AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

@SpringBootApplication Nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.584
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

@SpringBootApplication Nedir?​

@SpringBootApplication, sınıfın bir yapılandırma sınıfı olduğunu ve @EnableAutoConfiguration ve bileşende @ComponentScan açıklaması aracılığıyla tarama yoluyla otomatik yapılandırmayı tetiklediğini belirtir. Spring Uygulama Bağlamının otomatik yapılandırmasını sağlar.

Spring Framework Bean nedir?​

Spring framework, java ile yazılım geliştiren neredeyse herkesin aşina olduğu bir çatıdır. Bu çatının önemli bir kısmını bean olarak isimlendirilen nesneler oluşturmaktadır. Oluşturulan her bir bean sınıfının vereceği hizmete göre bir yaşam döngüsü vardır.

Applicationcontextaware nedir?​

Applicationcontextaware nedir?
Application context, resouce’ları yüklemek için kullanılabilen bir ResourceLoader’dır. Bir resouce, esasen JDK sınıfı java.net.URL’nin daha zengin özelliklere sahip bir sürümüdür, aslında, resoruce uygulamaları, uygun olduğunda java.net.URL’nin bir örneklemini kapsar.

Spring Boot Configuration nedir?​

Spring Boot uygulama türüne göre uygulama ayarlarını varsayılan-otomatik ayar özelliği ile yaparak daha hızlı uygulama geliştirmeyi sağlar. Ayrıca sağladığı geniş ve dinamik ayar tanımlama özelliği sayesinde varsayılan veya uygulama içerisinde kullanılacak ayarların kolay bir şekilde belirlenmesini sağlar.

@bean Ne işe yarar?​

@Bean anotasyonu ise application contexte return tipinde belirtilen tipte bir objenin bean olarak ekleneceğini belirtir.

Spring Bean scope nedir?​

Spring Bean scope nedir?
Bean Kapsamları – Bean Scope. Spring, nesne oluştururken varsayılan olarak singleton yapısı ile nesneleri oluşturur. Yani her sınıftan yalnızca bir tane nesne oluşturur.Bunu bir örnek ile açıklayacak olursak, daha önceden yazmış olduğumuz merhabaDunyaApp üzerinden örnekleyebiliriz.
Spring Context Configuration nedir?​
Spring Context, uygulamamızın object instance’larını framework’ün yönetebilmesi için depoladığımız alandır. Varsayılan olarak Spring, uygulamanızda tanımladığınız nesnelerin hiçbirini bilmez. Spring’in nesnelerinizi görmesini sağlamak için onları context içine eklemeniz gerekir.
Spring Boot data nedir?​
Spring framework ile birlikte SQL, NoSQL, LDAP, REST gibi farklı veri kaynaklarında veri ekleme, güncelleme, silme, çekme ve sorgulama gibi işlemler yapmayı kolaylaştıran bir kütüphanedir.

Java Spring Boot ne işe yarar?​

Java Spring Boot ne işe yarar?
Springboot Java programlama dilinde geliştirilen ve Java dilinde güçlü MicroService yazılmasına olanak tanıyan bir frameworktür. Springboot sayesinde backend uygulama geliştirirken veritabanı işlemlerimizi Java ile Language Integrated olarak yazabiliriz ve Springboot tarafından bu işlemler gerçekleştirilir.
 
@SpringBootApplication, Spring Boot uygulamalarında ana sınıfı temsil eden bir anotasyondur. Bu anotasyon, uygulamanın temel yapılandırmasını sağlar ve otomatik yapılandırmayı etkinleştirir. Ayrıca, @EnableAutoConfiguration ve @ComponentScan anotasyonları aracılığıyla otomatik yapılandırmayı tetikler. Bu sayede, Spring uygulama bağlamının otomatik yapılandırmasını kolaylaştırır.

Spring Framework'te ise "bean" kavramı, nesnelerin oluşturulması, yapılandırılması ve yönetilmesini sağlayan bir bileşendir. Oluşturulan her bir "bean" nesnesi, belirli bir hizmeti temsil eder ve Spring konteyneri tarafından yönetilir. Bu nesnelerin yaşam döngüleri Spring tarafından kontrol edilir.

ApplicationContextAware ise bir arayüzdür ve bu arayüzü uygulayan sınıfların, uygulama bağlamı (ApplicationContext) nesnesine erişim sağlamasını sağlar. ApplicationContext, Spring uygulamasının çalışma zamanında kullanılan bir bileşendir ve çeşitli bileşenleri yönetir. Bu arayüzü uygulayan sınıflar, ApplicationContext nesnesine erişerek kaynakları yüklemek veya diğer işlemleri gerçekleştirmek için kullanabilir.

@Bean anotasyonu ise bir metodu veya bir konfigürasyon sınıfını işaretlemek için kullanılır. Bu anotasyon, ilgili metodu veya sınıfı bir Spring bean'i olarak işaretler ve bu bean'i Spring konteynerine ekler.

Spring Bean scope ise bir bean'in yaşam döngüsünü ve kapsamını belirler. Spring'de varsayılan olarak singleton kapsamı kullanılır, yani her bir bean sınıfından yalnızca bir örnek oluşturulur. Bunun yanı sıra prototype, request, session gibi farklı kapsam seçenekleri de bulunmaktadır.

Spring Context Configuration, uygulamanın object instance'larını Spring konteyneri tarafından yönetilebilmesi için tanımladığımız alandır. Bu alanda, Spring'den yönetilen nesneleri tanımlarız ve Spring'in bu nesneleri görmesini sağlarız.

Spring Boot Data ise farklı veri kaynaklarında veritabanı işlemlerini kolaylaştıran bir kütüphanedir. SQL, NoSQL, LDAP, REST gibi çeşitli veri kaynakları ile veri ekleme, güncelleme, silme, çekme ve sorgulama gibi işlemleri Spring Boot Data kütüphanesi ile kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Java Spring Boot ise Java dilinde geliştirilmiş güçlü bir Microservices yazılım geliştirme framework'üdür. Spring Boot, uygulama geliştirme sürecini hızlandırır, backend uygulamaları geliştirirken veritabanı işlemlerini kolaylaştırır ve birçok kolaylık sağlar. Ayrıca, Spring Boot ile RESTful Web Servisler oluşturmak da oldukça pratiktir.
 
Geri
Üst