AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Spor yorgunlugu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Spor yorgunluğu nedir?​

Ağır bir bedensel aktiviteden sonra yorgunluk hissedilmesi normaldir. Yorgunluğu ortaya çıkaran en temel etken, antremanın süresi ve yoğunluğudur. Örneğin, 30 saniyeye kadar olan tüketici maksimal egzersizlerde hissedilen yorgunluk, aktif kasların aktin-myozin çapraz köprüsünün ATP olmadan çalışmasından kaynaklanır.
Sporcularda kronik yorgunluk ne demek?
Kronik Yorgunluk Sendromu:Fiziksel aktivitenin yoğunluğuyla orantısız, altı ay ve daha uzun süre devam eden ve bariz bir nedeni olmayan yorgunluk ile karakterizedir. Kas gücü ve zirve aerobik güçte çok az düşüş olmasına rağmen etkilenen birey yoğun aktiviteden kaçınır.
Spor yaparken vücutta ne olur?
Spor kasları güçlendiriyor Hemen birkaç hafta içinde kişi belirgin bir seviyede belde incelme, kol ve bacak kaslarında büyüme ve gelişme gözlemleyebilir. Yağ yakımına göre daha etkin bir metabolizma hızına sahip olan kas hücreleri vücudun en fazla enerji tüketen hücrelerine dahildir.

Spor yapmak yorgunluk yapar mı?​

Spor sırasında vücudu dinlememek, sonrasında vücudun yorgunluğunu arttırabiliyor. Spora yeni başlayanlar zaman zaman hızlı sonuç almak adına aceleci davranabiliyor. Acelecilik nedeniyle vücudu fazla yoran egzersizlere ağırlık vermek ise yorgunluğu tetikliyor.
Spor yaparken çok yoruluyorum ne yapmalıyım?
Egzersiz yaparken daha az yorulmanın 10 yolu
- Mola vermeyi ihmal etme. Egzersiz kadar önemli olan şeylerden biri de dinlenmek.
- Bol bol maden suyu ve limon tüket. Yoğun bir spor programının ardından doğal maden suyu içmek de vücuttaki mineral eksikliğini tamamlayarak, yorgunluk hissini azaltmaya destek veriyor.
- Duş şart.
Spor yaparken Terlememek neden olur?
Yeterince sıvı tüketiyor musun? Dehidrasyon göz önünde bulundurman gereken ilk konu. Eğer ağır bir antrenman esnasında terlemiyorsan ilk bakacağın şey dehidre olup olmadığındır. Ne kadar su içtiğin ve hatta kahve/kafein alımın bu durumu etkiler.
Tempolu bir sonrasında ise duş alarak yorgunluğu atmak çok doğru bir yöntem. Ilık suyla alınan bu duşa banyo tuzları da eşlik ederse spor sonrası adeta bir keyif haline gelebiliyor. Yorgun hissedilen bölgelere yapılacak yumuşak bir masaj da yorgunluğu tamamen sonra erdirebiliyor.
 
Geri
Üst