AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sporda neden Gelisemiyorum?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sporda neden Gelişemiyorum?​

Eğer antrenman sonrası yeterli protein takviyesi almazsanız, spor salonunda yaptıklarınızın hiç bir önemi kalmaz. Ancak bu proteini hücre içine sokmayı sağlayacak karbonhidratınız yoksa aldığınız protein de boşa gider. Kaliteli karbonhidrat alımı kortizolü azaltır ve kaslardaki glikojen depolarını doldurur.

Sporu bırakınca kaslar sarkar mı?​

Vücut artık düzenli bir spor temposu içerisinde olmadığından, güçlü/hacimli kaslara da ihtiyacı yoktur. Dolayısıyla spor yapmayı bıraktıktan sonraki görüntü değişiminin sebebi kasların yağa dönüşmesi değil kasların küçülmesidir- ayrıca görüntünün değişmesinde yağ hücrelerinin daha büyük olmasının da etkisi vardır.
Sporu bırakınca kaslar küçülür mü?
Hayır! Çünkü azalma gerçekten olur ama azalan kas hacmi değildir. Antrenmanı bıraktığınız zaman, kaslardaki glikojen depoları düşmeye başlar. Bu da kaslardaki su tutumunu azaltır ve kaslarınızın hacim olarak daha ufak görünmesine yol açar.
Kaslarım neden gelişmiyor?
Kaslar aynı ağırlığa bir süre sonra reaksiyon göstermemeye başlar ve gelişmeyi durdurur. Bu nedenle hareketlerinizde kullandığınız ağırlığı belirli aralıklarla artırmalı ve kaslarınızı az da olsa zorlayarak çalışmalarını sağlamalısınız. Eğer kaslarınızı her gün çalıştırırsanız bir süre sonra kaslarınız hasara uğrar.

Fitness çalışanlar neden şeker tüketmezler?​

Çünkü şeker kimyasal olarak üretilen ve bildiginiz meyve şekeri değil aksine kimyasal aşamalar ile kimyasal bağlar sonucu suda çözünecek aşamaha getiriliyor. Bu ise testosteron düşüklüğü yapar. Buna ise vücuda giren ağır kimyasal maddeyi çözmek için var gücüyle ugrasan vücut enerji kaybeder ve böylece etkisi azalır.

Spora ara verilirse ne olur?​

Yapılan araştırmalar, sanılanın aksine spora kısa aralar vermek durumunda kalan kişilerin çok fazla kuvvet kaybı yaşamadığını gösteriyor. Tabi bu süreçte kas kütlesinin yüksekliğiyle doğru orantılı olan hormonumuz testosteron düzeyini düşürmemek de çok önemli.
Kaslar neden sarkar?
Spor yaptığımızda kaslarımız normalin üstünde gelişim gösterir ve yağ oranımızda düşer. Sporu bıraktığımızda kas fiberleri azalacağından vücuttaki yağ oranında artış meydana gelir. Bu yağlar zamanla sarkmalara neden olabilir. Kas sarkacak bir yapıda değildir.
En hızlı kas nasıl gelişir?
Protein tüketiminizi artırın Çünkü yeterli protein alınmadığında kas gelişiminiz yavaşlar; daha fazla protein aldığınızda ise protein sentezi yani kas gelişimi daha fazla uyarabilir. Yaşa, cinsiyete bağlı olarak değişmekle beraber ortalama olarak günlük kilogram başına 2 gram protein almanız yeterli olacaktır.
Vücutta su tutulmasını arttırır. Bel ve göbek yağlarını arttırır. Yüksek yoğunluklu lipoprotein olan HDL’yi düşürür ve dejeneratif hastalıkların başlangıcı olan kan trigliseritlerini yükseltir. Kilo alma, şişmanlık ve obeziteye neden olur.
 
Geri
Üst