AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Spor yaralanmalari en sik hangisinde gorulur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
63.204
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Spor yaralanmaları en sık hangisinde görülür?​

En sık olarak ayak bileğinin dış tarafında yer alan ligamanlarda görülür. Burkulma sonucu ağrı, hassasiyet, morluk, şişlik gibi belirtiler görülür. Vücudumuzun ve dengemizin yapıtaşı olan ayak / ayak bileğinde çok sık yaşanılan burkulmalardan dolayı diz / kalça bölgesinde ki dokular da zarar görmeye başlayabilir.

Spor yaralanmaları nelerdir?​

Spor esnasında düşme veya darbe gibi bir kaza, uygunsuz ekipman kullanımı veya teknik, spor öncesinde yetersiz ısınma gibi nedenlerle oluşabilecek tüm yaralanmalar “spor yaralanması” olarak değerlendirilir.

En sık rastlanan spor sakatlıkları nelerdir?​

En sık rastlanan spor sakatlıkları nelerdir?
En Sık Yaşanan Sporcu Sakatlıkları Nelerdir?
- Kramplar (H3) En sık görülen sporcu sakatlıklarının arasında kas spazmları (kramplar) ilk sıralarda yer alır.
- Ayak Bileğinin Burkulması
- Kasık Ağrısı
- Tendon Yaralanmaları
- Tenisçi Dirseği.
- Diz Ağrısı
- Spor Sakatlıkları ve Tedavileri.
- Yararlanılan Kaynaklar:

Spor yaralanmaları nasıl olur?​

Spor yaralanmaları zayıf kas ve kemik yapısı, kronik rahatsızlıklar gibi kişisel nedenlerden kaynaklanabilir. Spor kurallarının çiğnenmesi ya da antrenmansız spora başlamak gibi fiziksel nedenler de yaralanmaya sebep olabilir. Sporcu yaralanmaları akut ve kronik olarak ikiye ayrılmaktadır.

Spor sakatlıkları nelerdir?​

YUMUŞAK DOKU YARALANMALAR
- Kontüzyon (Ezik-Bere)
- Hematom (Kan Birikmesi)
- Açık Yaralar.
- Kramp.
- Tenosinovit.
- Tendon Kopmaları
- Kas Yaralanmaları (Lif Kopması)
- Bursit.

Spor yaralanmaları Hangi bölüm?​

Spor yaralanmaları Hangi bölüm?
Kas yırtılması, bursit, tendinit ve impingement sendromu gibi rahatsızların önlenmesi ve tedavi edilmesi spor hekimliği bölümü hekimlerince yapılır.
Spor yaralanmalarına ne iyi gelir?​
Spor yaralanmasının şiddetine, hasarına ve yerine göre konservatif veya cerrahi tedavi yapılır. Konservatif tedavi; Bandaj, atel, sirküler alçı, ortez ile ekstremite istirahate alınır. Ağrı kesici ve ödem giderici ilaçlar verilir.
Spor Sakatlıkları tedavisi nelerdir?​
Spor yaralanmalarının tedavisinde amaç, sporcuyu, sakatlığın uzamasına veya tekrarlamasına neden olmayacak en kısa sürede mümkün olabilecek en iyi performansla spora döndürmek olarak tanımlanıyor. Tedaviyi temel olarak konservatif ve cerrahi tedavi olarak ikiye ayrılır.

Spor Sakatlıkları nedir?​

Spor Sakatlıkları nedir?
Spor sakatlıkları genel olarak sportif aktiviteler sırasında meydana gelen yaralanmalardır. Tedavi olarak cerrahi olmayan ve cerrahi gerektiren durumlar oluşabilr.

Spor hekimine neden gidilir?​

Spor hekimliği, her düzeyde egzersiz ve fiziksel aktiviteye katılıma bağlı olarak ortaya çıkan yaralanmalar ve rahatsızlıkların tanısı, tedavisi, önlenmesi ve rehabilitasyonu ile uğraşan,tedavisinde egzersizin fayda sağladığı değişik hastalıklarda egzersiz reçeteleyen,fiziksel olarak aktif bir yaşam biçimini topluma …

Hangi hastanede spor hekimi var?​

İstanbul, Spor Hekimi
- Avicenna Hastanesi Ataşehir.
- NPİSTANBUL Beyin Hastanesi.
- Özel Maltepe Bölge Hastanesi.
- Bezmialem International Clinic.
- Erenköy Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi.
- Kartal Dr.
- Acıbadem Kadıköy Hastanesi.
- İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi.

Spor Sakatlıkları nasıl önlenir?​

Spor Sakatlıkları nasıl önlenir?
Isınma ve Soğuma Egzersizleri İhmal Edilmemeli Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi egzersizlere başlamadan ve egzersizler sonlandığında ısınma ve soğuma egzersizlerinin ihmal edilmemesi gerekir. Isınma ve soğuma egzersizleri sayesinde kas sistemi korunarak ani sakatlanmaların oluşması engellenebilir.
 
Spor yaralanmalarıyla ilgili bilgilendirici ve detaylı yazınız için teşekkür ederiz. Spor yaralanmalarının en sık ayak bileğinde görüldüğünü belirtmişsiniz. Ayak bileğinin dış tarafında yer alan ligamanlarda meydana gelen burkulmaların gerçekten de sık görülen spor yaralanmalarından biri olduğunu vurgulamışsınız. Ayrıca spor yaparken meydana gelen kramplar, ayak bileğinin burkulması, kasık ağrısı, tendon yaralanmaları gibi sakatlıkların da yaygın olduğunu söylemişsiniz.

Spor yaralanmalarının nasıl meydana geldiği, zayıf kas ve kemik yapısı, kronik rahatsızlıklar, spor kurallarının ihlali gibi sebeplerle ortaya çıkabileceğini ve sporcu yaralanmalarının akut ve kronik olarak ikiye ayrıldığını belirtmişsiniz. Ayrıca spor yaralanmalarının tedavisi için konservatif ve cerrahi tedavinin kullanılabileceğinden bahsetmişsiniz.

Spor sakatlıklarının önlenmesi için ısınma ve soğuma egzersizlerinin önemine dikkat çekmişsiniz. Bu egzersizlerin kas sisteminin korunmasına yardımcı olduğunu ve ani sakatlanmaların engellenmesine katkı sağladığını belirtmişsiniz.

Son olarak, spor hekimine başvurmanın gerekliliğini ve İstanbul'daki bazı hastanelerde spor hekimlerinin bulunabileceğini paylaşarak spor yaralanmaları konusunda önemli bilgiler vermişsiniz. Verdiğiniz bilgilerle spor yaparken karşılaşılabilecek yaralanma ve sakatlıklar konusunda farkındalık yaratmış oldunuz. Herkesin spor yaparken daha güvenli ve bilinçli olmasına katkı sağlayacak bu detaylı yazınız için teşekkür ederiz.
 
Geri
Üst