AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sporda ahlakli olmak neden onemlidir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sporda ahlaklı olmak neden önemlidir?​

Spor ahlakında toplumsal değerler incelenir, sorun öncelikle sporcu, yönetici, antrenör ve taraftar arasındadır. Etik değerler içinde rekabet, olumsuz etkileşimlerin olumluya dönmesini ve böylece seyredilebilir, yaşanabilir bir sportif yarışma olur.
Profesyonel sporcu ne demek?
Profesyonel sporcu ise, sporun bir dalını meslek olarak edinmiş ve zamanının tamamını o spor dalında para kazanmak için geçiren kişiler olarak tanımlanmaktadır.

Sporda saygı ve yardımseverlik nedir?​

Fair-Play nedir: Sporda kurallara uymaktan da öte belli bir davranış tarzını sergileyen bir terim. Rakibe saygı ve ona fizyolojik ve psikolojik açıdan zarar vermeme özentisidir. Rakip, bir düşman olarak değil, oyunun bir parçası olarak görülür ve yoğun mücadelede bile rakibin onuruna saygı duyulur.
Spor etiği ne demek?
Spor etiği, genel anlamda sporun gelişmesinde önemli rol oynayan sporun taraflarının görev ve sorumluluklarını dürüstlük, adalet, açıklık, tarafsızlık ve saygı gibi evrensel değerler doğrultusunda yerine getirmelerini kapsamaktadır.

Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim ne demek?​

Atatürk Türk sporcusunda yalnız beden gücü ve yetenek değil, aynı zamanda iyi ahlâk ve zekânın da bulunmasını istemiş ve bu düşüncesini de; “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim.” sözleriyle dile getirerek bir sporcunun nasıl bir insan olması gerektiğini anlatmıştır.
Beden eğitiminde etik ve ahlakın önemi nedir?
Eğitime verilen önem insanı akıl yönünden, etiğe verilen önem insanı ruh yönünden, beden eğitimi ve spora verilen önem insanı hem akıl, hem ruh hem de beden yönünden geliştirir ve ilerletir. Etik olmadan eğitimin, eğitim olmadan etiğin, beden eğitimi ve spor olmadan eğitimin ve etiğin amacına ulaşmayacağı söylenebilir.

Profesyonel sporcu nasıl olunur?​

Amatör lisans aldıktan sonra profesyonel lisans almak için öncelikle 5 yıl futbol oynamanız gerekir. Profesyonel lisans aldıktan sonra bu lisans ile kulüplere transferiniz gerçekleşmektedir. Profesyonel lisansa sahip futbolcular amatör ya da profesyonel liglerde futbol oynayabilmektedir.
Spor Lisans olup olmadığını nasıl anlarız?
Sporcu lisans bilgileri sorgulamak için e-Devlet sistemini kullanabilirsiniz. https://spor.sgm.gov.tr/EDevlet.aspx Bu adresten sporcu lisansı hakkında detaylara ulaşabilmeniz mümkündür. E-devlete giriş yaptıktan sonra “uygulamaya git” yazısına tıklayın. Burada “sporcu” yazısına tıklayın.

Sporda etik dışı davranışlar nelerdir?​

Sporun ruhuna, sportmenliğe ve fair play anlayışına aykırı olan eylemlerdir. Sporda etik dışı davranışlardan bazıları başta doping olmak üzere şike, şiddet ve teşvik primi, cinsiyetçilik ve ırkçılıktır.
Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim Atatürk’ün hangi kişilik özelliğini yansıtır?
Sporu seven bir lider olarak genelleme yapmış ve şahsi duygularını dile getirmiştir. Sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını sevmek o günün şartlarında Atatürk’ün şahsi duygularıdır.

Atatürk ne demiş ben sporcunun zeki çevik?​

Mustafa Kemal Atatürk.

Geri