-server-downloads adresinden İhtiyacınıza uygun versiyonunu sunucunuza indirmeli ve kurulum dosyasını çalıştırmalısınız. Bu adresten hem windows, hem linux hem de dockera uygun dağıtımlarını indirebilirsiniz.
SQL Server 2014 Express Nedir?
SQL Server, Microsoft tarafından geliştirilmiş ilişkisel veri tabanı yönetim sistemidir. İlişkisel veri tabanı sisteminde veriler tablolar halinde tutulurlar ve bu tablolar kendi aralarında ilişkisel anlamda birbiri ile bağlantılı olabilirler. SQL Server Express ise Microsoft tarafından verilen ücretsiz uygulama.