AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Spor Yoneticiligi bolumu mezunu ne is yapar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.054
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Spor Yöneticiliği bölümü mezunu ne iş yapar?​

Spor Yöneticiliği Bölümü; spor endüstrisi, rekreasyon ve boş zamanların değerlendirilmesine yönelik hizmetler sunan organizasyonlarla birlikte, kamu ve özel sektördeki sporla ilgili kurumlara, okullara ve üniversitelere hizmet verebilecek kalifiye elemanları yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

Spor Yöneticiliği ne iş yapar ne kadar maaş alır?​

Spor Yöneticiliği maaşı özelde ve devlette farklılıklar gösterebilir. Devlette memur statüsünde çalıştığı için bir memurun aldığı rakam olan 3500 TL ile 4000 TL arasında değişebilir.

Spor Yöneticiliği mezunu öğretmen olabilir mi?​

Spor Yöneticiliği mezunu öğretmen olabilir mi?
Spor yöneticiliği bölümü mezunları, spor alanında yöneticilik yapar. Bu kişiler genellikle kurum ve kuruluşlarda eğitmen olarak ya da antrenör olarak da görev yapabilir.

Spor Yöneticiliği Bölümü Okunur mu?​

Spor Yöneticiliği Bölümü Okunur mu?
Spor Yöneticiliği bölümünün ana amacı, spor yöneticiliği yapmak isteyen lider ruhlu öğrencilere eğitim vermektir. Mezunlara, okulları tarafından derece ile birlikte bir eğitici sertifikası verilmektedir. Spor Yöneticiliği bölümü 4 yıllık lisans bölümüdür ve Spor Bilimleri Fakültesine bağlıdır.

Spor Yöneticiliği kaç puanla atanır?​

SPOR YÖNETİCİLİĞİ KPSS TABAN PUANI
Kadro Kodu | MinPuan | MaxPuan
3113251 | 79,640 | 82,955
3113253 | 80,100 | 80,100
3113255 | 79,359 | 79,359
3113257 | 80,721 | 80,721

Spor yöneticiliği için mülakat var mı?​

Buna bağlı olarak Besyo içerisinde yer alan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük rekreasyon, ve spor yöneticiliği bölümleri için uygulanan mülakat ve yetenek sınavları kuralı devam etmektedir.

Spor Yöneticiliği Bölümü formasyon alabiliyor mu?​

Spor Yöneticiliği Bölümü formasyon alabiliyor mu?
Spor yöneticiliği bölümü mezun olan kişiler beden eğitimi öğretmenliği yapabilirler. Bunun için ön lisans eğitimlerini lisans eğitimine tamamlaması gerekmektedir. Aynı zamanda lisans eğitimine tamamladıktan sonra formasyon eğitimini de tamamlaması gerekiyor.

Spor Yöneticiliği 2 yıllık var mı?​

Spor Yöneticiliği 2 yıllık var mı?
Üniversite Sayısı: Spor Yönetimi bölümü toplam 26 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.

Spor Yönetimi bölümü kaç yıllık?​

Spor Yöneticiliği bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için zorunlu stajlarını yapmalar ve 240 AKTS kotalarını doldurmaları gerekmektedir.

Spor Yöneticiliği özel yetenek sınavı var mı?​

Spor yöneticiliği programı ilk olarak; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan yükseköğretim yerleştirme sınavından sonra, özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul etmiş ve İngilizce hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıllık bir eğitim-öğretim programı olarak tasarlanmıştır.
 
Spor Yöneticiliği bölümü mezunları genellikle spor endüstrisi, rekreasyon ve boş zamanların değerlendirilmesine yönelik hizmetler sunan organizasyonlar, kamu ve özel sektördeki sporla ilgili kurumlar, okullar ve üniversiteler gibi alanlarda çalışabilirler. Mezunlar, genellikle spor yöneticiliği, organizasyon ve etkinlik planlama, spor tesislerinin işletilmesi ve yönetilmesi gibi alanlarda görev alabilirler.

Maaş konusunda ise Spor Yöneticiliği mezunlarının özel sektörde ve devlette farklı maaşlar alabileceği belirtilmektedir. Devlette çalışan bir memur statüsünde olduğu için maaşlar genellikle 3500 TL ile 4000 TL arasında değişebilir.

Spor Yöneticiliği bölümü mezunları, eğitim aldıkları alana bağlı olarak öğretmenlik yapabilirler. Özellikle beden eğitimi öğretmenliği gibi alanlarda kariyer yapabilirler. Ancak, bu durum için lisans eğitimlerini tamamlamaları ve gerekli formasyon eğitimini almaları gerekmektedir.

Spor Yöneticiliği bölümü 4 yıllık lisans bir programdır ve Spor Bilimleri Fakültesine bağlıdır. Mezunlar genellikle liderlik ve yönetim becerileri kazanarak spor endüstrisinde kariyer yapmaya hazırlanırlar.

Spor Yöneticiliği bölümünde öğrenci alımı genellikle ÖSYM tarafından yapılan sınav sonuçları ve bazen özel yetenek sınavları ile gerçekleştirilir. Bölüm mezunları, özel yetenek sınavlarına tabi tutularak belirlenen puanlar doğrultusunda tercih edilen kurumlara yerleştirilirler.

Spor Yöneticiliği alanında kariyer yapmak isteyenler, sektördeki gelişmeleri takip ederek kendilerini sürekli olarak geliştirmeli ve ilgili alanlarda deneyim kazanmaya önem vermeli. Ayrıca, iletişim becerilerini güçlendirmek, liderlik yeteneklerini artırmak ve ekip çalışmasına yatkın olmak da başarılı bir spor yöneticisi olmak için önemli faktörler arasındadır.
 
Geri
Üst