- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Spor yapmaya üşeniyorum ne yapmalıyım?
Spor yapmak istiyorum ama üşeniyorum diyenlere 10 motivasyon kaynağı öneri- HEDEFLERİNİZİ AZALTIN.
- İLERLEMENİZİ TAKİP EDİN.
- SUÇU SİL.
- SADECE KENDİNİZE ODAKLANIN.
- ACİL YARDIM EKİBİNİZ OLSUN.
- İÇİNDEKİ EĞLENCEYİ KEŞFEDİN.
- İLK DAKİKALARI ATLATIN GERİSİ KOLAY.
- UYGUN OLANI SEÇİN.
Spor yapmaya nasıl başlarım?
İşte spora nasıl başlanır diyenler için faydalı olabilecek 6 motivasyon tüyosu:Düzenli spor yapma alışkanlığı nasıl kazanılır?
spor yapma alışkanlığı, spor salonlarına saatler vermek istemeyenler için günlük hedefler koyan “challenge” programlarıyla daha kolay kazanılabilir. hem hızlı toparlayabilir, hem de kendinizde bir ilerleme göreceğiniz için her egzersiz günü bir üst seviyeye geçilen programlarda daha kolay motive olabilirsiniz.
Spor sürdürülebilir olmasını nasıl sağlarız?
Sürdürülebilir Egzersiz İçin
Spor yapmaya nasıl alışılır?
Motivasyon sahibi olmak için ise atmanız gereken adımlar şunlardır:- Hedeflerinizi Belirleyin. Spora başlamak için önce hedeflerinizi belirlemeniz gerekli.
- 2. Eğlenmeyi Unutmayın.
- 3. Aktiviteleri Günlük Rutinlerinize Ekleyin.
- Birkaç Dakikanızı Farkındalığa Ayırın.
- Kendinizi Ödüllendirebilirsiniz.
Çalışan insanlar ne zaman spor yapmalı?
Spor yapmak için en uygun saatler kişiden kişiye değişse de çalışanlar için öğle saatleri iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor. Öğle arasında yemekten önce yarım saatlik bile olsa spor yapmak gün içinde ihtiyacınız olan yenilenmeyi size sağlayabilir.Vücut sporla ne kadar sürede şekillenir?
Dördüncü Hafta, Kaslarınız Belirginleşmeye Başlıyor Genellikle dördüncü haftada vücudunuzdaki kasların belirginleşmeye başladığını fark edersiniz. Elbette bu değişim kişiden kişiye değişebilir ancak yağ oranı fazla olmayan kişiler için kas değişimlerini yaşamak yüksek olasılıktık.
Spor hamlık kaç gün sürer?
Kas ağrıları, genellikle 72 saatte ortadan kalkar; ancak, 1 haftaya kadar sürebilir. Eğer dayanılmaz düzeyde ağrınız varsa; kaslarınızda sıradan hamlık ağrısı dışında bir gerilme hissediyor veya ağrı duyuyorsanız kaslara veya eklemlere yanlış bir hareket sonucu zarar vermiş olabilirsiniz.
Sporda Motivasyonunuzu Artıracak 10 Yöntem
- Hedef Belirle ve Kendine Söz Ver.
- İzle ve Oku.
- Sosyal Medyayı Kullan ve Yaptıklarını Paylaş
- Yeni Şeyler Dene ve Keşfet.
- Kendini Ödüllendir.
- Bir Gruba Katıl.
- Yaygara Yap.
- Kendi Ritüelini Oluştur.
Sporda sürdürülebilirlik, spor tesisle- rinin insan mutluluğu ve kaliteli yaşam için kulla- nılması, işlevsel ve niteliksel özellikleri ile kuşak- lar boyu sürdürebilecek organizasyonların oluştu- rulması ve bunların bütününün yönetilmesi şeklin- de tanımlanabilir.
Bir sporcu nasıl motive edilir?
Spor yaparken hangi hareketleri yapmalı?
1. Squat. Vücut ağırlığı ile yapılan en etkili egzersizlerden biri olan squat, çok yönlü bir harekettir, Kalça, karın, uyluk ve sırt kaslarının aynı anda çalışmasını sağlar.
Spor aç karnına mı yapılmalı tok karnına mı?
Aç karnına spor yapmak da kas kayıplarına neden oluyor. Bir sonraki gün spor yapmak için gereken enerjiyi kaybetmiş oluyorsunuz. Aynı zamanda halsiz düştüğünüz için de yemek yeme isteğiniz artıyor. Bu yüzden spor yapmadan önce karbonhidrat ağırlıklı beslenirseniz vücutta olması gereken enerjiyi kaybetmemiş olursunuz.Günün hangi saati spor yapılmalı?
Egzersiz yapmak için en iyi zaman sabah saatleridir. Sabah saatlerinde yaptığın egzersizler sana en yüksek fiziksel ve zihinsel faydayı sağlar. Ayrıca zaman içinde daha iyi sonuçlara ulaşmana ve alışkanlık kazanmana yardım eder.Spor ne kadar sürede etki eder?
Spor yapmaya başladığınızda vücut yağ yakımı yapar. Düzenli spor yapıyor ve yediklerinize dikkat ediyorsanız 2-4 hafta içinde sporla kilo vermeye başlarsınız. Ayda vermeniz gereken kilo miktarı mevcut kütlenize göre değişir. Eğer vücut kitle indeksiniz 30’dan fazla ise, ayda 5-7 kilo vermeniz mümkündür.