- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Spro SAP Nedir?
espressonun kısaltılmışı. sap’de kaputu kaldırmak icin kullanilan transaksiyondur.ATP modülü nedir?
Gelişmiş kullanılabilirlik kontrolü (aATP), SAP S/4HANA’da Satış ve Dağıtım (SD) ve Üretim Planlama (PP) ile ilgili sipariş karşılama sorularına yanıt veren bir işlevdir. Sipariş karşılama, gerekli malzeme ve üretim yerinin yanı sıra talep edilen miktar ve tarihlerden oluşur.SAP Advanced Available-to-Promise (SAP aATP), SAP S/4HANA’da satış ve üretim planlamasında sipariş karşılama (order fulfilment) sorgularına yanıt sağlayan bir işlev sunuyor. Sipariş karşılama, gerekli malzeme ve üretim yerinin yanı sıra, talep edilen miktar ve tarihlerden oluşur.
SAP kontrol kodu nedir?
Kontrol kodu bir işletmeyi Yönetim Muhasebesi açısından yapılandıran üst birimdir. Şirket kodunun üstünde bir birimdir. Şirket kodları kontrol koduna bağlanır. Birden fazla şirket kodu bir kontrol koduna bağlanabilir.
SAP şirket kodu nedir?
SAP’de şirket kodu nasıl oluşturulur SAP sistemindeki en temel organizasyonel birimlerden biri olan SAP’da bir şirket kodunun oluşturulması oldukça basittir ve Kurumsal Yapı> Tanım> Finansal Muhasebe> Şirket tanımla altında doğrudan SPRO özelleştirme görüntüsünde yapılabilir.
SAP kar merkezi ne demek?
SAP CO’daki Kâr Merkezinin Tanımı Kâr merkezi, muhasebedeki organizasyonun iç kontrol amacıyla yönetim odaklı yapısını yansıtan bir organizasyon birimidir. Kâr merkezleri için faaliyet sonuçlarını, satış maliyetini veya dönem muhasebe yaklaşımını kullanarak analiz edebilirsiniz.SAP masraf yeri ne demek?
Masraf yeri, işletme tarafından masrafların oluştuğu sorumluluk alanıdır. Şirket içi ve dışı giderlerin oluştukları yerler itibariyle takip ve kontrolünü sağlayan birimlerdir. Masrafların çeşitli dağıtım teknikleriyle esas üretim yerlerine, oradan da ürünlere yüklenmesini sağlar.SAP FI ve SAP CO Nedir? Finansal işlemleri yönetmek için kullanılan SAP FI ve SAP CO modülleri sektör bağımsız olarak bütün şirketler için gerekli modüllerdir. SAP FI (Financials / Mali Muhasebe) modülünde şirketlerde oluşabilecek tüm muhasebe kayıtlarının tutulabileceği ve raporlanabileceği işlemler mevcuttur.