AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Spora yeni basladim ne yemeliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Spora yeni başladım ne yemeliyim?​

Ana öğününüz; et grubu( et, tavuk, balık, peynir, yumurta) + ekmek grubu (pilav, makarna, ekmek, patates) + az yağlı salata içersin. Spordan yarım saat ile bir saat öncesinde ise bir ara öğün olsun. Taze meyve ve yoğurt olabilir. Spor öncesi yeterli sıvı tüketmeli, yaklaşık 500- 550 ml su içmelisiniz.
Vücut geliştirme yapan biri nasıl beslenmeli?
Kas oluşturmak için tasarlanan bir egzersiz programı için uygulamanız gereken beslenme rutininizde daha fazla protein gerekir….Protein tüketiminizi artırın
- Yumurta.
- Tavuk ve hindi göğsü
- Somon ve ton balığı
- Yağsız et.
- Soya fasulyesi ve tofu.
- Kurubaklagiller yer almalıdır.
Fitness’a başladım nasıl beslenmeliyim?
Spor yapmadan 2-3 saat öncesinde bir ana öğün mutlaka tüketin. Ana öğününüz; et grubu( et, tavuk, balık, peynir, yumurta) + ekmek grubu ( pilav, makarna, ekmek, patates) + az yağlı salata içersin. Kahvaltıdan sonra spor yapıyorsanız 1.5 saat yeterlidir. Sporu aç karına yapmamalısınız.

Vücut geliştirmeye başlayanlar ne kadar sürede sonuç alır?​

Vücut geliştirmeye yeni başladıysanız her ay maksimim 1 kg kas kitlesi kazanırsınız. 6 ay düzenli devam etmeniz ve düzeninizi bozmamanız halinde 6 ay sonra 6 kg kas kazanmış olursunuz.
Kas yapmak için ne yapmak gerekir?
Hayallerinizdeki Vücuda Sahip Olun: Hızlı Kas Gelişimi İçin Yapılması Gerekenler
- Kullandığınız ağırlık miktarını artırın. Öncelikle güçlü kasların nasıl oluştuğunu bilmeliyiz.
- Temel vücut hareketlerine önem verin.
- Protein tüketiminizi artırın.
- Kalori alımınızı artırın.
Kas yapmak için nelerden uzak durmalıyız?
Rafine Tahıllar. Beyaz Pirinç, beyaz ekmek ve makarna gibi gıdalar karın kaslarımız için zararlı besinler arasında başı çekiyorlar.
Zengin karbonhidrat içeriği, hazırlanmasının kolaylığı ve vücuda zararlı toksin maddelerin atılmasına yardımcı olan pirinç, sporcuların ve spor yapanların en çok tercih ettiği hububat çeşididir. Pirinç aynı zamanda kompleks karbonhidrat kaynağıdır.

Geri