SQL Server 2012 nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

SQL Server 2012 nedir?​

Microsoft SQL Server™, verilerin güvenle ve bütünlük içerisinde depolanmasını ve aynı anda birden fazla kullanıcı tarafından erişilmesini sağlayan kurumsal çaplı bir ilişkisel veri tabanı yönetim sistemidir(RDBMS).
SQL Server sürümleri nelerdir?
SQL Server’ın hangi sürümünün çalıştığını nasıl belirleyeceğiniz açıklanır.
SQL Server Replication ne demek?
Replication Nedir? Sunucu-istemci mimarisinden bahsedebileceğimiz yapılarda, sunucu(lar) ve abone(ler) arasında rutin ya da sürekli bir şekilde veritabanı içindeki nesneleri eşitleme imkanı sağlayan bir yöntemdir.

Numa Maxdop ne işe yarar?​

MAXDOP, veritabanı altyapısında sorgu içi paralelliği denetler. Daha yüksek MAXDOP değerleri genellikle sorgu başına daha fazla paralel iş parçacığına ve daha hızlı sorgu yürütmeye neden olur.
SQL Server Express ücretsiz mi?
Express. SQL Server 2019 Express masaüstünde, web üzerinde ve küçük sunucularda çalışan uygulamaları geliştirmek ve üretmek için ideal olan ücretsiz bir sürümdür.
SQL sürümleri nelerdir?
Microsoft SQL Server
Ücretsiz, özelleştirilmiş bir sürüm de indirebilirsiniz.
Sunucu replikasyon nedir?
Replication, sunucu–istemci mimarisine sahip olan tüm yapılarda, aboneler ve sunucular arasında hızlı ve düzenli bir şekilde veritabanı nesnelerini eşitleme imkânı sunan bir yönteme verilen addır.
SQL Server Agent Service nedir?
SQL sunucusu aracısı olarak da bilinen SQL aracısı, bir Microsoft SQL sunucusu ilişkisel veritabanı yönetim sistemi (RDBMS) arka plan aracıdır. SQL aracısı, veritabanı yöneticisinin (DBA) otomatik yürütme işlerini ve yedeklemeler gibi diğer yönetim veya katma değerli veritabanı görevlerini zamanlamasını sağlar.

SQL Server Management Studio ücretsiz mi?​

SQL Server 2005’i Yönetmek için Ücretsiz Bir Katı Yazılım Programı SQL Server Management Studio Express 2012, SQL Server 2005’i yönetmek için kullanımı kolay, ücretsiz bir grafik yönetim programıdır.
SQL Server Express Edition ücretsiz mi?
SQL Server 2017 Express Edition sürümü nedir?
Express: SQL Server’ın ücretsiz sürümüdür. Dört çekirdek işlemci, instance başına 1 GB bellek ve veritabanı başına maksimum 10 GB depolama alanı ile sınırlandırılmıştır.

SQL Server Developer Edition ücretsiz mi?​

SQL Server 2019 Developer, üretim dışı bir ortamda geliştirme ve test veritabanı olarak kullanılabilen, tüm özelliklere sahip ve lisanslı bir ücretsiz sürümdür.
T SQL nedir nasıl kullanılır?
T-SQL verileri işleme, değişken kullanma ve hata ayıklama gibi bir çok programlama yeteneğine sahiptir. Tabiki bu yetenekleri veritabanı yönetim sistemi (SQL Server için Management Studio) üzerinde geçerlidir. Yani bir programlama dili değil gelişmiş bir sorgu dilidir.
SQL Server full text search nedir?
Index kullanmadığımız tablolarda query’leri çalıştırdığımızda sorgu sonucu table scan işlem yapacağından çok fazla performans harcayacaktır.Bu gibi durumlarda karakter bazlı verilere karşı sql server,full-text-search ü destekler bir yapı sunmaktadır.Adından da anlaşılacağı üzere “tam metinsel arama” yapmak üzere …
T-SQL nerelerde kullanılır?
SQL, verileri yönetmek için kullanılır. Aslında SQL bir programlama dili değildir, veri tabanları tasarlamak ve yönetmek için kullanılan bir alt dildir fakat çoğu kişi tarafından programlama dili olarak kabul edilir. SQL, ilişkisel veritabanı yönetim sistemlerinde bulunan verileri paylaşmak ve yönetmek için kullanılır.
SQL bilmek ne işe yarar?
SQL Ne işe Yarar? SQL, tablo şeklindeki verileri SQL sorguları ile sorgulama esnekliği sağlar. SQL yardımı ile veri tabanında sorgu yürüterek veri alınabilir, veri tabanına kayıt eklenebilir, veri tabanındaki kayıtlar güncellenebilir veya silinebilir.

Mysql full text search nedir?​

Mysql de Fulltext search özelliği eğer aranan kelime tablodaki her satırda varsa hiç bir değer döndürmeyecektir. İstenen de zaten budur. Aşağıda ilk örnek normal sql, sonraki örnek ise fulltext search özelliği ile arama yapmaktadır.
Full Text Index hangi amaçla kullanılır?
Full-text Index Özellikle büyük boyutlu veri içeren alanlarda (varchar(max), nvarchar(max), xml, text) hızlı arama yapabilmek için bu index türünü kullanabiliriz. Aslında bu Sql Server’ın sunduğu bir servistir.
SQL öğrenmek ne kadar sürer?
Daha ölçülebilir bir cevap vermek için şöyle diyebilirim; ortalama bir insan online dersler aracılığıyla birkaç günde temel SQL bilgilerini öğrenebilir. Daha kapsamlı konseptleri anlamak için birkaç hafta gerekebilir. Sadece birkaç ay içerisinde SQL kodu yazmanız mümkün.

SQL Server 2017 Deneme sürümü kaç gün?​

180 günlük deneme sürümü olan SQL Server 2016 Evulation sürümü kullanmaktayız. Bu süre bitmek üzereyken SQL Server 2017 Evulation kursak 180 günlük deneme sürümü ve bunu kullanmak istesek bundan devam edebiliyor muyuz, bunu yapabiliyor muyuz?
SQL ne zaman kullanılır?

Geri