AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sporda germe egzersizleri nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
59.884
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sporda germe egzersizleri nedir?​

Esneme hareketleri yani stretching ile kas ve eklem gruplarınızı çalıştırarak esneklik kazanmak ve hareket açılarını arttırmak amaçlanır. Spordan önce yapacağınız bu ‘ısınma hareketleri’ ve ‘açma germe hareketleri’ sayesinde egzersiz performansınız artar.

Fibromiyalji egzersizle geçer mi?​

Tüm vücutta yaygın ağrı ile seyreden bir hastalık olan fibromiyalji’de tedavinin en önemli kısmı düzenli egzersiz yapmaktır. Egzersiz ile ağrıda ve yorgunlukta azalma olduğu, uykunun düzeldiği gösterilmiştir.

Açma ve germe hareketleri nelerdir?​

Açma ve germe hareketleri nelerdir?
Sırayla baştan ayaklara kadar uzanan bu hareketler vücudunuzdaki büyük ve gün içerisinde gerek çalışmaktan, gerek oturmaktan gerekse yürümekten yorulmuş ve kasılmış kaslarınızı gevşetecek.
- Boyun esnetme.
- Omuz esnetme.
- 3. Sırt esnetme.
- Bel esnetme.
- İç bacak esnetme.
- 6. Quadriceps esnetme.
- 7. Aşil esnetme.
- 8. Hamstring esnetme.

Spor sonrası esneme ne işe yarar?​

Spor sonrası esneme ne işe yarar?
Spordan sonra esnemek ağrıyan kaslarınızı rahatlatarak vücudunuzun esneklik kazanmasını sağlar. Bu esneklik hem spor yaparken hem de günlük yaşamda kolay hareket etmeniz için gereklidir. Spor yaparken zorlandığınız hareketler varsa, esneklik seviyenizi arttırarak hareket kabiliyetinizi genişletebilirsiniz.

Germe egzersizleri kaç saniye yapılmalı?​

Germe egzersizleri ana kas-tendon gruplarına en az 10 dakika süreyle, her kas grubuna 4 veya daha fazla tekrarla haftada en az 2-3 kez yapılmalıdır (1). Statik germeler 15-60 saniye tutulma- lıdır (Şekil 6).

Germe kaç saniye?​

Post-fasilitasyon germe tekniği Dr Vladimir Janda tarafından geliştirilen ve orta hareket açıklığındaki kasın maksimum uzunluk için hızlı bir hareketle ve ardından 15 saniyelik statik bir gerilmeyle maksimum kasılmasını içeren bir tekniktir.

Germe ile esneme arasındaki fark nedir?​

Germe ile esneme arasındaki fark nedir?
Stretch (germe) ve fleksibilite (esneme) kavramları sürekli birbiri ile karıştırılan kavramlardır. Germede belirli bir süre kaslar sabit durumda tutulur. Esnetmede ise kas sürekli bir gevşer bir kasılır. Stretch, kas fleksibilitesinin (esnekliği) geliştirilmesi için uygulanan bir çalışma şeklidir.

Fibromiyalji atakları kaç gün sürer?​

Fibromiyalji atakları kaç gün sürer?
Kas spazmları, kasılmalar, ışığa, kokulara, belli gıdalara aşırı hassasiyet olabilir. Fibromiyalji atağı birkaç gün, hafta veya ay devam edebilir.
Fibromiyalji Yürüyüş iyi gelir mi?​
Vücut ağrıları ve halsizlikle ortaya çıkan fibromiyaljinin çağımız insanını esir aldığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ruhsan Cihan, “Ağrılardan kurtulmak için kar kış demeyin yürüyüş yapın ve beslenmenize dikkat edin” dedi. Fibromiyaljinin en belirgin özelliğinin kas ağrısı olduğunu belirten Uzm.
Açma germe hareketleri ne zaman yapılır?​
Ne Zaman Yapılmalı? Açma-germe egzersizi bisiklet etkinlikleri öncesinde ve sonrasında önerilir. Etkinlik öncesi yapılan stretching ve ısınma hareketleri bir yandan performansın artmasına neden olur, öte yadan sakatlanma riskini azaltır.

Açma germe hareketleri boy uzatır mı?​

Açma germe hareketleri boy uzatır mı?
Bacak esnetme hareketleri bacakların en kolay yoldan uzamasını sağlar. Yapılacak olan egzersizlerin sürekli olarak tekrarlanması gerekir. Ne kadar çok esneme hareketi yapılırsa, bacak boyunun uzaması o kadar çabuk olur. Yapılan araştırmalarda esneme hareketlerinin bacak boyunun uzamasında çok etkili olduğu görülmüştür.
 
Esneme hareketleri, vücuttaki kas ve eklem gruplarını çalıştırarak esneklik kazanmayı ve hareket açılarını artırmayı amaçlayan egzersizlerdir. Bu tür hareketler, spordan önce yapılacak 'ısınma hareketleri' ve 'açma germe hareketleri' şeklinde uygulanarak egzersiz performansını artırmaya yardımcı olabilir.

Fibromiyalji, tüm vücutta yaygın ağrı ile seyreden bir hastalıktır ve tedavide düzenli egzersizin önemli bir yeri vardır. Fibromiyalji hastalarının düzenli egzersiz yapmaları, ağrıda ve yorgunlukta azalma sağlayabilir, uykunun düzene girmesine yardımcı olabilir.

Açma ve germe hareketleri vücudunuzdaki büyük kas gruplarını ve gün içinde kasılan kasları gevşetmeye yardımcı olabilir. Başta boyun, omuz, sırt, bel, iç bacak, quadriceps, aşil ve hamstring olmak üzere farklı kas grupları için çeşitli esneme hareketleri uygulanabilir.

Spor sonrası esnemenin önemi, ağrıyan kasları rahatlatarak vücudun esnekliğini artırmak ve hareket kabiliyetini genişletmektir. Spor esnasında zorlandığınız hareketleri daha rahat yapabilmek için esneklik seviyenizi artırmanız önemlidir.

Germe egzersizlerinin süresi, ana kas-tendon gruplarına en az 10 dakika süreyle, her kas grubuna 4 veya daha fazla tekrarla haftada en az 2-3 kez yapılmalıdır. Statik germeler genellikle 15-60 saniye arasında tutulur.

Germe işlemi, kasın maksimum uzunluğunu hedefleyen bir teknik olup, post-fasilitasyon germe tekniği gibi farklı teknikler de uygulanabilir.

Germe ve esneme kavramları genellikle karıştırılan ancak farklı olan terimlerdir. Germe (stretching), kasların belirli bir süre sabit durumda tutulmasıyla gerçekleşirken, esneme (flexibility) kasların sürekli gevşemesi ve kasılmasıyla gerçekleşir. Stretching, kas esnekliğini geliştirmek için yapılan bir çalışma şeklidir.

Fibromiyalji atakları genellikle birkaç gün, hafta veya ay sürebilir. Bu ataklarda kas spazmları, hassasiyet, ağrılar ve halsizlik gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

Açma ve germe hareketleri, düzenli olarak tekrarlandığında bacakların en kolay yoldan uzamasına yardımcı olabilir. Bacak boyunun uzaması için sürekli ve düzenli olarak esneme hareketleri yapılması önemlidir. Yapılan araştırmalar, esneme hareketlerinin bacak uzunluğunu artırma konusunda etkili olduğunu göstermektedir.
 
Geri
Üst