AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Spor yapmak alerjiye iyi gelir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Spor yapmak alerjiye iyi gelir mi?​

Polen alerjisi olanlar polenlerin yoğun olduğu dönemlerde açık havada spor yapmasalar daha iyi olur. Özellikle havanın en sıcak olduğu öğlen saatlerinde polen en fazla olur. Bu nedenle havanın sıcaklığının azaldığı saatlerde spor yamak daha iyi olabilir.

Egzersiz alerjisi nedir?​

Egzersiz astımı nedir? Deride sıcaklık, kızarma, kaşıntı, kurdeşen olmaksızın inatçı, kuru öksürükle beraber hırıltılı solunum ve nefes darlığı meydana gelir. Belirtiler egzersiz sırasında veya sonrasında başlayabilir. Fakat en sık egzersizden 5-10 dakika sonra görülür.
Astım koşmaya engel mi?
Astım spor yapılmasına engel değildir. Astımlı hastalar doktorlarıyla paylaşarak ve çevresel tetikleyicilere dikkat ederek yürüyebilirler, hafif koşu yapabilirler, yüzebilirler. Birçok astımlı hasta performans sporlarını yapabilir.

Kurdeşen belirtileri nelerdir?​

Kurdeşen (Ürtiker) belirtileri nelerdir?

Ürtiker hastalığı nedir neden olur?​

Kurdeşen genellikle ciltle temas eden bir alerjen madde tarafından tetiklenerek ortaya çıkar. Alerjik reaksiyonlar sonucunda vücut tarafından üretilen bir protein olan histamin, kılcal damarlardan sıvı sızmasına neden olarak cilt altında sıvı birikimine neden olur ve bunun sonucunda ürtiker lezyonları ortaya çıkar.
Alerjiye doğal ne iyi gelir?
Ayrıca ısırgan da çok faydalı; Bir avuç kurutulmuş veya taze ısırgan otu 150-200 ml suyun içerisinde kaynatılır. Ilındıktan sonra süzülür ve günde 2-3 kere içerek tüketilir. Bu şekilde kullanılması hem mevcut alerjiyi azaltır hem de alerjinin olmadığı durumlarda vücudu alerjik reaksiyonlara karşı korumada etkilidir.

Astım hastası olanlar futbol oynayabilir mi?​

Astım spor yapmamıza engel teşkil etmiyor. Dünyanın çok ünlü spor kulüplerinde futbol oynayan madalya kazanan astımı olan sporcuların olduğunu biliyoruz.

Geri