- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 212.377
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sprey boya zehirler mi?
Sprey Boyalar Kimyasal Maddeler ve Çözücüler İçerir Ancak içeriğinde bulunan kimyasal gazlar ve çözücüleri solumak sağlığa çok zararlı. Aynı zamanda havaya dağılan boya partikülleri boğaz, burun ve göz rahatsızlıklarına sebep olabiliyor.Sprey boya hangi yüzeylere uygulanır?
Akrilik sprey boya, metal, ahşap, cam, taş, seramik, mukavva ve plastik zeminler en yaygın kullanılan alanlardır. Tam akrilik sprey boya, iç ve dış mekanlarda kullanılsa da iç mekanda kullanımı için daha uygundur. Diğer sprey boyalara göre kokusu daha azdır. Daha çok hobi ve el sanatlarında kullanılır.Sprey boya cilde zarar verir mi?
Boyadan çıkan gazların solunması astım ve sinüs problemlerinin körüklenmesine neden oluyor. Boya yapılırken boya yapısında barınan kimyasal gazlar ve çözücüler açığa çıkmakta. Bunlar akciğerler tarafından emilip kan dolaşımına karışır. Cilt üzerine bulaşan boya da alerjik döküntü gibi bir reaksiyona neden olabiliyor.
Boya zehirlenmesi ne olur?
Çözücü bazlı boya buharına uzun süre maruziyet baş ağrısı, sersemlik ve bulantıya neden olabilir.İyi havalandırılmayan ortamda çok boya kullanılarak işlem yapıldıysa ölüme kadar uzanan tehlike söz konusudur.Polisan sprey boya nerelerde kullanılır?
Sprey boya ile metal, ahşap, plastik ve her türlü beyaz eşya yüzeylerinde boyama yapabilirsiniz. Parlak görünmesinin yanı sıra koruma sağlamak için astar ile tamamlayabilirsiniz. Boyası yıpranmış, eskimiş; ahşap sandalyelerinizi, saksılarınızı, bisikletinizi, metal objelerinizi boyayarak değerlendirebilirsiniz.Sprey boya ile ne kadar alan boyanır?
Bir sprey boya tek katta yaklaşık 1,5 metrekare ile 2,5 metrekare arası alan boyar. Gerek duyulursa kağıt bant ile boyanacak yüzeyin kenarları bantlanabilir. Sprey ile boyanan alanın dayanıklı olması için üzerine sprey vernik uygulanabilir.
Çünkü kullanımı kolay ve hızlı kuruma özelliğine sahiptir. Ayrıca fırça darbeleri gerektirmez. Aynı zamanda hemen hemen her şeyi onunla boyaya bilirsiniz; mesela takılar, ahşap malzemeler, plastik, metal, fiberglas, bakır, seramik, ayna, cam, sıva, tuval, sunta üzerinde kullanılabilir.
Akrilik Boya; •Sudan etkilenmeyen bir yapısı vardır. Ayrıca ele bulaştığı zaman su ve sabunla kolaylıkla çıkartılabilir. Kişiye zarar veren bir yapısı yoktur.
Boya cilde zarar verir mi?
Sprey ve guaj gibi kuruduğunda deriyi gererek cilde zarar veren kimyevi madde içeren boyalar yerine, ruj gibi makyaj malzemeleri kullanılmalı.” Prof. Dr. Bu boyalar alerji yaparak yaralara neden olabilir” dedi.