AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sporcu bursu nasil alinir lise?

Editör

Yeni Üye

Sporcu bursu nasıl alınır lise?​

Bu yıl ortaokulu bitirip 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında liseye başlayacak sporcular başvurabilir. Spor bursundan yararlanabilmek için adayın olimpik spor dallarından birinde ya da satrançta milli sporcu olması ve aktif sporculuğunun devam ediyor olması gerekmektedir.

TED sporcu bursu nasıl alınır?​

a. TED Sporcu Bursuna başvurular, sporcunun velisi ya da yasal vasisi tarafından 1 Haziran-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında www.ted.org.tr adresinden yapılır. b. TED Sporcu Bursu için yapılan başvuruların değerlendirilmesi başvuru tarihinin sona ermesinden itibaren başlar ve ağustos ayı sonuna kadar tamamlanır.

Eti bursu kimlere verilir?​

Eti bursu kimlere verilir?
ETİ, 2021-2022 eğitim öğretim yılında Eskişehir nüfusuna kayıtlı ve Eskişehir ikametli olan maddi imkanları yetersiz başarılı üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verecektir.

Sporcu Bursu Ne?​

Sporcu Bursu Ne?
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından imzalanan protokol kapsamında; “Vakıf Üniversitelerinde” belirlenen alanlarda son dört yıl içinde başarılı olduğu belgelendirilen “Milli Sporculara”, tercih etmeleri ve yerleşmeleri halinde normal Eğitim-Öğretim süreleri boyunca “%100 Eğitim Bursu Desteği” verilmesidir.

Milli sporcu bursu nasıl kesilir?​

Burs almaya devam eden sporcunun 6 aydan fazla hak mahrumiyeti cezası veya doping cezası alması durumunda burs cezayı aldığı tarihten itibaren kesilir.

Yurtdışında burslu üniversite okumak için hangi sınav?​

Üniversite masrafları, tüm ulaşım ve giderler burs tarafından karşılanıyor. Şartlar arasında 16 Temmuz 2020’ye dek TOEFL (min. 79), IELTS (min. 6.5) PTE (min. 58) gibi sınavlara girip geçmek gerekiyor.

Yurt dışında okumak için kaç puan gerekiyor?​

Yurt dışında okumak için kaç puan gerekiyor?
Kılavuzda yer almayan alanlarda eğitim alacakların ise ön lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 150, lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 180 puan almaları şartı bulunuyor.

Sporcu bursu kimlere verilir?​

Sporcu bursu kimlere verilir?
Ayrıntılı bilgi Spor Merkezi Müdürlüğü’nden edinilebilir. Son iki yıl içerisinde; Olimpik / Popüler spor branşlarından birinde bireysel veya takım halinde milli olmak / bireysel veya takım halinde Türkiye Şampiyonalarında ilk üç dereceyi almak / Ulusal veya Mahalli liglerde aktif sporcu olmak.
TED Koleji kimlere burs veriyor?​
TED bursu maddi durumu yeterli olmayan ailelerin lise öğrenimi göre çocuklarına verilmektedir.
Eti bursu hangi bölümlere?​
Mühendislik Fakültelerinin; Makine, Endüstri, Mekatronik, Elektrik Elektronik, Bilgisayar, Gıda ve Kimya mühendisliklerinde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin; İşletme, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler bölümlerinde ve Tıp Fakültesinde öğrenciyseniz başvurabilirsiniz.

Sütaş eğitim bursu kimlere verilir?​

Sütaş eğitim bursu kimlere verilir?
Sütaş Eğitime Destek Bursu Hakkında Ülkemizin istihdamına verdiği kadar öğrencilerimizin eğitimine de destek veren Sütaş, her yıl üniversite öğrencilerine karşılıksız burs imkanı sunmaktadır. Sütaş eğitime destek bursu, karşılıksızdır ve bursiyerlere herhangi bir ödeme yükümlülüğü getirmez.

Sporcu bursu lise düzeyinde öğrenim gören ve aktif sporcu olan öğrencilere verilen bir destek türüdür. Genellikle bu bursları alabilmek için sporcunun olimpik spor dallarından birinde ya da satrançta milli sporcu olması ve aktif sporculuğunu sürdürmesi gerekmektedir. Örneğin, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından imzalanan protokol kapsamında vakıf üniversitelerinde başarılı olan milli sporculara %100 eğitim bursu desteği verilmektedir.

TED Sporcu Bursu için başvurular, sporcunun velisi veya yasal vasisi tarafından 1 Haziran-31 Temmuz tarihleri arasında [www.ted.org.tr](http://www.ted.org.tr) adresinden yapılabilir. Başvuruların değerlendirilmesi ağustos ayı sonuna kadar tamamlanır.

Eti bursu ise Eskişehir nüfusuna kayıtlı ve Eskişehir'de ikamet eden maddi imkanları yetersiz başarılı üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak verilmektedir.

Milli sporcu bursu ise eğer sporcunun 6 aydan fazla hak mahrumiyeti cezası veya doping cezası alması durumunda kesilebilir.

Yurt dışında burslu üniversite okumak isteyen adayların TOEFL, IELTS, PTE gibi sınavlara girip geçmek gerekmektedir. Ayrıca herhangi bir puan türünden belirli bir puan almak da gerekebilir.

Eğitim burslarına başvurmak ve detaylı bilgi almak isteyenlerin ilgili kurumların internet sitelerini veya başvuru kılavuzlarını incelemeleri önerilir. Ayrıca Spor Merkezi Müdürlüğü gibi kurumlar da sporcu bursları konusunda bilgi sağlayabilirler.

Geri